Tuesday, July 3, 2012

SI KUNING MENCURI HATIKU


ASSALAMUALAIKUM

Ehem, nampak tak yg aku dah rajin sikit lah update blog. Walaupun tak berapa rajin jugak lagi. HAHA. tapi at least effort untuk update tu ada lah jugak, walaupun update benda yg macam takda org nak baca.. Ok, ni aku nak cerita ni! Tahu kan benda apa kat atas ni? yang kaler kuning yg nampak macam menyelerakan gila ni... Kalau tak tau meh cikgu bagitahu.. tu namanya jagung bakar! Siapa suka jagung bakar angkat tangan!? . Ok, boleh turun sekarang. *cikgu sangat* . 

Aku tak tahu macamana terlintas dekat benak fikiran aku nak update pasal jagung. Nampak mcam pelik lah jugak. Eh jap, takdelah pelik pun.. biasa jelah kan.. pada update entry SEO yg copy paste bagai tu alih2 tak faham pun apa yg dia copy tu. wkwkwk. *ok ni bukan hentam mana2 pihak. sumpah tak tipu* . Sebenarnya  minggu lepas, time aku tengah bercuti aku balik Pahang (kampung).. so mak aku buatlah bubur jagung! . Aku benda yg berkenaan dgn jagung ni memang aku minat gila gila. favorite food kot menda ni. *padahal semua makanan faveret food aku* and then sekarang, bila dah ada dekat kolej, aku masih terbayang-bayang bubur jagung yang mak aku masak haritu. Bestnyaaa kalau dapat makan lagi!.


Haaaa... ni lah gambaran bubur jagung hasil daripada carian google! . Tapi tak nampak menyelerakan sangat lah sebab mak aku buat lagi menyelerakan rasanya. hehe. Time dekat rumah haritu aku makan 3 mangkuk penuh..tu pun rasa macam tak cukup.. Tengok2 dah habis. ai iz sad lah. 


Kalaulah dapat makan satu mangkuk yg besar gila macam ni confirm lah puas gila plus kenyang gila!!. Apa yg berbeza bubur jagung mak aku buat dgn yg jual kat kedai ialah rasa dia. Kalau mak aku buat santan dia pekat, rasa lah lemak segala semua tu. Tapi kalau kat kedai cair je..santan macam tak letak, lemak pun tak rasa..gula je yg lebih. Sebab tu lah bila nampak bubur jagung kat kedai, kena goncang2 dulu... Kalau cair jgn beli. Tak sedap. HAHAHHA ok tips merepek. 


Kalau tak dapat bubur jagung, aku selalu beli sweet corn ni. SWEET CORN ni memang AKU MINAT GILA GILA. Sebab rasa dia sedap! Lagi2 yg daily fresh ni.. sebab dia punya garam, marjerin semua tu mmg rata lah rasa dia. Kalau kat kedai biasa tu kadang2 tak rasa sangat pun. Kadang2 aku beli sampai 2 yg large untuk aku sorang. Tu pun rasa macam tak cukup lah. HAHAHA gila aku ni melantak ke apa aku pun tak tau. I'm getting obsessed with it! Sekali makan rasa nak 10000 ribu kali woi! . Bab makan memang serahkan je dekat aku. Jagung tu dengan waffle adalah gandingan yg ideal aku rasa! Enak, lazat, mengenyangkan... dan kalau awek lalu sebelah pun aku habiskan dulu jagung baru pandang. kahkah. 

Ok, habis dah cerita pasal si JAGUNG! :') 

5 comments:

muhsin.aminudin said...

aku kalau outstation, pg RnR slalu g singgah kat daily fresh. layan waffle sambil smoke. layan

Nyamuk Terbang said...

aaa cikgu cemana nak goncang bubur jagung sblm beli??mohon tutorial

Azham Vosovic said...

Jagung....sedap! tp selalu melekat celah gigi huhuuhu

syAzAnA said...

TErliur dengan jagung bakar. em emm

eyjalukman said...

klu eyja makan jagung gitu je tak minat sngt . tp klu jagung yg sweet corn ad ltak susu tu alahai mkn sorg pn boleh . haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...