Monday, October 15, 2012

DEBARAN FINAL EXAM KIAN TERASA


ASSALAMUALAIKUM

Seperti yg sedia maklum oleh diri aku sendiri, Final exam betul2 dah dekat. Dalam 2 3 minggu lagi. Takut? Mestilah. Gila apa tak takut. Tahu tak dah nak dekat 2 tahun aku tak exam pape? Pastu tetiba baru nak start exam. Memang something yg gelabah jugak lah. hmmm..  Taktahulah. nak cakap pasal preparation nak menghadapi final exam ni, tak prepare sangat pun. Macam biasalah. Aku tak boleh nak study awal2 camni. Macam2 halangan, dugaan berserta rintangan yg dihadap. *padahal malas sebenarnya*. Nak kata malas yg sangat tu takda lah jugak. Tapi memang habit. Dari sekolah rendah tak pernah study awal. Biasanya malam nak exam tu lah pulun sampai tak tidur bagai. hahaha. 

Aku tengah takda keyakinan ni, English bukan lagi subjek yg senang bagi aku. Bila dah ambil TESL ni, rasa macam hazab. susah kemain. Rasa menyesal pun ada. Tapi mestilah kena teruskan. Sebab itu jalan yg aku telah pilih. Nak berputus asa di tengah jalan memang tidak sama sekali. Tapi tu lah, Kadang2 rasa macam putus asa juga. Aku ni takda lah pandai macam orang lain. Lagi2 bab grammar ni. Memang lemah betul. Tapi setelah banyak latihan yg dibuat aku rasa macam takda lah susah sangat. Atau sebenarnya aku yg kurang buat latihan ni? Mungkin juga. 

Sebelum final ni macam sesak juga. Macam2 event ada, Minggu Kesenian Islam. Bulan Bahasa. Pastu aku memang jadi mangsa yang kena buat poster, banner semua tu. Kahkah. Nasib badan. Aku dah muak sebenarnya buat poster ni. Design aku pun semakin hambar rasanya. Kejap, bawah ni ada lah sikit poster yang aku buat untuk kedua-dua event tersebut. 




Mengikut adalah bebanan-bebanan yg telah berjaya aku selesaikan -.-" . Agak banyaklah jugak masa yg aku spend untuk buat benda ni. Susah kot. Nak fikir idea bagai lagi. Maklumah. Aku ni bukanlah professional mana pun. Edit pun macam apa je entah. 

Berbalik kepada topik asal, Final exam!. Aku tak suka buat notes. Sebab aku takut aku hampa. Buat nota banyak2. Tapi takda pun masuk exam nota yg aku buat tu. Taknaklah. Takut kecewa. Baik baca soalan2 yang dah diramal camtu je. Ya Allah. Serious nervous gila nak exam ni. Aku harap aku mampu lakukan yg terbaik lah. Aku taknak kot mengulang. Scary. Nightmare. Macam2 lagi. Tak sanggup. Sumpah tak sanggup. Aku harap aku akan berjaya buat yang terbaik dalam final exam tu. Sekian terima kasih pembaca :)

3 comments:

Aesya Zealous said...

goodluck exammmmmm

.FH. said...

good luck for your final.

Syarih said...

bertenang.....kalau study cara betul insyaallah akan dapat jawab dengan sempurna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...