Saturday, July 7, 2012

PENJELASAN KEPADA KARL SHAFEK BERSERTA UCAPAN MAAF

ASSALAMUALAIKUM



Pepagi buta gila macamni aku masih tak tidur lagi. Saja nak update sesuatu sebelum tidur and i think menda ni macam penting lah jugak sebab didorong rasa bersalah sekali dalam diri ini. Semuanya bermula atas tindakan diri aku sendiri yg tetiba gila nak kacau semua artis dkat laman twitter. Seriously aku bosan gila dan taktahu nak buat apa, so..biasalah bila kita tweet artis kan..dan biasalah artis biasanya mana pernah balas apa yg kita tweet. Melainkan kalau dah tweet sejuta kali baru dia balas. #EhYeKe.

Akhirnya, pada 7.7.2012 , aku akan pahatkan tarikh ini di dalam sejarah hidup aku dimana aku telah 'bergurau' dengan seorang artis yg mcm terkejut dgn apa yg aku tweet kat dia. Beliau ialah Karl Shafek.

Semuanya bermula dgn tweet aku yg nii....

Ni lah tweet yg aku bagi kat dia mula2, bagi aku.. aku nampak tweet ni macam main2 je. Seriously takda langsung keseriusan dalam tweet ni. Emoticon pun aku masih letak. Kalau aku serious, takda aku nak letak emoticon dgn "em em" tu.. Tapi, mungkin bgi org yg tak kenal aku.. Mana lah dia tahu aku menmain ke or serius kan. Nak2 pulak Karl. Ermm. Lepas tu, dia balas..

Tweet aku tu macam mengembalikan balik peristiwa di mana yg kereta dia memang BETUL BETUL DILANGGAR! . Sangat KEBETULAN. Aku tak sangka yg kereta karl pun mmg betul2 dilanggar. Kiranya nampak macam aku menuduh dia lah kalau tweet aku tadi diambil dengan serious.. Lepas tu, followers aku yg tiap hari duk bertweet dgn aku mesti lah tau aku macam mana. Mestilah tau yg aku bergurau ke atau serious. Aku terharu sangat dengan diorang yg menerangkan keadaan sebenar dkat Karl bila aku kena tweet limit. Mubarak, Aina, Nyamuk Terbang, Cyma, Ijat, Nanal, Reen, Elyani, Munira Sajuti, Daus Pozi, dan beberapa org yg lain lagi lah!. thanks korang! :)


Dan untuk awak, Seriously.. sy tak terniat even SEDIKIT pun nak cari publisiti murahan ke apa. Awak tak kenal saya camne, so jangan nak judge saya sangat lah. Org yg rapat dengan sy je tahu sy camne. Awk follow saya pun tak nak serkap jarang pula. Eleh mengada. 
Sedikit interaksi KARL dgn kwn twitter aku

At last, Karl pun memahami situasi dan memahami gurauan yg aku cuba sampaikan, ermmm. Thanks for that and he even asked me to treat him Milo ais dgn KEROPOM lekor. Keropom lekor tu sebenarnya typo kwan aku...pazlee. ni tweet dia.. 


So, aku saja membahan typo si pazlee ni. Karl ternampak kot tweet aku tu. So, datswai dia eja KEROPOM jugak. Sian typo kwan saya kena bahan. kakaka padan muka pazlee.

Kalau nak tahu, sepanjang aku kena limit tu aku tak tenteram kot. Takut jugak isu ni dipanjangkan dan lgi satu bengang sebab kena tweetlimit dan tak dpat nak menerangkan cerita dia yg sebenar kepada Karl. Bila aku dah habis limit je dia dah tidur. Sebelum tidur, dia ada tweet...


Dia cakap saya dah jadi kawan baru dia. Ok, sy nak tengok sama ada dia maksudkannya atau pun tidak. Bukan bermaksud yg aku buat benda ni semua semata2 nak berkawan dgn dia. Tapi ia adalah spontaneously. Aku kacau semua artis kot dalam satu masa. Takkan lah aku nak berkawan dgn semua artis? Betul tak? Attention seeker sangat aku ni rupanya. Memang tak lah. Depa pun tak pandang aku. HAHAAHAA. Tapi aku respect lah jugak skit dkat Karl ni.. dia melatah sekejap je.. mungkin sebab terkejut.. lepas tu dah ok.. :) .

Ohhh ya, akhir kata.. dengan ini, sy betul2 meminta maaf di atas tweet saya yg pada mulanya hanyalah untuk bergelak ketawa tetapi akhirnya jdi camni pulak. SORRY , dah takda apa dah yg aku dapat ungkap. 
Ohhh ya, Karl.. ni kawan saya pesan..


Betul tu Karl. Apa yg awk tweet semua org baca. Semua org tengok. So, bila Karl cakap sy "SEWEL" tu seolah2 mcm kasar lah jugak kan sebab Karl pun tak kenal saya. Kalau Karl mmg dah kenal saya dan kawan rapat, nak panggil saya gila ke, sewel ke, mental ke apa suka hati lah. sy tak kisah pun..  Saya rasa tu sahaja buat waktu ini.. dan saya akhiri dengan ucapan MAAF lagi sekali. Let me know kalau awk dah maafkan sy. Sekian, Terima kasih. 

p/s : Kalau nak tuntut KEROPOM dgn MILO AIS bagitahu saya. HAHAHAHA ok -.-"
Ohhhh.. Karl pun ada belog rupanya 
www.karlshafek.com

11 comments:

Aiman Khalid said...

hahaha, kesian syed sampai kena macam ni

Ayie said...

untunglah

BLOG-AYIE.COM

muhsin.aminudin said...

nasib tak kena hentak kat karl shafek tu. haha. nak g kaco, kaco la artis yang macam azwan ali, pelakon anak pontianak tu. lagi best. haru terus dunia.

~PILOT LOVER~ said...

wau dasyatnyer... but hopefully everything settle kan..insyallah..peace ^_^

YaNa Yassin said...

Wowowow, memang tak kenal maka tak cinta kan. Salah faham nie, kekadang ada positif nya, dan ada negatif nyaa..

Blog Asyraf said...

Hahaha.. cuak tak terkata dah lettew -_-

Dauspozi said...

WAKAKAKAK.. Dia bahan typo Pazlee tu takleh blah la..

Azham Vosovic said...

haha rileks...benda da settle...lepas ni kau beringat sikit hehe....

Cik Bulat said...

padan muka sted., hahahaha.

Nyamuk Terbang said...

Nyesal plak suh kau try tweet si karl tue..xsngka lak kau nk tweet mcm tue..n xsngka lak karl tu nk take serious smpai mcm tu...sbb tgk tweet karl smua mcm gila sporting ja..slah fhm ja nie..ap2 pn smua dh sttle :)

tfa said...

hye syed hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...