Tuesday, May 3, 2011

JOM TERJAH KUE ZIYA!


ASSALAMUALAIKUM

Blog Kue Ziya bakal menjadi blog pertama yang aku akan review..apa yang aku boleh kata pasal blog dia ni.. maybe macam tak banyak sngat la kalau nak ikutkan dari segi penulisan. sebab, baru je jmpe blog dia ni harini. hahaa. so, mungkin akan lebih kepada design template la kottt =)
TEMPLATE
Apa yang aku nampak... part header err..nak panggil ape ek. "ZIYA" ? ok la..ape aku nmpak.. header ziya ni dah ok dah.. tapi kalau. yang part 'apa yang terlintas itu yg terzahir' kalau ziya applykan sikit outline dekat tulisan tu.. i mean, it would be nice.. kalau ziya guna kaler lain. sebab kaler tu nampak mcam ditenggelamkan oleh warna background ziya..

Then, part navigation bar yang ada 'home, about, teman, fb' tu..pun sama.. ziya mungkin boleh gunakan kaler yang lain untuk navigation menu tu..then, ziya kena buat skit something dkat navi menu bagi membezakan antara menu tu dgn header.. sebab, syed nmpak macam menu tu is mix with header.. macam bcampur n takde beza..

Susunan widget pulak...widget dalam blog ziya ni just okay..tapi, knp ziya tak letak widget 'About me' dekat blog? i mean.. biography penulis blog la.. PENTING tau ziya.. macam sekarng.. syed pakai panggil je nama 'ZIYA" padahal taktau la betul ke tak nama tu.. betul tak? so, kalau boleh letak nama je pun dah ckup dah..


Lagi satu dekat blog Ziya ni syed perasan macam ade satu widget yang kosong.. ade la dalam 2 3 jugak..syed tau tu kod html utk something yang tak nmpak . tapi, kalau boleh..hide je mende tu.. syed x ingat la plak camne...adesss...Ziya jugak boleh letakkan gmbar2 giveaway yang ziya join tu kepada 1 widget je.. takyah smpai 2 3 widget utk contest. sbb nanti panjang sangat..
ENTRY
Part entry pulak syed rasa ok je kott. takda ape yg nak ditegur pun..penggunaan bahasa pun ok je. takde laa bahsa SMS mcam syed ni.. shortform2 pun takda..

Apa yg aku nmpak dkat blog Ziya ni..entry dia banyak pasal Giveaway,Segmen dan Contest. Serius dia mmg rajin gila. hahaha. dah puas aku godek godek.. tapi kebanyakannya mmg psal giveaway dan segmen..tapi, bila godek bawah2 skit..ada la psal tips tips nak bjaya..kata-kata motivasi.... dan... aku rasa.. entry terbaik dia... pasal ni..
BILA KAU BUANG ANAK KAU
So, Kesimpulannya di sini..blog Ziya ni dah okay..cuma kalau dari sudut design template. ziya kena pandai main kaler supaya tak bagi nmpak macam tenggelam sikit....Entry pulak.. kalau nak join giveaway bolehh..tapi, at least. jgn la straight semua entry psal giveaway. heehhe. bukan ape. takut nanti..bila org masuk blog kita je entry psal giveaway.. nnti orang bosan pulak kan? Okay..cukup sudah sampai di sini.. maaf andai terkasar bahasa or wadsoever sepanjang mereview blog cik ZIYA ni... btw, btul ke nama anda ZIYA? hehee. ok. Assalam

11 comments:

Zahidah Asman vs Zaid said...

boleh lah bagi pendapat psl blog saya jugak an..=)

zalin onceitalk said...

bg pndpt utk blog cikai aku lak..

SyedGraphiX said...

@Zahidah Asman vs Zaid kalo ade antar penyertaan dkat blog review tu boleh la sy review. hehe

SyedGraphiX said...

@zalin onceitalk ko ade antar penyertaan tak utk review blog tu? mcm tak je T_T

MR. MIND said...

apa link blog ziya ni?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

i kan paling takut nk suh org review blog i..hihi..takut kena kutuk..jap g i nk g jengah blog adik nih..

SyedGraphiX said...

@MR. MIND dah dah...td lupe nnak ltak XD

SyedGraphiX said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty hahahaa. bukan kutuk. tegur utk kebaikan XD

iniialahaku said...

jap2 aku nk g ushar blog dia ni..hahaha

SyedGraphiX said...

@iniialahakug lah try usha. hehehe

kue ziya said...

assalamualaikum ,syed ? baru perasan blog ziya ea? tape2 .
ape ape pun terime kasih banyak banyak ..
segala apa yang diberikan tu insyaALLAH akan diperbetulkan ..

TERIMA KASIH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...