Tuesday, April 23, 2013

HAI AWAK YANG COMEL YANG BUAT GWIYOMI TU.

ASSALAMUALAIKUM

First of all, korang tahu tak apa benda gwiyomi ni? okay, aku rasa macam aku agak terlewat sikit update pasal benda ni. Tapi rasanya takdela lewat yang memang lewat sangat tu. Takpelah, okay lah tu kan? Gwiyomi ni kalau nak tahuu maksud dia comel. Someone who is cute. Like me. Eh bukan. Macam gwiyomiers lah. Tapi aku pronounce as kiyomi. Rasa comel sikit pronounce camtu. Lagi satu sebab aku tak suka kpop. Tapi aku suka gwiyomi. Tapi aku tak sangka pula lah yang gwiyomi ni salah satu agenda freemason korea untuk membawa virus-virus yang 'comel'. So, oleh sebab-sebab di atas tadi... aku pun pronounce lah sebagai KIYOMI. Ok, takda kaitan pun sebenarnya. HAR HAR HAR siapa suruh baca.

Aku pun mula tahu pasal gwiyomi ni bila ada orang duk kecoh-kecoh pasal menda alah ni dekat twitter. Aku pun dengan rasa eksaited, rendah diri dan sopan pun terus buka keek untuk melihat adegan yang dikatakan sebagai gwiyomi tersebut. Bila buka je keek tu...... Amboi! Kemain ramai lagi yang buat gwiyomi! yang comel, tak comel semua ada. Yang rasa macam nak dicampak ke dalam tasik Titiwangsa pun ada jugak! tapi tak sampai hati nak campak.. Sebab Syed kan baik dan sopan orangnya. Maka, setelah video demi video telah aku tengok.. aku jumpa video this Malay Girl bergwiyomi! 


Ni dia. Seriously comel gila. Macam awek korea. Suka pulak aku nengok. Tapi dengar cerita dah kahwin. Okaylah. Semoga berbahagia *melepas* :( . Video dia cari sendiri okay. HAHA

So, sambungan kepada ceritanya.. orang yang buat video ni semuaaaaanya comel! Setakat yang aku tengok lah. HAHAHA. Yang lain aku taktahu ler pulak. Tapi bila dah jadi lambakan video-video gwiyomi ni, sebab dah jadi macam fenomena, rasa macam agak jeles lah kan. kenapa? Sebab semua orang dah jadi comel. apa keistimewaan kepada seorang SYED? Sebelum ni Syed sorang ja yang cute sekali kat dunia ni. wahahahhaa. 

Okay serious. Aku takda masalah pun dengan depa yang buat gwiyomi. Do what you like beb! takda siapa halang. Aku pun tengok ja. Video gadis comel diatas ni entah berapa kali aku replay tak tahu. So, kalau korang buat mana tahu aku siap download ke. HAHA. Tapi bila nak bergwiyomi ni silalah dapatkan raut wajah yang comel dulu. Kalau tak comel takpe. Boleh je buat gwiyomi dalam toilet. HA HA HA. Dan, kepada lelaki yang buat gwiyomi ni.. jangan gedik sangat kot. Biasa-biasa sudah. Aku takda masalah dengan yang lelaki nak bergwiyomi jugak ni. Tapi kalau boleh tunjukkan kejantanan dalam gwiyomi tu! HAHA barulah takda orang yang nak duk mengata. Ni kalau yang laki pun buat gwiyomi tahap gedik mintak penerajang, pelempang memang dah kena campak kat planet MATOKI dah. Amboi kenmain. Dan, membalas kepada sesetengah suara yang mengatakan gwiyomi hanya untuk perempuan, itu merupakan satu statement yang tidak adil dan berat sebelah sekali! We have our own right to do what we love as long as it doesn't against our religion and humiliate us as human being.

Secara kesimpulannya di sini, aku pun tetiap hari juga duk repeat lagu gwiyomi ni. Sebab aku rasa comel sangat lagu dia. Sesuai didengari oleh insan comel, kacak, bergaya macam aku. So, bila dengar lagu tu rasa macam keyakinan terhadap diri ni lagi tinggi! Ya Allah  tak sangka begitu besar impaknya terhadap diri ini. bhahahhaa. 

Sebelum terlupa! Dengar cerita BOBO yang menari gedik-gedik lagu SHAE-SAYANG tu nak buat gwiyomi eh? Ya Allah. Aku baru je campak dia dari tingkat 10 KLCC. Macam mana boleh hidup lagi ni. T.T . Nak nangis rasanya. Bakat tu ada nak buat gwiyomi bobo. Tapi simpan untuk diri sendiri lah. Malu aku nengok. Aku yang comelnya kalah Kak Ton ni pun tak berani nak upload video aku buat gwiyomi. hahaha. Renung-renungkan dan selamat beramal ye engkorang!. Terima kasih membaca! :)

3 comments:

Nurfarahana A.Aziz said...

Syed kalau buat gwiyomi, mesti tak macho dah pakai baju purple..EH

shafiq said...

haha , biar lar dia nak bergwiyomi , asalkan tak keterlaluan ~

onie said...

syeddddddddddddd,kalau yg ni kau rasa nak kategorikan dalam kategori apa?hahahahah https://www.facebook.com/photo.php?v=389281611184947

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...