Saturday, September 8, 2012

ANOTHER LAST MINUTE WORK LESSON

ASSALAMUALAIKUM.


Selamat pagi! Pagi ni rasa down, banyak masalah menimpa. Ya Allah. Rasa terrible gila. Bulan ni memang bulan assignment. Sekali dapat assignment, sampai menimbun. Dah tak terdaya. Dah lah jenis aku ni memang semua benda nak di last-minute kan. Actually takdalah teruk mana, tapi benda ni jadi teruk sebab bila last minit buat macam2 benda pulak yang berlaku.

Aku ada 2 assignment, yg mana.. 2 assignment tu submission date dia hari Jumaat. Aku dah siapkan satu daripadanya hari Rabu.. cuma ada yg perlu diperbaiki sikit lah.. So, hari Khamis tu aku cuma tumpukan perhatian aku keapda satu assignment lagi. Aku tak tidur 2 hari tau nak menyiapkan kedua-dua assignment tu. dan, pada hari untuk menyerahkan assignment tu.. Aku nak print lah hasil kerja aku tu.. Aku dah save dalam pendrive pada awalnya.. tapi bila cucuk pendrive tu pada laptop, I found that my files were all missing!! . Pada saat tu je aku dah rasa macam cukup kecewa.

Aku rasa macam tak berbaloi segala pengorbanan yg aku buat. Aku rasa sebab virus ni. Virus makan!!!. Benda yg paling malang sekali bila aku tak save assignment aku dlam LAPTOP. Hanya save dkat pendrive je. Disebabkan gelabah punya pasal, I've no time to save all those things. Lagipun pagi tadi dah lambat dah untuk ke kelas. Nak taknak aku biarkan dulu.. Sampai kat kelas, lagi lah tension bila tgk all of my classmates semua duk susun assignment masing2 sedangkan aku........

Dipendekkan cerita, 
Waktu kelas tu, aku cepat2 siapkan assignment aku.. Nasib baik sempat siap. Tapi cincai punya lah,

So.. Pengajarannya di sini.. Segelabah mana pun kita.. Sentiasa back up assignment! Pastikan dah save dkat semua tempat! Dah taknak jadi camni lagi dah. Penat tau. Aku tidur macam org mati kot lepas hantar 2 Assignment tadi. hihi :) . Tu je. Terima kasih.

*Entry ni taip semalam.. Publish harini* LEULZ

3 comments:

Aisy ~ said...

wuaaa kesiannye . da penat2 buat esaimen skali ilang plak . so pasni make sure kene save dlm laptop jugak ye bro :D jgn kalut2 , still have time :)

FnD said...

Err... rasanya tertinggal satu lagi pengajaran kot dari pengalaman ni. Jangan buat keja last minute? :D

FnD said...

Err... rasanya pengajaran yg paling penting yg dapat diambil dalam masalah ni adalah..... Assignment mustilah dibuat pada first minute? :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...