Thursday, June 9, 2011

KENAPA ADA GUITAR BOLEH MAIN DEKAT GOOGLE?

ASSALAMUALAIKUM

Waaa..harini hari yang sangat sangat lah bosan! seriously aku taktau nak wat ape.. bukan taktau.. tapi, malas nak buat..kalau nak ikutkan banyak mende boleh buat, gi bandar utk settelkan borang untuk belajar ke maktab tu.. then, fotostat segala surat-surat yang berkaitan, mintak pengesahan, shopping barang-barang.. see? memang banyak kan? >.< tapi, seriously aku sangat malas di saat ini.. hanya terdampar di depan laptop je laaa..dah tu je kemahiran yang aku ada. HAHA *poyo

Sambil dok golek-golek depan laptop ni, aku pun cam biasa la kan.. bukak google chrome.. then. bukak la google.com .Pastu, tetiba je dia da bertukar macam kat atas tu... ade gaya rupa gitar le plak.. and, aku pun..tanpa segan silu hala kan cursor mouse aku ni dekat guitar tu.. hamagashhhhhh *gedik* boleh maen gitar weii!! boleh maen gitar!! hahaha. eksaited plak aku tetiba menatam tu berbunyi.. batak pun ada jugak..  Sebenarnya..kewujudan gitar tu adalah untuk meraikan Les Paul punya birthday yang ke 96th. 
Siapa Les Paul ?
ok, dia ni dikenali sebagai Les Paul , dia ni seorang guitarist american jazz , dia ni juga penulis lagu dan penemu.. *penemu ni lebih kurang macam pemula sesuatu laa* dia ni adalah seorang perintis dalam perkembangan gitar elektrik. dia ni dikreditkan sebab dia dah merakam banyak rakaman yg penuh dgn inovasi. Walaupun dia ni bukan lah orang pertama yang menggunakan teknik ni..eksperimen pertama dia, dia menggunakan overdubbing juga dikenali sebagai  sound on sound. pastu, delay effects seperti tape delayphasing effects dan multitrack recording adalah diantara yg pertama untuk menarik perhatian luas.

Bakat inovatif dia dikembangkan kepada gaya bermain termasuklah menjilat trills, chording urutan, resah teknik dan masa, yang membuatnya berbeza dari orang sezamannya dan gitaris banyak terinspirasi dari hari ini dia merakam dengan isteri dia Mary Ford pada 1950 dan mereka telah berjaya menjual jutaan rakaman ..
Last but not least about him, Among his many honors, Paul is one of a handful of artists with a permanent, stand-alone exhibit in the Rock and Roll Hall of Fame. He is prominently named by the music museum on its website as an "architect" and a "key inductee" along with Sam Phillips and Alan Freed
Macam tu laa cerita diaa kenapa guitar tu tetiba je muncul depam google chrome. HAHA. so, nak dijadikan cerita.. aku pun nak jadi macam dia! yarghhh! tapi, aku nak maen gitar dkat chrome tu je la. keh kehh.. nahh. cube korang tgk ni.. ada bakat tak aku nak jadi macam dia? >.<


Style kan lagu yg aku maen? HAHAHA.okbye
*nampak sangat aku sangat bosan smpai update psalni XD*

26 comments:

nur amalina athman said...

haha..lawak..

nurul atiqah said...

http://miss-nadya.blogspot.com/2011/06/3-bulan-aku-print-screen-google.html

baca entry ni. :D

nurul atiqah said...

pak cik google tu kreatif ape. sampai gitar pun dia boleh buat huruf 'google'

darxniq said...

buleh pakai keyboard la..hahahahhaha..

Halusinasi said...

haha, tu hentam namanya..^^

d_tieah said...

Rajin nak buat video plak ek.. Ngee :)

Entry Terbaru : Day 1 : 10 Things About Hate

zikeryhassan said...

syed bajet comel. hahahahaha

cik_zetty said...

dah jadi batak juga macam syed main gitar kat google chrome hahah :P ----->

b a m b a m ' s said...

ahhahah..sama lar entry! tp x publish lagik..kekeke.. pelik gak tgk google nie tadik..hehehe..

fareez tajudin said...

HAHA..asal pakai cursor?..
keyboard kn ley..
bajet comel je tayang muka kt bwh tu..
HAHA

suhaili sarif said...

smart!! semakin menarik imej google
rugi x simpan..hehe

dik,dapat maktab mana?
dapat course ape??
all the best tau
memang best jadi cikgu pelatih.hehe

Fika Rozaidi said...

haha td masa masuk google pun mcm pelik. xtau pulak bole main dkt gitar tu :D

munira sajuti said...

anyonyonyonyo comeyy nye syed tang " lagu ape ntah " HAHA buat lawak laa weyh ! adeyh. aku plak sensorang gelak depan laptop ni haa.

Budak kuat makan said...

ahaha.. same la kiterrrr.. tdi pn dok maen mcm org gila gak.. haha

diana amin said...

suker gak main!!! hihi

Ali Kanchan aka Pirate said...

best jugak layan! heheh

cik Dil said...

dil pun maen jgk..ptg td terus update entry pasal gitar nii..ehheh

eyjalukman said...

ok lah tu ,
eyja tk prnh tahu pn kewujudan guitarist nihh . hahaha

pikah yang baik said...

haha...samala kita..saya pon maen gak kt opis tadi..*peghak*

hee..tetiba ja kan komen kat cni..

M.Y.H.A.S said...

assalamualaikum :)

kalau guna keyboard, leh buat lagu :)

Happy Birthday Song:
QQ WQ RE
QQ WQ TR
QQIYREW
IIUT YT

hahaha XD

shahirah adnan said...

like3..td pn excited gak men bnda 2..hahaha

ibunaznoy said...

salam..
terdatang sini coz tajuk n3 tu best,hihi..

yad'z said...

batak hahahaha

si ngokngek said...

kenapa muka macam peghak..tak biasa tengok...sedih ja...hehehe

Cik Ladies said...

erk? haha. semua orang tau kot ada gitar.. eyh? ada budak tu masuk majalah.. retis la awok! :majuk

zaidi belajar main gitar said...

Sebab tu la aku suka sangat ngn google. Simple and Fun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...