Monday, September 1, 2014

#NNRAYA OPEN HOUSE 2014


Firstly, Nak cakap terima kasih banyak-banyak dekat team nuffnang ni kerana sudi memilih aku ni untuk menyemakkan lagi event depa. haha. Dengan berbesar hatinya aku terima dengan penuh rasa teruja sebab nak join event Nuffnang ni. Aku bukan selalu join event nuffnang ni. So, bila dapat jemputan ni rasanya melompat lah jugak. haha.Open housenya dah lama. Tapi baru ni aku nak update. Maklumlah, nak dapat mood tu yang payah. Kalaulah aku ni macam Ben Ashaari tu senang lah. Takyah pikir banyak nak update apa. haha. Banyak bebenor idea dia kot.

Nak pergi tu mula-mula banyak kesulitan jugaklah. Dah lah aku ni dengan transportnya takde. Maklumlah, student kot. Nak gerak sana sini pun semua pakai public transport. So, bila fikir balik nak ke Damansara tu macam jauh jugak tu. Takde pulak train or LRT yang boleh cecah sana. Berkat usaha yang tak putus-putus akhirnya aku berjaya meminjam motor kawan aku untuk ke open house ni. Malu jugaklah gua naik motor je. Blogger lain semua naik kereta mewah-mewah kot! Contohnya macam Porche, BMW, Honda and macam-macam kereta lagi yang aku taktau nama dia! (mwahhaa tolong percaya).

Maka, aku dengan member aku dengan rendah dirinya masuklah menjejakkan kaki ke Wanaka The Bungalow. Boleh tahan meriah jugaklah suasana ketika tu. Tapi aku tak dapat nak menggambarkan macam mana meriah dia. Aku takda kamera lah nak tangkap gambar. Kamera phone pun bukannya cantik sangat. So, harapkan gambar dari Nuffnang jelah.


Macam ni lah gambar lokasi sekitar majlis. Ada banyak belon-belon yang tergantung tu ha. hehehe. Credit gambar to Nuffnang.


Ada banyak benda lah dalam rumah tu. Ada booth Ambi Pur, Booth U-Mobile dan juga photo booth. Yang menariknya bila ada kat tempat Ambi-Pur tu, korang just kena instagram gambar korang pegang ambi pur dan masukkan hashtag, lepastu dah dapat goodies bag. Banyak pulak barang dalam tu. Ada 3 produk ambipur kot. hehe. Lepastu yang Umobile tu pulak anda cuma perlu Tweet apa yg dia suruh then dapat 3 minit percuma call. Tapi aku tak masuklah yang umobile tu sebab aku ni bukan pandai sangat pun nak bergayut dalam phone. Rasa macam takda keperluan pulak. hahaha. Tapi ada ramai je yg bersembang semua dekat sini. Bagus lah U-Mobile ni ha! :)


Ni lah yang dikatakan tempat U-Mobile tu. Tweet je apa yang dia tulis kat greenboard tu then cakap lah 3 minit percuma. Kalau dah habis, tweet lah lagi and call lagi. hehehe. btw, dalam tempat tu ada tandas tau, so kalau malu nak cakap depan public boleh je masuk tandas tu. Kahkah! Siapa yang masuk ni jugak sebenarnya ada peluang untuk memenangi Samsung Galaxy S5 tau dak. S5 kot bukannya S3 or S2 yang dah takda orang pakai tu!. Aku ada jugaklah rasa nak try call sikit. Tapi masalah dia tak tau nak call sapa. Maklumlah Forever Alone katanyaaaa. haha


Dengar cerita akak cantik ni lah yang menang henpon S5 tu ha. Untunglah hakak! Tahniah!! hehe. Aku taktau aku gi mana time ni. Rasanya dah cabut balik dah ni. Maklumah naik motor kot. Cuaca time tu pulak macam sendu and nak hujan je. Takda rezeki nak nengok. Sobs.


Time ni pun aku takda! Banyaknya aku miss peluang nak menang hadiah oi! *cryyyying

Actually, banyak tau diorang punya aktiviti yang aku tak take part sangat time tu. Bukan taknak join main sesama bersuka ria semua. Tapi takda geng lah. Tak kenal langsung semua yang datang. Aku ni jenis yang penyegan. Kalau orang tak tegur memang takdelah aku nak tegur orang. Tapi kalau tegur aku sekali je aku memang takda masalah lah nak tegur banyak kali lepas tu. haha. Tapi tu lah, aku tengok muka blogger-blogger semua macam ramai blogger baru je. Aku ni blogger yg dah lama yg tak aktif dan agak season so, nak bergaul pun rasa macam rendah diri gitu.

Aku ada terserempak jugaklah dengan Red Mummy. Tapi pesen aku ni jenis yang tak yakin betul ke tidak orang tu. Aku tak sure. Berkali-kali jugaklah aku usha Red Mummy tu. Aku tengok punya tengok.... sah! memang red mummy. Lepastu terdetik pulak dalam hati "Kalau Red Mummy mestilah pakai warna merah. Tapi ni dia pakai baju warna hijau". Ya Allah teruknya fikiran aku time tu! takkan lah nama dia Red Mummy tiap hari dia nak pakai baju warna merah kan? Takkan lah baju dia semua ada warna merah je? HAHAHAH bongoknya aku time tu. 

Lepastu ada nampak jugak Yuyu Zulaikha. Time tu dia tengah naik tangga. Lepas dah sampai ke puncak dia kata "Adeiii penatnyaaaa" (camtu lah lebih kurang). Ok yang ni aku yakin tu memang Yuyu tu. haha tapi lain sikit lah sebab Yuyu tengah berbadan dua (mengandung) . Nak tegur tapi segan so tak jadi lah.

Last sekali blogger famous letup-letup sewaktu zaman kegemilangan blogging aku dulu ialah Cik Epal. Aku mula-mula tengok cik epal ni pun aku tak cam jugak yang tu cik epal. Entah kenapa teruk betul penglihatan aku! Aku rasa cik epal ni tinggi. Tapi bila nampak depan-depan eh rendah je rupanya. Tu lah buat aku ragu-ragu tu cik epal ke tidak. Tapi lama-lama aku rasa yakin sikitlah tu cik epal lepas tengok ramai yang insta gambar dengan cik epal. 

So, dari ketiga-tiga situasi ni dah cukup menggambarkan yang aku ni bukan pesen yang detail sangat. Tak ingat sangat semua benda. Lagi satu tu memang kelemahan aku nak beza orang dalam social network dengan in real life ni. Sebab kadang2 memang jauh beza. Nak pulak yang guna Camera360 tu. Kalau tak guna takpalah. hahaha.



Cerita pasal makanan pulak, aku memang suka Mile Crepe ni! Serius sedap gila! Aku rasa semua flavor dah rasanya. Rasa macam nak tempah pulak dah. hehe. Mula-mula aku ingatkan apa mende lah dia letak atas meja ni. Rupanya crepe. Sedap pulak tu. Lepas satu, satu aku ambik. Nasib baik tak melekat terus kat meja tu. Kalau tak nampak sangat kebulurnya seorang Syed. hahaha.

Selain crepe ni, ada banyak gila lagi juadah time hari tu. Yang paling aku suka ialah Kambing Bakar. Serius sedap betul kambing tu! Aku ni sejak dua menjak ni memang suka makan kambing. So, time hari tu aku ada lah beratur sampai 3 kali nak ambik kambing bakar. Orang lain sibuk duk main game itu ini aku selamba je beratur makan banyak-banyak. Syed ni kalau jumpa makanan macamtu lah jadinya. Kesian orang belakang tak dapat makan kambing. Selain kambing ada apa lg ek. Banyak lagi lah! . Kalau nak cerita kat sini memang sampai 10 page buku teks tu pun tak habis kot! hihi...


Cerita yang menarik jugak ialah aku menang RM200 baucer Carama dekat Open House Nuffnang tu weh!. Akhirnya Bertuah jugak seorang Syed. Cerita dia kelakar sikit lah. Time nak ambil hadiah tu aku ingatkan aku menang RM200 cash. Rupanya baucer repair kereta. Aku macam baru eksaited dapat 200 hengget. kehkeh. Tapi takpalah baucer ni pun boleh guna jugak bukannya takleh yedakkk? hihi


PhotoBooth ni aku paling suka! hahaha menarik kot. WowPhotobooth ni memang wow ah! Dia punya gambar lepas print tu cantik gile. Takda lah pecah-pecah ke apa. Props yang dia sediakan pun okay and menarik untuk digunakan. Kiranya kalau ada event apa-apa ke panggil diorang memang berbaloi and meriah lah jadinya event tu. hihihi...

Akhir kata, open house Nuffnang ni memang best gila ah. Selain dapat bedal makanan banyak-banyak, dapat jugaklah bersosial kenal-kenal dengan blogger lain and melebarkan sayap hehe. Tapi aku macam kurang keyakinan diri sikit time tu. Sebab baru potong rambut botak. So, malu pulak nak tegur orang. Takut je orang ingat aku ni bangla dari mana tah. Lepas ni kalau Nuffnang buat event nak join lagi ah! janji taknak malu-malu lagi dah. haha...

Alamakkkk!! Tetiba terbaca ni. Meroyan kejap rasa. hahaha bestnya kalau menang Samsung S5!!! Nakkkk!!! Henpon lama tu dah meragam dah. Syok jugak ni kalau dapat S5 boleh lah tangkap gambar cantik-cantik sikit. hehehe. Itupun kalaulah pihak Nuffnang rasa 'experience' aku ni menarik lah kan. Kita ni biasa-biasa ja. Anyway, thanks a lot to Nuffnang for the golden oppurtunity to join your event! :) it's really the best open house that i've been to! 


4 comments:

Nurfarhana Chek Saat said...

wahhhh, Syed pegi kot! Kite tak dapat pegi. Jeles pulak rasa. Ada hal time tuuu. Hope Syed dpat Samsung S5 tuuu!

Hafiz Hafizol said...

haha.. lawak la kau bangla.. ada chance entry ni nak menang nie ..

Marou Apple Hijau said...

tak sempat nak amik pic bersama. menyesalnya sambil geget bantal. ada rezeki kita jumpa lagi syed

Anonymous said...

You need to subsequently assess the efficiency of the dietary supplement in line with
the level of semen ejaculated, that you can judge not simply by look but additionally by expertise (i.e., more volatile and prolonged orgasms essential to come more semen).

Fundamentally, Volume Pills operate by increasing the body's capacity to produce more sperm also to enjoy
greater health. Consumers and experts likewise of male enhancement products supply Volume Pills a-5-star ranking for reasons that are good.
Volume Pills due via various means except money and are
merely available online.

My web blog; volume pills reviews ()

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...