Thursday, May 19, 2011

TERJAH BLOG NURATIQAH


ASSALAMUALAIKUM

Blog ke dua yang aku nak review arini ialah blog http://luv9nteen.blogspot.com/. Nama Tuan blog dia Nur Atiqah *motif? XD . okay, tanpa melengahkan masa lagi , sekarang aku nak start review. 
TEMPLATE 
Dari segi template atiqah ni.. Sorry to say lah. aku tak berkenan skit dengan template macamni.. sorry awak~ .Bukan la nak cakap yg template aku ni yg tbaek dari ladang kambing. tapi, agak tidak berkenan dengan template tiqah ni. kenapa? first, cuba korang tgk.. Post area dekt blog dia kecik gila..hanya belah kiri dan kanan tu je yang besar.. korang perasan? so, bagi AKU laa.. agak mengganggu la bagi aku untuk membaca entry dia..bila dia punya post area tu kecil. >.<

POST AREA KECIL YANG AKU HIGHLIGHT DGN KALER MERAH

Then, yang ke-dua pulak, Susunan widget agak tak teratur. Kenapa aku cakap tak teratur?? first, masterlinky yang tempat tukar tukar link tu..spatutnya tidak nice la letak dkat atas. sebab, bila orang masuk je need to scroll down all the way untuk tgk entry. so, macam tak best lah. spatutnya widget master linky tu lebih sesuai diletakkan di bahagian footer. 

CONTOH WIDGET YANG PATUT DILETAKKAN DI FOOTER

Bila dah letak widget ni dkat footer.. so, takde la jadi masalah sangat bagi aku. sebab, aku ni jenis ..kalau bukak blog orang ..malas nak scroll down panjang2 ni.. Kalau boleh aku bukak je terus nak nampak entry depan mata *pemalas kan aku ni? -.- . Then, lepas tu, widget banner plakk. HEHE. widget banner tu spatutnya letak dkat sidebar or dekat bahagian atas blog tu.. Tak, bukan sebab awak ada letakkan banner sy dkat blog awak, then sy suh letakkan widget tu kat atas. ohtidak terdetik skit pun kat hati ni. tapi, tu la guna nya banner. as promote blog others kan? so, kalau nak org click ape yg kita promot. better mende tu kita letakkan dkat tempat yang orang senang nak nampak. kann? :)

Rasanya part lain dah takde kott...cuma, nak tegaskan..yang template ni kalau boleh gunakan yg area post tu besar skit. sebab, senang skit kite nak baca. hehehe. 
ENTRY
Part entry ni tak banyak laa nak tegur. sebab, tak brape reti nak judge penulisan orang. sebab, aku bukan cikgu penulisan. aku cuma budak budak hingusan jaa. HAHA. tapi, nak jugak tegur ni. *ecehhh. Kalau boleh, nak buat entry.. lepas tu, justify kan dia . Justify tu untuk bagi nampak kemas. Bukan ape, some of them agak pening nak baca bila tulisan sekerat sekerat. i mean.. macam pendek pendek laa.. dengan align center tu..

Aku lebih suka baca entry yang di justifykan sebab nampak lebih kemas. even, nampak pendek kengkadang.. Sy suggestkan, awk besarkan post area tu kott. untuk bagi nmpak entry awak lebih senang untuk dibaca. hehehe.sebab, malas nak scroll down banyak2 time baca entry.. 
Saya rasa tu sahaja yang boleh sy review untuk blog awak. maaf andai apa yg saya katakan di atas tadi mengguriskan hati anda. Tidak terdetik pn sedemikian, cuma ..cuma..sama-sama lah kita menegur untuk memperbaiki diri untuk prestasi yg lebih baik. teruskan berblogging. thx. 

13 comments:

PinKy MoMMa said...

yg mana baik kite perbaiki kan ;)
untuk kemajuan blog juga..

tapi terpulang pada tuan blog utk menerima nya atau tak ;)

ketuk keyboard tanya mouse..gitu~

forever love said...

takde la.. kita cakap apa yg kita nmpk kan.. hehe.. betul la tue..

Pearl Kaz said...

syed, kalo aku... aku dah nangis x nk jumpe ko lg pasni.. hahahaha~

mynameismy said...

pehni review blog den plak ye..;D

Siti Safiyyah said...

take note!

ehem3 entri2 arini sume entri review ke? :p

Siti Farah said...

Wahh... Review yg mmg terperinci... Ase cam rugi plak tak dpt join kene review... Huhu...

leyzajamil said...

nak join blog review last minit boleh tak SG?

.fariza. said...

kritikan sopan lar kira ni. :)

Tauke Budu said...

syed nak tanya pasal design themes..bolh tak kau design themes utk wordpres?
email aku azmikhairul1991@gmail.com

.shazanat. said...

nk jgk kena review.haha

cucu umie said...

okay jercomment orang untuk kebaikan blogger itu juga dan semoga nty mudah juga untuk orang pergi blog nie...

shaza said...

ahaha!done !dah baca. hee. nice review. btw, selamat berjiran ye!

shahjiehan said...

syedd, tlg buatkan template blog aku.. bleh x?
hehehhee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...