Thursday, March 15, 2012

Aku, Cuti Dan Exam


ASSALAMUALAIKUM

Macam mana nak start entry ni eh. haha. sumpah takda idea. Padahal kemain semangat lagi aku pergi CC semata-mata nak update belog ni kot. Maklumlaa. Aku tertinggal charger laptop dekat KL. Tak pasal-pasal tak dapat on laptop dkat rumah. Laptop boleh pulak aku angkut. tapi, yang malangnya charger pulak tertinggal. Ya Allah cuai. HAHA. sat sat. Aku balik kampung ni sebab sekarang kan Cuti Sekolah, So.. Tempat aku study pun cuti lah jugak -.-" .

Aku balik kampung pada hari jumaat yg lepas. Akak aku pun ada balik skali lahh..Akak aku balik sebab dia nak ambil kereta dia untuk dibawa pulang ke kedah. So, Aku ni kira macam Rezeki laaa.. Sebab dia ada ajak aku sekali untuk teman dia ke Kedah pada hari sabtu tu. Aku dah plan dah aku nak ikut dia.. lepastu, aku drop by lah dekat KL kejap untuk mengambil harta pusaka yg tertinggal dkat kolej tu. haha. Nak dipendekkan cerita, Hari Ahad tu (lepas balik dari kedah) aku singgah laa dkat kolej aku. tengok2 pintu berkunci pulak! Adehh. Stress kot time tu. Kalau aku tau berkunci baiklahh aku straight ke Temerloh (kampung aku) terus!

So, Aku yang macam takde keje pun duduk lahh dekat luar bilik tuu for almost 6 hours la jugak. HAHA. Bayangkan aku smpai dalam pukul 11 pagi camtu. Pastu aku duduk dkat luar tu smpai pkul 5. Gila lamaa tanpa tujuan. Cuma duduk2 main Blekberi je yang mampu. Ada jugak rasa nak jadi ninja, kasi pecah pintu. tapi, tak rasa menda tu macam penting sangat plus malas nak repair balik nanti.. maka, aku redha je laaa dah bergerak dari KL ke Temerloh pada pukul 6. 


Ok, Bila dah sampai rumahh.. 2 hari selepas tu.. PERUT aku meragam! Aku sakit perut! :'( . At first tu rasa loya je, Then.. keesokannya aku muntah. Lepas daripada muntah tu terus perut makin meragam . Aku tak ingat aku makan apa. Tapi aku rasa aku makan KULAT SISIR (taktahu mohon google) dengan Timun masak Tauchu!. Ya Allah aku paling tak suka moment bila sakit perut. Kalau sakit lain takpelah lagi. Tapi sakit perut sangat tak suka kot. SEKSA. Nasib baik LELAKI takda Senggugut kann?. After that ada rasa nak demam. Aku dah telan sebotol hundred plus and 2 bijik activfast. Agak okayy lahh sikit.. Harini dah masuk dua hari aku sakit perut ni. Tak rasa nak ok jugak. ada rasa loya-loya lagi. Ya, mesti korang cakap aku nak pregnant ke apa kan? . kah kah. itu lah respon yang aku bakal terima. Tetapi, aku ni lelaki. Maaf ya. 


Habis laaa cerita sakit perut tu! . Next week which means after this holiday break, Aku ada exam yang digelar sebagai MOCK - EXAM. Exam ni kira macam percubaan lahh.. Tapi, susah kott. haiihh. aku dah tengok sample soalan yg dia bagi. Agak mencabar jugak lahh. Tapi, sepanjang holiday nii, to be honest..aku tak study satu habuk pun lagi for the upcoming exam. i don't know whether i can do it or not. Waaa :'( . i wanna cry. Dalam sakit perut nyee lagii. Ko rasa ko masih ada mood tak nak study after all these things happened? -.-" . Aku rasa bersalah dkat Akak Senior aku ni, sebab dia ada suruh design somehting. but then, aku tertinggal charger and tak dapat nak siapkan design tu. Sorry muchhh. :'( .

Thanks for reading , readers! :')

7 comments:

man yusoef said...

kau xda kunci bilik sendiri ke? sedey gila nasib menimpa kau..sabar ye dik yed..wkwkw

Syafiq Ahadin said...

hoi! ye kan, baru aku ingat nape kau balik, sebab cuti. untung lah orang cakap.
aku? adoiii! nak mampos ko tau! exam tinggal dua minggu lagi... huarghhH! aku nak nanges banyak lagi tak study.

Sometimes i forget that i have a blog.

haha!

MN said...

HAHA sudah la kau syed sudah la HAHA

Nurfarahana A.Aziz said...

Siapa yang telah menodai adik Syed? bagitahu kakak !..huwuwuwu...bhahaha

محمد خير العيدوان بن سليمان said...

seronok nye laa cuti kann........

محمد خير العيدوان بن سليمان said...

huurrmm.......untung laa kan

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...