Friday, May 20, 2011

SEMAKAN TAWARAN KURSUS PERGURUAN LEPAS SIJIL PELAJARAN MALAYSIA [KPLSPM]

ASSALAMUALAIKUM

Bagi pelajar lepasan SPM 2010 yang telah terpilih untuk ke sesi temuduga KPLSPM Ambilan JUN 2011, Anda kini boleh membuat semakan samada anda ditawarkan ke program yang anda mohon ataupun tidak.
Sila tekan pautan di bawah untuk menyemak keputusan tawaran KPLSM anda



Alhamdulillah..tak tergambar dgn kata-kata...Syukur sangat-sangat...syukur kerana aku terpilih untuk kemasukan ke IPG.. it just happened yesterday.. time tu aku nak gi kedai *kedai lagi*. Then, bila aku nak gi kedai.. automatikly la aku nak bawak nset brsama dgn aku kan.. pastu, tetiba tgk 1 messaged received. Aku pun pelik laa. aiikk. tak pernah pernah ada orang antar message.. asal tetiba ada msg ni. -.-". tgk pulak nombor stok nak tipu orang.. Tapi, aku bukak jugak la msg tu kan.. bukak bukak je, terpampang tulis camni; 
"RM0.00 MOE: Tahniah! Anda ditawarkan ke Program KPLSPM Ambilan Jun 2011. Sila Layari URL http://apps1.moe.gov.my/bpq atau http://didik.my/kplspm"
Aku punn da TER-lompat jap time baca msg ni *aku mmg over* tapi, tetiba je aku terpikir plakk. ehh, jap jappp.. bukan ke keputusan untuk IPG ni keluar 21 hb? kenapa aku tetiba je dapat msg hari ni? so, aku pn malas nak percaya. takmo letak harapan. takot nnt kecewa. adesss. then, aku pun try tepon kawan aku.. iduan..sebab nak tanye sama ada dia dapat ataupun tak msg yg aku dpat macam kat atas ni.. dia cakap dia tak dpat punn..pastu, aku pn cakap kat dia yg nanti aku try check link yang dia kasi tu.. and, kalau aku dapat ke hape.. nanti aku telefon dia malam nanti.....sebab time tu aku kat kedai.

Balik je dkat rumah, lelaju je aku berlari naik ke tingkat atas mengejar laptop untuk menyemak link yang dia bagi tadi.. and, bila bukak je.. Alhamdulillah..tu je yang mampu aku ucapkan bila melihat paparan di bawah...
Finally dapat jugak dkat tempat yang sama time aku pergi interview haritu.. serious aku terharu gilaa. then, bagitahu akak n mak aku pun diorang excited gilaa sebab aku dpat dekat. so, boleh balek slalu tgk tgkkan mak aku =).. Tapi, sedih pulak aku bila aku check-kan untuk iduan..dia tak dpat pulak.. hmmmm~
dear iduan ; woiit.. sabar okay. aku rasa macam bukan rezeki ko kott. maybe rezeki ko dkat tempat lain.. jgn putus asa kayhh! insyaAllah.. nak berjaya tu ada je tmpat lain. why not kau pergi INSANIAH tu? lol. aku baru berangan nak study dgn ko weh.. grr.rasa nak bakoo je KPLSPM nih T_T
Terima kasih aku ucapkan kepada yg slalu panggil aku 'cikgu' tu erkk . Kata-kata tu kan satu doa. =) .. dann dann.. terima kasih dkat Afiq Razak sebabb sebabb.. sebab bagi aku tidor dkat sana. -.-" 
then, terima kasihh jgak dkat pak sdara aku yg banyak membantu mencari maklumat bagai. ouhh. serious terharu =') . Nanti, sy blajar kat sanaa sy gi umah pakteh sokmo ehh. boleh? keh kehh..Doakan kejayaan saye ye kawan-kawan.. dan , maybe.. sy akan kurang mengupdate blog ni bila da masuk sana T_T. *tetiba je guna saya* . thanks ;)


BANYAKNYE BORANG KENA ISI T_T 
p/s : nak ready awal-awal sediakan semua dokumen yg dia mintak. nanti takut serabut macam time aku gi temuduga aritu . haha XD

33 comments:

man yusoef said...

tahniah awak...SK??? sekolah rendah la ngajor nnti...awak kan suka bdak kecik....lalala...HAHAHA

♥ solehah ♥ said...

bes nyaa adekk syed jd cikgu..nnti boleh ajar budak2 lagu straw to my berry.hahaha. ;p

c-tea said...

wah..tahniah..huhu

darxniq said...

main SEO nampak..ahhahahha..terbaik!!..

FATINHAWA said...

tahniahhhhh :)

Siti Safiyyah said...

suke lettew... hehe tahniah..

Fakhrul1409 said...

tahniah! budak kena lah ajor kt skola rendah nt..heheehe..lalala..cara SEO tu terbaik! mmg lain dr yg lain..salunya org copy paste je n lgsung xd cerita..ko ni nasib baik cerita ko..hahaha

Hanim Mahali said...

tahniah dik! dekat KL pulak.... de chance nak belanja akak ni... muhahaha

miss ct said...

Assalamualaikum syed...
Tahniah cikgu..hehehe..semoga menjadi pendidik yang berjaya di dunia dan akhirat...semoga berjaya ya =)

munira sajuti said...

tahniah adik. nanti jadi cekgu, jangan lupe kan akak taww. dan nanti jangan lupe claim SR ngan akak yep,, janji tak lupe. hehe *tetibe adik akak. pfft.

avantgarde14 said...

hahaha... tahniah laaa....

Cik Nad A.J said...

waaa.. dpt ipba !
congrates syed! :D

Pearl Kaz said...

congratulations! hahaha.. lepas ni leh ler g meatballs byk2 kali.. pastu ikut turn sape plak belanja lepas ni.. ngahaha~

Iylia said...

waa, we're same laa!
btw, congrats on the offer!
:)

cucu umie said...

tahniah yer bro..tesl kot..semga terus berjaya dgn bidang yg diceburi..sekrng kita satu departmentlh nampak yer..sebgai seorang guru kelak..incya-Allah

misluvcoklat said...

congrats ..cikgu !
heheh..
*tetiba rasa jeles* XD

FariehanIbrahim [LBC] said...

congrate Sir Syed! XD

yampe =) said...

thniah syed! ak ad gk sorg mmbe, dy x dpt. ak y sllu cek kn utk dy, smpi skg ak x bg thu dy lg. ak tkut dy sdih sbb dy mmg gle2 berharap. ak pun mcm dh cnfident dy akn dpt, btw, all the bez! ^_^

zmah said...

Tahniah kepada semua bakal calon guru yang berjaya.

eyjalukman said...

congrates syed !
jadi cikgu lahh nnti .
mesti jadi cikgu yg ala2 dalam entry kalau saya jadi cikgu tu kan ?
hahaha;D

Fendy said...

TESL ke?wow..tahniah2...
teruskan usaha anda...

zikeryhassan said...

melepas nk buli kau. sbb xdpt kat mktb aku

piouspdosh said...

Tahniah sir! hahahaha..

fyy mokhtar said...

tahniah awak < tteibe gak . lallalala

ady said...

waaahhh tahniah!! ermm..berjiran la kita nanti yek..hehe..

Azam Sad said...

Tahniah cikgu!!!
bukan senang nak dapat peluang nie...

Noraien said...

wahhhh,tahniah syed..tumpang bangga..alhamdulillah (:

dayang said...

tahniah!
wah kat lembah pantai ea..tesl lak tuh..gud2!
study baik2 ea adik junior..hehe..tp sy bkn kat lembah pantai la..

awk, cmne nak remove Malware dr blog ea?? help2

jeely jelly said...

wah !! cikgu omputih lah.. hebat ! tabik spring lah..:)
tahniah !!

Solihin Zubir said...

lorh! awat x msuk insaniah wey?
cmna nk lanja aku cendoi ni? heheh..
nway, tahniah...

jaa64 said...

tahniah syed!!!jadik cekgu la pasni ek..hehe ^^

zulaiqha amil said...

hye. "komen sebagai tanda anda da baca".
>glad terbaca belog ini. i got the same place as yours. :)

zulaiqha amil said...

hye. glad jumpe belog ini. i got the same place as yours. gudluck! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...