Sunday, November 25, 2012

BETUL KE LELAKI ADA BLOG NI SWEET?


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah, finally dapat juga kekuatan nak update blog. Dah lama dah nak update ni sebenarnya. Tapi bila fikir idea, tak mampu mencetus idea pun. Kadang2 banyak je idea, tapi malas. Duk tangguh-tangguh dan akhirnya memang terabai seperti biasa lah kan. Dan harini, tetiba ada coursemate update tweet. Dia kata lelaki yg ada blog ni semua sweet. Masalahnya betul ke sweet?  So, disebabkan aku teringin nak update blog. aku rasa mungkin tajuk ni boleh jadi bahan untuk blog usang dan bersawang aku ni. Right? 

Ok, from my point of view.. lelaki yg ada blog ni, sweet ah jugak. but in a certain extent ah. HAHA (mesti lah cakap sweet sebab aku pun ada blog kan. Eh). Bagi aku, mungkin yg kata lelaki ada blog ni sweet adalah kerana,

1) PENULISAN - Ok, first melalui penulisan. Kalau kita tengok, lelaki yg menulis dekat blog ni, kebanyakan penulisan dia semua matang, maksud aku.. matang ni fikiran dia kritikal sikit ah. Lepas tu, idea dia mengolah sesuatu ayat tu mungkin membuatkan readers dari kalangan wanita yg baca dia terasa seolah-olah penulis tu sweet gila. Olahan ayat, kata bunga-bunga, permainan kata.. ahh semua tu sebenarnya memberi anggapan bahawa seseorang lelaki ni sweet.

2) ENTRY - Lagi satu kenapa mereka beranggapan yg lelaki ada blog ni sweet mungkin juga kerana entry atau post yg dikarang oleh seseorang tu. Contohnya, kalau dia update something pasal someone special. So, awek dia mestilah rasa dia sweet sebab cerita pasal dia dkat blog or mesti rasa dihargai. Yelah, siapa rasa tak dihargai kan?

3) VIDEO - Kadang2, lelaki ada blog ni ada cara berbeza dgn org biasa untuk menunjukkan rasa suka atau rasa dia menghargai seseorang wanita tu. Contohnya melalui video, dalam dunia blog ni kalau org yg rekod video ni kita panggil Vlogger. Mungkin ia kelihatan sweet sikit bila bagi luahan hati ke apa dekat dalam video tu. Tak pun melalui video tu, perempuan pun dapat lah tau sejauh mana sweet dia ni. 

Aku rasa tu je sebab yg relevan kenapa lelaki ada blog ni sweet. HAHA tak dapat nak fikir dah. Tapi kalau suruh perempuan yg taip aku rasa lagi banyak lah idea dia. Aku ni saja limitkan idea. Malas nak fikir bebanyak. Sebab rasa macam dah panjang gila dan apabila post ni tak diselangi dgn gambar, takut org boring pulak baca. As a conclusion, kalau nak tengok lelaki yg ada blog ni sweet ke tak, tengok lah syed. HAHA kalau bagi korang syed ni Sweet. So, sweet ah. ah perasan pulak .Klah, bye. Salam manis. 

7 comments:

onie said...

syeddddd sweetnya awak ada blog :P

D i n said...

awww sweet nya syed haha geli lak hahaha

Saif As-Solihin said...

syed, ni kes syok sendiri ke...? eh, tapi aku setuju yg lelaki ada blog ni sweet. haha.. (sbb aku pun ada blog)

Fendy said...

apa definisi sweet?...

محمد رازيق said...

syed. sweetnya ada blog. jamir pun ada. hehe. cak!
Razik Twitter

Icaa! said...

Haah. Sweet. Comel. Matang. Alahai. :p btw, follow done. :)

Anonymous said...

Thanks for finally talking about > "BETUL KE LELAKI ADA BLOG NI SWEET?" < Loved it!
My page > backlinks fiverr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...