Sunday, July 8, 2012

MISI 20 BIJI MEATBALL DI IKEA


ASSALAMUALAIKUM

Kali ni nak cerita pasal makan2 di IKEA. hehe. Actually, aku tak tahu siapa yg mencetuskan idea untuk makan di IKEA ni. Aku rasa aku lah kot. HAHA. Tapi, aku tak cakap apa pun. Aku cuma ckap "Teringin pulak nak makan meatball" Ahhh lebih kurang camtu lah. kikiki. Then, Tetiba mereka pun menyahut ajakan aku untuk turut pergi ke IKEA pada hari Sabtu iaitu semalam. Ni kali ke brape eh aku makan dkat IKEA ni... aku rasa tak smpai 10 kali lagi.. Kitorang pergi sana naik LRT putra ke Kelana Jaya and ambil teksi untuk ke IKEA. Sepatutnya naik shuttle bus, tapi... MALAS nak tunggu.. so naik teksi ramai2 nasib baik ler teksi tu nak ambil jugak penumpang walaupun dah 5 org naik teksi. kahkah.

Sampai je kat IKEA.. Amboi kemain ramai org. Perut dah lapar dah. Time tu pukul 2 kot. ke pukul 3 petang. entah aku pun tk sure. Dengan tak breakfast nya.. mmg lapar kenmain lah. Tanpa berfikir panjang, aku order 20 Biji Meatball! Haaa.. amboi nafsu aku.. nafsu naga betul. 


 Perkara yg paling melemahkan di IKEA adalah beratur. Dah lah lautan org ramai gila wei kat sana. Sabar jelah. Perut memang dah meronta minta diisi. Apa yg diperlukan pada saat ini adalah bersabar dan pastikan tahap kesabaran kita berada ditahap yg TINGGI untuk dapatkan 20 bijik meatball! hehe.


Alhamdulillah. Setelah berpanas, berhujan akhirnya dapat jugak menyantap 20 Bijik Meatball! Kenyangnya takyah ckap lah. Sampai tak larat nak masuk mulut dah aku rasa. HAHA. Oh ya, Time dekat IKEA tu, terserempak pulak dengan kawan sekampus yg berlainan course.


Fatin Awanis nama dia. Budak IPBA jugak. hehe.. Mula2 tak perasan tau dia duk sebelah meja kitorang. Otak aku pulak time tu asyik teringat ke makanan je. Manalah nak pandang keliling. Sekali pndang. Ehhh macam familiar je. heehe. Lepas tu, dia tangkapkan gmbar kitorang ni...... :)

Thanks kepada awak semua yg teman saya untuk mengisi hari SABTU saya yg bosan jugak kadang2 tu. hihihih :') . Thanks juga kpada yg susah2 baca entry tah hape hape aku ni. 

2 comments:

deno said...

wowww!!! dah lama tak mkn meatball IKEA!!! mmg terbaek!!! tapi satu je, nak beratur punye la lama... naseb baek sedap! :)

Azham Vsvc said...

Anak orang kaya bolehlah makan MEATBALL haha...I tak pernah makan meatball kt sana sbb malas nak beratur...lgpon x mkan daging hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...