Monday, January 23, 2012

SAMBUTAN HARI LAHIR ABG ADY BUDIKA BERSAMA ABANG-ABANG BLOGGER.


ASSALAMUALAIKUM
HAHA. kelakarnyaa tajuk. 10 minit pikir. okay.
HAPPY BIRTHDAY ABG ADY. :)

Hai! Ahh, Ya Allah kekoknya aku bila da lama tak menaip dekat blog ni. HAHA. Rasa macam masuk kandang Harimau. Biasanya duk kandang kucing ja. #Eh. Punca malas nak update mmg tak dapat dikenal pasti. Banyak faktor yang mendorong sbenarnya. Bincangkan masalah ini in a group of 5. *kengkonon soalan exam. Trololo. Actually, Entry kali ini nak cerita pasal perkara yang berlaku pada Hari Jumaat 20/1/2011 till 21/1/2011.

Actually 21 hb. tuu harijadi abang Ady ni. So, a week before that dia ada lah ajak pergi Shah Alam untuk celebrate bday dia. Aku pun setuju.. dan, lepas solat jumaat ada laaah abg ady dah suruh bersiap.. sbb dia dah bertolak dari Shah Alam dah time tu.. Aku pulak.. pergi ler mandi dulu. Tetiba je dia cakap dah smpai dkat pintu pagar IPBA. k, Aku rasa Shah Alam tu takde laaa dekat sangat nak ke IPBA ni. Atau... Aku kot yang mandi lama sangat? HAHAHA. okay!. Bila dapat tau je dia cakap dah ada dkat depan tu.. errr..gelabah jugak laaa.. aku tak suka kot buat org tunggu2 aku. Aku pun cuba bersiap secepat mungkin...and... You know what? Aku tertinggal JAM TANGAN!.  Sumpah rasa mcm bogel je tak pakai jam tangan ni.. Ya Allah...

Okayy.. Bila dah naik kete Abg Ady ni.. Aku bukak je pintu...Ohhh.. Rasa mcm kenal je mamat sorang ni. Pastu aku cakap "Ehhh. Khairi kann" Tengok. Aku memang hebat kot bab2 cam muka org ni. Sebab rasa familiar je. HAHA. Pastuuu, Destinasi seterusnye ke rumah Zamir. Jauhh gak rumah zamir ni ghupenye. Dkat Gombak. Boleh balik Pahang terus dah tu. HAHA. Tapi, Kalau tak jem tak jauh pun.. #EhYeke.

Lepas dah amik pakcik Zamir tu.. kitorang pergi The Curve. Eh, Ke e-Curve? Tah laaa. Sama je kot mana mana. hihi.. Dah habis ronda satu the curve ni.. gi pindah dkat depan dia pulakk.. IKEA. Dekat Ikea ni best sikit laaaa.. Sebab ada katil.. Boleh baring2. Boleh duduk2. Tapi satu je. Takleh tido tido. Kang kena halau kau! padan muka. kehh3. 

Kononnn berada di bilik tidur sendiri. HAHAA








Tengah on call dengan Taufiq Helios kot? Sebab dia tak reti jalan nak gi sini. aha.
Aktiviti Menghidu lilinn, Zamir nak beli yang mana satu sesuai utk dia. bhahaha
Nii driver kitorang. hewhew
Kak finaz nama dia. betul kan? hihi
Jangan tengok mamat baju belang tengah baring tu. Hangpa tengok depa berdua ni sudah. HAHA




"Alaaa...kerusi ni tak macam dkat kolej aku boleh sandar-sandar..takbest lah"
Gambar ni sebenarnya boleh buat dialog. Nanti nak buat contest buat dialog la. WAHAHA. konon-knon -.-"
Lepas dah habih pusing pusing satu IKEA ni, Errrr...Pergi mana pulak eh lepas tu. lupa pulak *tepuk dahi*.
Ohhh, ingat dah! Lepas tu, Taufiq helios dah sampaii.. Tapi dia macam blur-blur pulakkk. Tempat parking sendiri pun dia taktau. HAHAHA. Then, Dari IKEA tu back to the curve.. Tunggu depan pintu masuk the curve tu haaa.. Tunggu punya tunggu nampak pun kelibat TH ni.. Ape lagi.. straight to cinema lahh ada screening Underworld Awaken KOT nama citer dia. BEST wei citer dia! SERIUS.. Wajib tgk ni. hewhew.
Asal dengan TH tu? HAHAHA. Jappp, Kenapa pulak dengan aku tu? Pegang perut? k, LAPAR lettew. WAHAHA.
 Haaaaa.. Yang ni baru SOPAN sikit.. Asal aku tetiba nampak rendah dari yang lain ni? Aku paling TINGGI laaa. Alaaa alaaaa....

Screening tu abihh pukul brape ehhh. tak ingat pulak.. Pukul 11.30 KOT. Lepas tu, terus cabut pergi tempat penginapan dekat SHAH ALAM. Sebelum balik kat hotel tu, Kitorang pergi makan duluuu...

Apaa tah nama restoran ni. tak ingat. haha. 

Lepas habis makan.. dah.. habis laahh cerita dia. Kitorang pun terus balik ke Hotel untuk tidur. Tak tidur sangat lahh jugak sbenarnya.. Sebab, bila sampai kat hotel... Zamir tuitjack aku. aaaaa. menyampah. benci zamir. benci! LOL. Thenn, Dalam pukul 3.30 PAGI kot baru laa aku boleh lelapkan mata. Lately penyakit susah nak tidur aku makin menjadi jadi pulak. geram bettei gua dibuatnya. 

To conclude, pengalaman bersama mereka selama 2 hari 1 malam, adalah sangat FUN. Cuma aku malu skit dengan Kak Sunah, Iffah dengan Mira tuuu.. yg lain ok je. Ehh, Dengan Abg Ady pun kita malu gak. HAHAHA. dengan Zamir je taktau malu skit sebab aku da jmpa dia few times before.Terima kasih sangat kepada semuaaa.. Abg Ady especially sebab sudi pick-up gua dekat IPBA ni...Ok, tu saahajaaa. bye :')


Khairi - http://www.mohdkhairi.com/ *sponsor gambar* . HAHA
 *keyboard aku macam rosak. takleh nak tulisss! aaaaa*

18 comments:

man yusoef said...

comelnya syed dengan zamir...sesuai sangat...semoga berbahagia..kbai

zaMir said...

Sampah sungguh!!!
best kot twitjack ko syed...hahahhaa...tu la...pkai BB tu lain kali buat la password...

Mohd Khairi Khadzir said...

syed pakai kolar V, zamir xsuke kolar V.. HAhaha

NI FIRST TIME AKU KUAR NGAN KORG SEMUA, AGK KEKOK SIKIT TP LAME2 OKAY DH HEEEE

sonok tgk syed ngan zamir bergurau senda...mcm kapel yg sgt mesra erkk~~~ mcm adik beradik.. HAHA

hawiz said...

ouhh..yg tuker zamir....tgk kt tweet..asik gaduh je dgn syed...lalalaa....ehh..man pon ade laa..wahh...retisnyer korang!

azri johan said...

wahhh, semua #retis niiii..

AdyBudika said...

errr..thanks sudi temankan

[PCL] said...

salam singgah baca di sini.. tumpang hepi dgn korang nyer xtvt.

cik nurussalwa said...

ni ke yang di tulis semalam tu?
tahniah berjaya.

*taksangkabacasampaihabis*

=.="

zikeryhassan said...

sweetnya zamir dengan syedd. auwww. TH tak jeles ke syed? haha

Sunah Sakura said...

thanks ye adik pemalu... seronok jumpa adik n abang (syed + zamir) yang sayang-menyayang macam kamu dua... :')

Saya Budak Hijau said...

Syed dengan Zamir je kena bahan dalam komen kat atas ni... wakakaka.. Semoga berbahagia laa korang berdua.. :P

budak kacamata said...

nmpk happening la korg..ak stuju if gmba yg ko suggest tuk dialog tue dibuat contest..kalo wt contest jgn lpe jemput ak..ak mmg terrer bab mereka2 dialog yg xberilmiah nie..hahhaha

Nyamuk Terbang said...

fewwiiit retis

yunZatie said...

wewett..untongla

Nurfarahana A.Aziz said...

hewhew gambau yang ke 6 tu mcm gambar newlyweds..bhahahaha

nurul diana said...

bestnye huhuhuh jelousss

Iffah Afeefah said...

hahaha adek y pemalu

sat nk bayangkan syed ngn zamir loving couple haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu jmpa rmi blogger, mcm2 ragam leh nmpk kan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...