Wednesday, May 11, 2011

KE ALAMANDA PUTRAJAYA : JUMPA BLOGGER?


ASSALAMUALAIKUM

Tau tak gambar apa kat atas? adess.mesti la tau. da jelas jelas ada tulis Alamanda . Kalau takde tulis ye la taktau. ehhh, aku laa. kalau takde tulis alamanda tu aku taktau. kalau korang msti la korang tauu kann. sbb da biasa pergi. len la aku ni haa. hahaa. baru 1st time sampai.. tu pun naseb baik la kak iera ade call aku bagitau yang dia ada dkat Alamanda.. so, aku dengan akak aku time tu tgh dok bersantai sambil dok mikir nak ronda area mana pulak. tetiba je bunyi phone.. ape lagi.. terus mandi cpat2 dan get ready nak gi Putrajaya. Tapi, kak iera tanya aku samada aku nak tengok wayang ke or just tunggu diorang habis tengok wayang.. so, i decided utk tunggu diorang je la.. Akak aku mana nak tgk wayang. haha

Lepas da siap mandi semua... then, aku pun memulakan perjalanan .ecehh, tapi..aku jugak yang kena drive. grrrr. aku da malas da nak drive sbenarnya. keh keh. sabo jerla.. pastu, dalam sejam lepas tu...dah sampai da putrajaya. ehhh, Shah Alam dengan Putrajaya dekat je rupanya... ingat jauh..bila da sampai je.. aku mcm pening la plak.. tak nampak pun signboard Alamanda.. yang ada hanyalah signboard Presint. Apekahh itu presint? aku pun taktau.. da la banyak jenis presint.. pening aku nak masuk mana.. then, aku msg pakcik man.. nak masuk ke mana untuk gi alamanda.. then dia balas presint satu...ohhh, ok dah sampai Alamanda! haha. ingatkan banyak tingkat alamanda ni. rupanya 2 tingkat je. keh keh.. So, bila da sampai dalam tu.. aku jalan sikitt je... pastu.. ternampak Bro. Framestone. 

Ehhh..macam kenal je aku tgk baju tu.. oo. betul la kot Bro. Framestone. So,aku pun terus menuju ke arah mereka, iaitu.. Bro,k.iera dan Yana Nanako.. ohh, kak iera ni baru lepas tengok wayang dgn diorang laa. aku ingatkan k.iera ni dengan sape lah tadi...then, diorang tanya dah makan ke belum. msti la belum.. terus turun kat foodcourt bawah tu.. and meneruskan sesi perbualan antara kami.. Akak aku kaku sensorang ditepi sambil memerhatikan kami berbicara. HAHA. tapi, aku tak berbicara sangat lahhh.. sbb aku kan pemalu -.-" . GRRR....
Bro, Traffic bro sehari brape?? and, brape earning yang bro dapat ekk sebulan?Pastu kann kann... kenapa nuffnang saya tak naik naik? waaa :(..bro, kalau blog kena hack.. hosting dia kena skali ke?
Banyak tanya ko Syed.. hamekk. pening bro nak jawab soalan ko. HAHA..tapi bro jawab dengan penuh info LOL.. memang cool gila bro nih. panjang lebar kot dia jelaskan.. hahaa. sampai dok pening pening lalat dah aku..tapi, aku faham laaaa psal ape yg dia cakap. keh keh..pastu, banyak lagi lah sembang nye. aku tak ingat la psal ape lagi.. sebab kitorang dok kat situ je. tak pi mana mana dahh... then, tangkap gambar je lahh yang banyak.. jom jom tengok gambar. hikk3.


muka mintak penyepakk.. aww. kak iera comell! hehehe~

with yanaaa.. woit, asal dengan mulut aku tu. hahaha.
with k.iera yg comell dengan peace yang aku x biasa buat. HAHA.
and, knp mulut aku mesti ala-ala itik camtu? hampes. sepak ko kang.
ini gambar LELAKI macho. HAHA..

YANG MEMERIAHKAN MAJLIS BERSANTAI DI FOODCOURT ALAMANDA.
Dahhh..aku upload tu je la. hahaha. jap jap.. korang jangan pelik plak asal ada gmbar yang hitam putih n kaler. sebab nya, yg hitam putih tu.. resolution dia mcam tak elok.. so, aku kasi hitam putih laa...bagi dia punya resolution dia nampak just fine je.. ecehhh...Pastu, sebelum aku balik ke Shah alam, aku nak try ukur tinggi dengan Yana ni lahh. serious.. dia ni tinggi gilaa. aku taktau samada aku rendah dari dia ke or tinggi dari dia.. so, untuk kepastian.. jom kita ukur!

AKU LAGI TINGGI DARI YANA LAH. YAY!
Okay.. dah settle. keputusan : aku lagi tinggi. hahahaa. tapi, lalu sebelah yana ni serious nampak macam dia tinggi gila. aduii..pastu, kitorang pun berpisah membawa haluan memasing. babai korang... aku pun singgah A&W jap untuk makan-makan..dekat KFC ramai orang okay. malas aku nak tunggu..dekat A&W makan burger ape tah nama dia..dengan curly fries. 1st time makan A&W. kuno kan aku? hahaa.. then. bila nak keluar. aku x jmpa jalan ke shah alam. haha. aku dalam putrajaya tu..tetiba je lepas jalan mati dkat skolah ape tah...sekolah alam shah x silap aku. then, tanya bro nak tgok jalan mana untuk keluar.. dan berjaya. okbye.. Cukup di sini cerita aku yang boring. hahaha. 

Mereka yg terlibat : YanaNanako , Bro. Framestone , Kak Iera.
*thanks for the day

p/s : Dahh.. habis pasal cite gathering... :)

23 comments:

zikeryhassan said...

presint tu mcm seksyen gak la kot. ahaha

Mas Ahmad Safwan said...

.seronok hang berjalan yer

Kumiko Ryou | Farah Amira said...

cm besh je dpt jmpe reramai kn

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghhh... dah jadi orang KL ar sekarang.... hehehe :)

muhamadsufian89 said...

hari2 berjalan. hari2 jumpa blogger. jeles aku. haha

Ini Kisah Tia said...

haha ! lagi jalan .. mulut itek yew . adoii , lawak ah entri si syed ni .

hafiz hafizol said...

Sume blogger ko dah jumpe kan kecuali aku.. okbaii...

cikida said...

asal tak tgok wayg..haish.tibe2 mrh..ehhe.=p bestnyee jmpe blogger..=)

~aYeeN & SuE~ said...

woi jalan sakan...

SyedGraphiX said...

@zikeryhassan maybe lah kot. hahaha

SyedGraphiX said...

@Mas Ahmad Safwan HAHAHA. mmg sronok la jugakk

Farhan AJ said...

pengembaraan ko x lengkap selagi x jumpa aku..muahahahaha...

asyik entry gath je ko ni =.=''

kembatolo™ said...

lagi tinggi tapi keding. BHAHAHA~ =P

Ujang9897 said...

aku kau tak jmpa

Yana Nana said...

walaupun yana pakai kasut tinggi, syed tetap tinggi dari yana.. syabas diucapakan.. hahahaha :D

trigyy said...

bes dpat jumpe orang dr dunia khyalan nie.. hhaha

Solihin Zubir said...

pergh! hg dressup pkai jaket terminator nowh.. haha..

nur aisya humaira said...

Assalam SG..:)


Hai2,sihat??:)

buat ape kt shah alam??

~iera kan~ said...

ok syed puji aku comel...kekeke..malu2

Hanim Mahali said...

baru abes baca... panjangnyaaaaa cerita diaaaaaaaaaaa.......

Himmymaru said...

Huwaaaa, T_T
Sedihlah macam neh. pegy tak bagitahu. Saya kerja kat Alamnada taw. If tak boleh jumpa blogger2. ;p

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

perghh..retis dress up macam mamat korea..keh2

mantap oo bro bingkai kayu..aku penah jumpa..sporting je..hehe

bila lah jumpa ko ni weh?..haha

d_tieah said...

Gua teringin nak gathering jugakkkk.. Huhh! Nanti kalau aku pegi KL aku roger kau.. Kau mesti jumpa aku tau syed.. Kita berjimba jimba.. Hahaha..

Entry Terbaru : Isu Dakwaan Agama Krsitian Sebagai Agama Rasmi ; Hentikanlah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...