Sunday, July 24, 2011

TUKAR IM BOX FACEBOOK ANDA KEPADA YANG LAMA KEMBALI


ASSALAMUALAIKUM

Anda mengidamkan chatboox version lama camni? sudah pasti la kan? korang perasan tak yg IM box punya facebook tu macam menyusahkan gila sekarang? so, kalau korang nak bertukar kepada IM box yang asal.. ni.. ikut tutorial ni.. sangat senang dan semudah ABC. ikut STEP yang aku bagi kat bawah tau..

1st , korang kena ada google chrome. done?

2nd , untuk dapatkan im box macam dekat atas ni.. korang kena install script dia.. so, pergi ke link ni [download]

3rd , lepas dah tekan download tu. korang terus tekan install macam gambar dkat bawah


After korang tekan install tu.. just pangkah je facebook korang.. lepastu, terus login.. and now.. tadaaa! chatbox lama dah kembali! no more new stupid im box! hehe.

MOZILLA FIREFOX
ok, this one tutorial bagi sesiapa yang tak minat nak guna google chrome plak..

1st, korang kena ada mozilla firefox

2nd, lepas tu korang kena install grease monkey .. grease monkey ni kira macam add-on untuk mozilla firefox laa.. untuk download grease monkey..klik dkat sini [download]


Then, bila korang dah add tu firefox ..teruskan dgn installation dia.. nanti ade kuar bubble ni plak


Clik je install tu... after that.. nanti tekan restart firefox atau tutup je firefox tu dlu. haha. then, bila da siap install grease monkey ni..

3rd, pergi ke link ni [download] dan click install..

4th, DONE! logout fb, tutup firefox dan u can see it works! :)

please drop some comment if you found this entry help ya! :D

21 comments:

Yana Nanako said...

syed.. kalau mozilla firefox booleh tak?

syAzAnA said...

yeahhh. terima kasihhhhh! ^^


#happybirthdaysyaz

Syarifah Ashikin said...

dah buat huhuu.. terima kasih ats info ni...

mr delirium said...

wahhhh nme aku ad dlm chatbox ko..ahhaa

iela_fadila alias said...

tengs.tengs.sgt menghargai sbb srabut dgn yg baru tu..

Cik Ladies said...

ye ye! da boleh buat tmpt chat lama! hahax. Serabut ja yg bru 2.. --'

aslann said...

aku tak suka guna chrome. kbai.



eh eh rajin la die update entry.kbai.

Mohd Khairi Khadzir said...

ok dh buat..thanks!!

k e y r i said...

thank you soo much!!! dah lama cari menatang ni. muah muah eh? :P

hawiz said...

TENKIU SO MUCH!!!..suka2...yg bru tu srabot giler...org oofline pon tnjuk gak..hampeh..susah nk cari kwn2 yg on9...skrg dh ok..tq adik syed!!..

SoLy SoLicious said...

waahh.. nak cuba la..mekasih !

Deeyaudeen Sabri said...

terbaik weh.. da lame aku mengidam chatbox ni blik ke pangkal jalan. hahaha.. tenkiuuu !! :P

Farah Tuhar said...

fara nak share entry nie ! :)

Aliza Zeke said...

oowhh camtuu..leh try nie.. :)

zikeryhassan said...

ouhhhh..




#rindukaulah. haha

Afsar said...

Weh, tak jadi pun.. Ko tipukan.. aku tau ko marah sebab aku tak join GATH..wakakakaka

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tq...lega sikit tngk dah ok...

eki.. said...

tankiuu..

Toyota Parts said...

I've new game concept which i wanna launch/start in facebook. So could someone help me out in giving the info about how to reach facebook authorities to explain them the game and undergo the process of launching the game.

Anonymous said...

brinkka2011 says: Ive been meaning to read this and just never obtained a chance. Its an issue that Im very interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a excellent blogger, 1 of the finest that Ive seen. This weblog undoubtedly has some information on topic that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this stuff to light.

AiDa SyaFiQa said...

dapat balik chat box lama..yeahhh :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...