Sunday, June 19, 2011

UCAPAN TERAKHIR SEBELUM MELAPORKAN DIRI DI MAKTAB PERGURUAN

IPG tu ape? MAKANAN? ye.. IPG tu makanan. ade jual kat kepsi. beli lahh.. murah je. sama harga dgn snack plate.. *sila jangan percaya.* TAK.. actually cuma penat la sikit dengan soalan yg berbunyi "IPG tu ape" so, terhasil la intro yg agak sengal ni .. meh sini adik nak jelaskan kat korang ape maksud IPG tu. cheit..

IPG tu sebenarnya institut perguruan.. korang pernah dengar maktab? mesti pernah kan?. haa. actually.. aku pun baru tau pasal IPG ni last year kot. time form 5.. sebab time tu aku ada tanya cikgu. "Cikgu, cikgu dulu masuk maktab eh? err. brape eh nak score kalau nak masuk maktab?" Then cikgu cakap . "sekarang da takde da maktab. diorang da ganti dengan IPG" After that baru la aku tau yg maktab tu IPG. so, kalau orang tanya.. "Belajar kat mana sekarang? " Aku lebih senang jawab "baru nak daftar dekat maktab" . so, takde la org tanya aku lagi IPG tu ape? pandai kan aku? ok aku mmg pandai. thanks .

IPG yang bakal aku belajar dan bakal menghabiskan 5 tahun aku ni adalah di Kampus Bahasa Antarabangsa Lembah Pantai Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur . *ok cukup skema tak? .SEO beb* bakal menyambung course TESL jugak. lagi ape ehh.. erm. tu je kot. ape? nak tgk kampus dia? sat aku pi google.
LAWA TAK? ok, bayangkan laki yg berdiri kat situ .. adalah AKU. HAHAA
So, dikesempatan ini.. suka cita dimaklumkan bahawa aku mungkin akan kurang aktif berbelog *sekarang pun da kurang da aku rasa* Tapi, akan lebih berkurangan kalau aku dah mula belajar kat sana. bukan pe. aku pun taktau lagi macamane keadaan kat sana. dengar citer cc pun tadak..hogoshhhhh. HAHA. ape ni tengah bandar KL takde cc? nak aku lempang je rasa. haiih.  *ayat lebat* .Lagi satu aku tak bawak laptop tau. so, tu yg lagi takbest tu... bukan pe. aku takut nanti kalau bawak tak guna buatpe.. lagi pun belum tentu dapat access internet duk dkat kolej kediaman tu. haihhh.. i wonder how my life is without internet >.<


Ermm.. ape lagi eh ayat sedih lagi pasrah aku nak buat??? macam dah takde dahh. HAHA. tapi still nak ada-kan jugak. sebab macam tak puas hati je tgk pos pendek2 ni. LOL. lalallaa~ wei! idea aku mmg dah stuck la!! aku taktau nak sambung ape dah! HAHA. dah la. tu je. akhir kata, babai .. n do pray for my success..
Ehhh. japp! sape yg dok area KL tu.. kalau weekend nak kuar dgn aku jom lah! kehh kehh. boleh ke camni?

Haaaaaaa..ade lagi ! . Kepada semua twipples2 berjaya ! aku nak ucapkan satu je. HAHA. sila jangan rindu kan muka aku sepanjang ketiadaan aku di timeline korang. lalalala~ dann.. sila jangan marah jugak kalau tetiba je ade kuar muka aku kat timeline tu. bhahaa...ok laaa. bai korangg. :'(
Japp. hahh. nampak gmbar bawah nihh. aku rasa man ni nak spesel ucapan laa utk diaa .wahh ! wakakkaa! hamek ko .



So, buat Man Yusoef .. aku taktau nak cakap ape kat ko ni. tapi aku terai ehh! hahaha. papepon , ko jage twitter tu elok2. tau #tiba. then, err. ape lagi. alaa.. taktau laa... haa. ni haa.nanti nak tengok transformers ajak aku tau! . lalaa~ jangan lupaaa. pastu pastu pastuu. Korang tau sape man yusoef ni? ok meh jap nak bagitau. dia ni bakal menggegar dunia blog malaysia. sbb tu aku sanggup buat post letak nama dia ni. kalau tak, gua tak hingin beb! ahaha .

Goodbyeeeeeeeeeeeeeeee sambil usap2 pale blog. lalala~ ayat  sape tah.. XD
*entry tergesa-gesa ni.*

48 comments:

@namaakulynn said...

hahah.entri selamat tggl la ni?pergi blaja elok2 cikgu syed!jgn lupa hupdate belog pulak dah g sana nnt. ;)

man yusoef said...

wah..syed buat promosi percuma sape nak jumpa dia weekend...wah wah wah...jap aku publish no ph ko kat twitter..LOL!

ayat last tu ayat aku

tweet aku pasal ko kena mengucap tu mane?? haha

ok slamat maju diri..

tata..slmt jadi budak key el...jgn lupa asal usul

jgn lupa balik Pahang selalu

raya jgn tak balik jenguk org tua

Solat jgn lupa

erm Transformers tu aku rasa aku tengok dgn kwn aku kot..okbye

okbye lagi

munira sajuti said...

hakhakhakhak ! ayat man, ayat man. cam bego usap2 pale blog. rase nak bagi kaki. eyh syed, hati2 okayy berada di perantauan. nanti aku call ko. HAHA semoga semua berjalan lancar,, nanti jumpe kat saneeeeeee ! bajet bahagia. HAHA gudluck gudluck ! bye

A retarded kitty said...

sob sob
bye bye

SyedGraphiX said...

@man yusoef panjangnyee ucapan abggggg! wahahaha. alaa. kecewa.. man taknak jmpa aku. kbai T_T

Dauspozi said...

Alamakkkk... Lepas ni rindu ler tweet #SyedCacing... DUSH!!.. eman pon dh jarang bertweet... DUSH!! sekali lagi. Takpe abang syed (abang?? LOL!, takpe.. panggil abang sempena perpisahan ini), kalau dapat tweet via mobile, tweet la ye..

Baru je nak rerapat, orang dah pegi.. *ayat sentap*

Babai cikgu, semoga berjaya mencapai cita cita mu!

jaa64 said...

hahahha....boleh pulak ek...
all the best, aku tetiap ari dok baca tweet ko kat timeline..rindulah pasni..kahkah =p

study leklok

qielaqistina said...

weh kosong lah TL aku kau xde! huhu.neway selamat maju jaya :) semoga cita2 kau tercapai okay :)

►AdamXis◄ said...

assalam...wah tahniah.amik TESL rupanya...lepas nie pi oversea kah Syed Retis?...hohoho.blog nie convert BI laa...pastu lepas ada lebey dr 10 entri BI, apply google adsense...

Siti Safiyyah said...

abam seman suke lettew retis bagi ucapan kat dia.. hahaha :p papepon kenangku dalam mangkuk megi mu tau syed. kehkeh :p

kunci locker said...

peh ! mcm masuk ipg tu nk p perang jek ! hahahaha..ppe pn..gud luck n smoga ko dpt hadapi dunia guru...hahaha

Foundation Sem 3 said...

Assalamualaikum..tahniah dek dpat iPG..bukan semua orang boleh dapat IPG nii..
cuma nak bgtau adek, bawak la lappy kesayangan(laptop) adek tuu..sebab kalau xdak lappy tu, xleh hidup..bukan la sampai mcm tu, tapi lappy adalah sangat2 diperlukan semasa di IPG untuk buat esaimen..ok, syukran..>_<

syufaa said...

wahhh3..selamat msuk belajar lah ye..
FOUNDATION SEM 3 ni mybe bljr kt citu..
hehe..boleh ikut advice senior.. :)

nurul atiqah said...

Wah. Syed kan memang pandai. Haha ^^

ady said...

dek syafix rsnyer IPBA 2 de wireless..so jgn le riso sbb akak dook maktab sbelaah maktab ko je dek oitt

iszieylyanziy said...

IPG = institut pendidikan guru,,haha,,welcome to IPG la der,,,jadi junior ah,,haha :P seb bek laen mktb

Fariq said...

big mama dah nak gi kl.. yes... semoga berjaya bigmama.. jgn ngorat abg botak yg lain tau.. hoho

Faizal Fredley said...

tahniah weh,,nanti bila gi ohbesi ko pilih new zealand k..leh jumpa aku...hahhaa

♥ solehah ♥ said...

babaiii syed :)

wan farah said...

adioss syed,,,!
dok sna study elok2 noh.harap2 bahagia lar anda di sna.hehee

Bintang Biru. said...

Cikgu syed. lepas ni boleh cakap bahasa jepun tak ? #tetiba =.='

cucu umie said...

semoga berjaya di IPG.. kalao xsilap ayie member ayie bawak shje laptop and then ad juga ah line internet.. tapi xthu ah IPG syed mcm maner plak.. xtry usha2 senior ker yg ad kt IPG tu..hoho

Iffah Afeefah said...

welkam to ipg dek...errr

ipg takdela bosan sperti org ckp

tak busy mne pon la

haha

sng2 dtg ke ipg melaka..ramai aweks

l° ~❤Misz Nadea❤~°l said...

tahniahhhhhhhhhhhhhhhh syed retis.. hahah~!!~ tiru ayat adamxis...gudluckkk :)

LyNMafia80 said...

wish all da best for you and luck semoga success dengan apa yg anda lakukan, will miss you here and sampai jumpa lagi ^_~

geramgaram said...

terjumpa blog ni kt mjalh rmje...haha

Farahiyah Smart said...

selamat jadi cikgu pelatih...:] welcome to ipg...:]
selamat jadi guru pelatih yg bakal bz dgn esemen...hehe:]
welcome to the club...:]

fareez tajudin said...

walawehh
budak dah masuk IPG..
papehal kalau nk kuar roger2 weyh..
haha poyo je..
bajet aq ley kuar sesuka hati..

Rtp Farra Arisha said...

wahhh semoga sukses slalu! tc!

MyMye MyMya said...

Tahniah ....n gud luck :D.....

Iylia said...

Good luck Mr.Syed.. ;)

Cikgu Hairul said...

Hahah.. moga jadi cikgu yang baik. Syed, nanti update la blog guna handset. Lagi menarik rasanya buat live update.

cik pulau said...

waahhh3..
jadi budak ipg dah skarang..
moga suksess sentiasa yerk...^^,

hoyahadis said...

salam kenal..da biase ngan internet tiba2 stop pasti memmbosankann.. hu..hu.selamat belajar..smoge berjaya menjadi insan cmerlang..(^_^)

cik AF said...

weeeee ~~~ leh la date kan cam nih , wakakakaka. ( eh bukan ajarkan fa MUET :) ) utk lepas band 4 , XD leh kan kan :P

Adlina said...

Eh eh akan mendaftar di IPBA ye? Super duper junior nih (baru grad). Entah camne tiba2 boleh terblogwalking ke sini. Takdenye budak IPBA tak berinternet. 24 jam FB pun ada kalau tak meronggeng ke Mid Valley :P

Selamat belajar dari seorang yang sangat random :)

p.s/ Lec kat situ vogue. Students kalau x sempoi, skema. Hal ehwal murid/pengurusan asrama? Errrrr -_-"

phentermine said...

A good post.

cik najihah said...

singgah datang dari majalah remaja..
datang follow terus & gud luck :)

HazHand said...

ALAHHH!!! LEPAS NIH MST SY RINDU KAT AWAK!!! dah la kite xpernah jmpe kan! hum...cdeyh2 taw kite skang

:: Izz :: said...

wahhh br0..lama x snggah blog ko...tau2 da masuk mktab da eh...dapat la plak, aritu bukan ko kata x brjaya ke..hee..papepn tahniah ye....

n slamat brjuang utk 5 1/2 tahun....ktorang insyaAllah bulan 11 ni abes =)

AZTIQAH said...

selamat pagi cikgu (ala2 upin dan ipin)

MerLe said...

wah..tahniah dik~ junior la ni.. tesl sek.ren ke sek.men? akak kat ipg afzan,phg.. tetiba rs tua..hOho~

bljr la rjin2.. laptop jgn tinggal.. rsenya semua ipg dah ada wyerless..
lg pn laptop penting utk wat tutorial ngn asgment..

good luck~ everything will b ok.. dont worry.. =)

MerLe said...

wah..tahniah dik~ junior la ni.. tesl sek.ren ke sek.men? akak kat ipg afzan,phg.. tetiba rs tua..hOho~

bljr la rjin2.. laptop jgn tinggal.. rsenya semua ipg dah ada wyerless..
lg pn laptop penting utk wat tutorial ngn asgment..

good luck~ everything will b ok.. dont worry.. =)

z a z a said...

ohh. awk nak jdi cikgu la ni? intersting...

Toyota Parts said...

IPG yang bakal aku belajar dan bakal menghabiskan 5 tahun aku ni adalah di Kampus Bahasa Antarabangsa Lembah Pantai Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur . *ok cukup skema tak? .SEO beb* bakal menyambung course TESL jugak. lagi ape ehh.. erm. tu je kot. ape? nak tgk kampus dia? sat aku pi google.

SHAMSOL said...

saya dulu belajar kat situ gak. masa tu nama dia maktab perguruan lembah pantai. sekarang ni hanya tinggal nama. banyak kenangan kat situ.

Anonymous said...

afgvkmor [url=http://hoganscarpesonline.webnode.it/#3998]hogan scarpe[/url] iarsjswg hogan outlet lpelqcau http://hoganscarpesonline.webnode.it/eyuxbhwv [url=http://italianhoganscarpe.webnode.it/#4365]hogan outlet[/url] izjlmeez hogan outlet kwtqqzwn http://italianhoganscarpe.webnode.it/

Anonymous said...

Your style is very unique compared to other folks
I have read stuff from. Thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I will just book mark this site.
My blog post : Work from home

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...