Sunday, June 5, 2011

PENGALAMAN LUCU BERSAMA PALANG AUTOMATIK


ASSALAMUALAIKUM

Bila teringat balik kisah-kisah dulu.. hahaha. banyak gila kenangan lucu dengan palang automatik ni 
*lucu? macam pelik je istilah. HAHA.. 

Dan..bila teringat je balik peristiwa tu.. mesti gelak tak kering gusi! macam rusa masuk kampung pun hadoo jugak kadang-kadang. kalah orang asli. nak kata duk kampung pun tak jugak.. duk bandar kott. orang kampung pun mebi lebih maju dari aku ni. ngahahaa.. ok jap, nak cerita la ni.. 
Peristiwa pertama time aku DARJAH 6
 Time ni aku sangat la naiff. memang aku batak gila laa.. aku terperap je dkat pahang tu.. sampai KL pun tak pernah gi..So, satu hari ni.. mak aku ada lah janji dengan anak angkat diaa nak pergi dkat KL. nak melawat la konon-konon..sebab se ingat aku.. aku memang tak pernah pergi ke KL sebelum tu dengan keluarga aku.. kalau ada pun rombongan sekolah je la yang bawak aku gi KL tu.. kalau dgn family mmg tak pernah.. Then, kitorang pun pergi la KLCC time gi sana..bila da sampai je tempat nak parking.. mesti la kena lalu PALANG AUTOMATIK tu dulu untuk AMBIK CARD dia kann?. aku pun dengan naif gilaa pergi masukkan duit dekat tempat ambil card tu..


Mesin dia lebih kurang macamni laaaa...aku masukkan duit dkat lubang tu la T_T. mana la aku tauu.. aku taktauu... waaaa!! tapi, mesin dkat KLCC tu laen skit. bkan mcm ni. sebab dia ada lubang macam untuk tmpat masuk duit.. HAHA.. Last-last semua satu kete gelakkan aku.. diorang suruh aku, tapi tak bagitau aku pulak suh tekan butang tu.. aku mana lah tauu!!! *blushing satu hari diorang dok gelak kat aku pasal ni tau T_T .
Peristiwa ke dua, 2010 KOT? time aku form 4
Okay, ni kali ke dua.. kali ni dekat East Coast Mall , Kuantan . Time ni aku da lupa da kisah time darjah 6 dulu.. So, aku macam pelik gila bila jumpa mesin automatik macam ni.. HAHA.. *tapi sekarng aku ingat plak? LOL* Pastu, bila da tekan butang dan amik kad untuk parking tu..kitorang pun pergi la window shopping dkat mall tu.. time nak balik.. ade jumpa satu mesin ni.. dia tulis AUTOPAY machine kot. lebeh kurang laaa. so, aku ni tau laa yg tu tempat utk bayar parking..aku pun bayar laa duit parking tu kat mesin tu... so, aku dengan BANGGA gila menuju keluar untuk pulang..sampai dkat palang tu... tetiba je.. palang tu takmo naik. aiihh. ape kes palang ni...? Then, orang tu cakap..kena masuk card dulu..

Aku pun.. errr.. dah la card untuk parking tu aku dah tinggal dkat mesin tu!! HAHA. macamane ni.. kereta da la melambak kat belakang.. masing-masing semua duk bunyikan HON. "ko pehal nak hon hon guaa? Grrrr.." Nak reverse kereta dah takleh da.. sebab orang kat belakang tak nak reversed. haha. so, tpaksa la aku berlari untuk pergi balek dkat mesin bayar parking tu nak ambik balik kad yg ttinggal... dah la jauh. adess... mmg penat gila la. naseb baik sampai je kat sana.. kad tu masih ada.! *lega . Kalau hilang kena bayar RM20 kot.. gilo ape. Tapi  akhirnya dapat jugak keluar.. wee~ :)
Peristiwa ke tiga time dkat Shah Alam baru baru ni.. 
Baru baru ni kan aku ada pergi KL kan?? HAHA. time ni memang takleh blah laa.. aku pergi dkat Plaza ape tah nama dia dkat shah alam ni.. MBSB kot. err. yeke? ntah. series tak ingat.. then, aku pun nak gi laa kat tempat parking.. parking tu dkat basement kot.. so, jalan nak ke tempat tu memang kena turun macam bukit la lebih kurang.. turun skit je dari bukit tu...dah ade palang tu dah... lepas tekan je button dkat mesin tu kann.. palang tu taknak naiik!!!! . Aku taktau ape masalah dengan palang yg taknak naik ni! then, aku tengok dkat situ.. dia ada tulis macam ni
"Sila tunggu lima belas minit bla bla bla"
Aikkk.. ape motif diaa kena tunggu dkat bukit ni sampai 15 minit??? lama gilaa!! aku pun macam. "ehh serius laa kena tunggu dkat sini 15 minit baru palang ni terangkat?"

Dekat 5 minit la jugak tunggu kat palang tu.. HAHAHA. cam harommm je gi tunggu situ.. last last datang pak guard ni.. aku punn dngan sedih nye tanye diaa "kenapa palang ni takmau naikk cik?" . Then, dia pun cakap yg palang tu rosak! HAHA. watdefish kau nak rosak time aku guna woi palang! buat malu aku je tunggu punya lama kat situ! cheiitt! . Pastu, org tu buat camne ntah .. so, naik laa palang tu.. hadoii.. Lepas tu, aku menuju ke tempat lain plak. aku tak ingat nama tempat tu.. spatutnya kad tu mmg kena simpan.. akak aku ni.. dia lupa .. dia pergi renyuk renyuk kan kad tu!! . Sampai dkat palang tu.. aku tanya la dia "weii, meh sini kad.. aku nak masukkan" 

Puas jugak laa kan dia cari kat mana card tu. HAHA. rupanya .. dia da renyuk-renyuk kan. .mana lah nak jumpa! kereta belakang ni tak sabar sangat... aku tgh cari kad je pun. sabar la sikit! grrr. nasib baek mesin tu masih menerima kad yang remuk tu tadi. wahaha..
Peristiwa lagi... tapi, kali ni dekat Pusat beli belah AEON 
Time ni kat Klang, aku nak gi rumah kazen aku.. dengan akak aku la... aku pergi kat situ.. suh kazen aku jemput je .. sebab tak tau jalan Klang lagi.. sebab, tempat kazen aku tu macam belit-belit skit laa. so, taktau sangat jalan diaa.. better laa kitorang tunggu dkat pusat beli belah ni dulu... Then, lepas dah habis round dkat situ... aku pun nak bayar laaa duit parking.. pastu.. aku masuk kad tu dkat mesinn. dia reject.. masuk , reject, masuk , reject.. asal dia reject kad aku.. nak kata aku salah masuk tak jugak.. dah betul da direction dia.. tapi still taklehh.. memang pelik gila la, mata aku time tu memang fokus dkat kad tu je. tak fokus dkat screen mesen tuu. pastu, ade sorang aunty ni.. dia cakap.. yg kad tu takyah bayar.. sebab sekejap sangat.! HHAHA. aku pun macam cegeng gila! padahal da ade tulis da dkat screen mesin tu RM 0.00 . memang malu gilaa ='( aunty tuh, gelak je kat aku. sedih woo..tapi, aku dengan muka innesen.. cakap kat dia.. "terima kasih ye kak!"


ok, dah habis cerita aku.. malu je bila ingat balek. dah dah. taknak ingat balik dahh! ciao
*korang jangan gelak. senyum boleh. okbai*

34 comments:

darxniq said...

HAHAHAHAHA...aku nk gelak jer....bongek tol..selamat bukan awek yang tegur..

Gadis HaruBiru said...

LOL...byk jgk insiden lucu ng palang otometik...haha

farra said...

xmo snyum..nak gelak jugak!!hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahaha!!gile lawak semua peristiwa tu...nasib baik xde insiden camtu agi..hahahhaa..nak glak lagila...hahahaha..siyez lawak,boley masuk raja palang nih!hahaa

~Kirin Selama Perak~ said...

kau lahir zaman batu ka?
ewakakakaka !

Siti Safiyyah said...

erk nak gelak takut jadi kat aku. kitewww kan budak kampung jewww. hahaha. LOL!

kunci locker said...

hahahahahahah !! puas aku guling2 baca ! hahahahahahha....apo la owg bando ni...hahah

Ewan said...

ahaha.. ko mcm dah kne sumpah dgn palang tu.. xabis2 kne jer~ :P

munira sajuti said...

woyy, HAHAHAHA plaza ape? MBSB? kalo betol la ape yang aku pikir sekarang ni kann, turun2 bukit nak p parking tu,, xsilap aku, PLAZA ALAM SENTRAL. okayy xpe, ko dak pahang kan. plus, #bbnu plak tu,, kes2 macam ni, aku maafkan ye,, xpe2,, :)

zikeryhassan said...

muhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Farierahasanz said...

ske aty aku lew naa gelak ke pe kan.??? hahahahhahahahahahaaa . . semput.!! fuh3.!! sambung lagi gelak .
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaa =) *oke , daa cukup guling nie . . penat.!! atoi . .

law kt aeon tue . pas sejam baru die cas kowt =) adei dei dei =P

Ali said...

aku pernah jadi wei macam ni. malu gila oh !
time bapak aku suruh bayar card dekat mesin bayar tuh. Aku masuk2 duit mende2 seme. tetibe ade anousmen "adik ! jagan main bende tuh !" punye terkejut. dia pikir aku main dgn mesin tuh. sebab badan aku kecik lagi. pastu, balik kat keta. suruh ayah bayar sendiri. haha

Cik Adza said...

hahhahahhaahhaaa~


*gelak guling guling..*
pasni kalo kena lg, xtau ar.. da mmcm pengalaman da..

zacky786 said...

hahaha ~ ~
siyess berdekak ...

lawak2... smpai thp renyuk2 kad tu wtpe.. cian kad tu tak bersalah... orang dah bg parking free.. nk bayar.. kan dah kna reject ngn mesin dan 'aunty' :P

HeziqaMushadadLee said...

err,kaw nih syed..adeh..habes guling dah guling neh..adeh!zaman mne laa kaw neh syed..

::Mastura Zakaria:: said...

muahahahhaa..gelak sambil tergolek sudah...hahaha..mesin pun reject..?haha

Nazim Nasri said...

aku rasa macam nak gelak selama lamanya baca entry ni hahahahahahahah

~aYeeN & SuE~ said...

lawak2..tp bese la tu dik..blajar dr pengalmn n kesilpn..

ainol akasyah said...

kadang2 kita ni kalau teknologi terlampau maju pun susah nak ikut..hehe kan3

.fariza. said...

shenyum shenyum :P

Cik Jaza Rieyfa said...

memang jodoh dgn palang tu laa...ahahaha

farahroslan said...

aku ase yg kat ecm tu kete kau lah kot
sebb kete ayah aku ade sekali beratur blakang kete kau. haha

Hanim Mahali said...

peristiwa last tu yang buat geli segala otot badan.... Lain kali tengok elok-elok kat skrin tu... LOL

SHaRKFiQ SSM said...

uish, sekampung2 aku, ak reti la gak nk guna mesin palang parking nih..

opps, terkutuk #retiss plak.. hahaha..

ada ka bleh p tggal kad kt mesin autopay, ko bajet kad tu tros masuk mesin ke??

btw, selama ak hidup 4thn++ kt s.alam nih, xnampak lagi shopg cmplex MBSB,..

kalo ada pun plaza alam sentral, pkns, sacc... at least ko tulis r MBSA, logik sket, mjlis bndaraya shah alam, nih MBSB..

lagi satu, thanks menceriakan malam ak nih~ hahah

blog budak pendek said...

bez gler cter nih..hahaha
yg penting lawak..hahaha

: husna : said...

hahahha....lepas ni kau boleh buat crite bertajuk "kisah aku dan palang"..kih3..sadis weh

aizamia3 said...

hahaha... aku gelak ni.. kelakar.. lepas ni versi kedua pulak ye..

dhilla nazli said...

sumpah na gelak guling2..
ahahah malu la syed.. =P

hafrizzul hafiz said...

laaaaa...
ye ke... ade org gune shortform HH jugak... aku nak kena tukar la kalau macam ni ea?
hu3... btw thx. singgah blog aku..
ahaha... lawak ahh ko punye entry ni..

Puan Salwa said...

kah..kah..kah....ko mmg kena sumpah ngan palang parking kot...ada jak insiden nak jadi masa parking...sempoi...

Puan Salwa said...

kah..kah..kah....ko mmg kena sumpah ngan palang parking kot...ada jak insiden nak jadi masa parking...sempoi...

yaya said...

bukan setakat guling2 yaya ketawa..
berair habis mata ni..
siyes xsangka ada kejadian yg sebegini rupa

yad'z said...

BAHAHAHAHAHAH XD

sorry ar dok.. aku berdekahh dahh niehh.. yang masuk kan duit tuh paling tak menahan.. hahahahahah XD.. tapi kann.. aku penah gak.. aku ley lupe yang kene autopay... kete dah berderet kat belakang.. hahah.. cam haremmm..

Pojiepooh Abdullah said...

Semamgnya palang dengan kamu tidak ngam, sila jauhkan utk elak sebarang masalah. Hahah lawak siot!

PojiePooh; Hanya Satu...

nOobieStesT said...

err..takdir tuhan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...