Friday, May 6, 2011

PENGALAMAN BARU BAGI AKU! HAHA

ASSALAMUALAIKUM

1st day at KL.. aku smpai kat KL smalam dalam kul 3 lebih kot.. then, singgah dkat rumah mak mertua kazen aku dkat Kajang... yeahh, aku bila smpai je d kat kajang. mesti lah aku akan cari charger dulu utk charge henset cabuk aku! yelahh. aku lupa nak cas henset sebelum btolak. so, mmg kong abis. takde beteri langsung! ntah ape je henset aku ni. kalau aku charge pun cpat je abehh. haihh. panas panas dan panass..tapi x pe, aku bawak  charger...so, aku just charge kejap la dekat rumah mak mertua kazen aku tu.. pastu, bila da dok makan-makan, minum-minum, umpat-umpat, keji-mengeji *tipu semua* so, kitorang pun gerak dari rumah pukul 8 kot? ohh lupa nakbgtau yang aku ttinggal henset aku kat rumah diorang -.-" krohhh..
Gerak dari rumah tu pukul 8 sebab aku nak pergi rumah pak sdara aku pulak dkat Shah Alam. yeahh, seksyen 26 at Kampung Baru HICOM. tau takk? okaybye. aku tau korang mmg taktau. hahaa. so, on the way nak ke Shah Alam tu.. asyik kene tinggal je dek kazen aku. hadoii. bawak laju kot. tapi dia cakap tak laju. ades.. naseb baek lahh pakcik yg bawak tu tau jalan skit skit.. dah dah. aku taknak ulas banyak2 pasal konvoi yang x brape menjadi ni. kang ade yg *butthurt* pulaksss. har har har....then, sampai laaa ke Shah Alam pukul 10.. makan nasik jap and kuar balek gi TESCO. ok dah. cukup .*sbenarnya panjang lagi*

Bila dah balek dari TESCO. aku pun tidoq laa! hahahaha.. pastu..bangun pagi je.. mak aku nak btolak gi KLIA dah. ohmaii.. mata aku berat lagi nak bangun hokay!! aduhh.. penattt kotttt... tidur pun tak mandi smalam. ok . jangan bgtau orang! malu aku...Akak aku pun hantar lahh aku punye mak pi KLIA sbb flight dia kul 12.30...ohhh, aku blur sangat kot...smpai lupa plak nak salam mak aku before dia gi KLIA.. aku xxpergi pun hantar dia..akak aku je yg pergi .. sbb kereta tak muat kot. hohoho..aku just dok umah je laa.. ngadap laptop japp.. twitt2 sementara tunggu akak aku balek dari KLIA...


Okehh..then, akak aku da smpai semula dkat shah alam ni..i thought dia da sesat coz lama gila nak smpai. rupanya.. dari KLIA ke SHAH ALAM boleh tahan la jugak lama. so, maybe lambat. nak kata sesat tak mungkin kot... sebab dia bawak mak sdare dia skali dalam kete tuhh.. x kan la sesat.. hahaha.. bila dia sampai je kat umah.. errrr..sume dah gi keje. so, tinggal aku dengan dia je lah dkat umah ni....kitorang pun taktau lahhh nak gi mana.. takkan nak duduk rumah kottt.. xde LIFE langsung lahh kann..dah la jalan area KL ni memang taktau langsung.. so, aku decide nak amek phone aku yg ttinggal dkat Kajang time aku charge henset aku semalam... hadoi..dah la taktau jalan.. tibaii je lahhh. signboard kan ada kann? keh keh..

SATAY KAJANG SEDAP KE? TAK PON. HAHA
 Perjalanan bermulaa!! penuh pancaroba lol! dengan ilmu tak ckup didada! kami menggagahkan diri memandu Kia Spectra 1.6 untuk menuju ke kajang! ohhhh.. Kalau korang nak tau kann.. aku tak tau la nak cakap kat korang.. brape kali kitorang sesat untuk sampai ke kajang! tak terkira kot! naik pening kpale aku.. mula-mula akak aku yang drive.. dia bawak asyik2 sampai area shah alam balik. aku taktau la nape. aku rasa kitorang dah amek highway yang betul dah kot. adoiii..dahhh.. aku malas nak cite panjang-panjang..sebabnya.. kalau aku tulis panjang-panjang.. entry aku ni bukan ada orang baca pun kan.. msti boring! kah kah kah..nak dipendekkan cerita.. kami berjaya sampai di KAJANG! WALAUPUN AKU YANG DRIVE! DAN JUGA WALAUPUN AKU TIDAK PERNAH TAU SELOK BELOK JALAN KUALA LUMPUR. oleh itu, aku SELALU DITIPU OLEH SIGNBOARD SIGNBOARD yang aku rasa memang ntah pape! aku pening dgn signboard KL nih! pening weh! gua pening! arghhh...

Disebabkan Signboard jugak lah..aku telah menggunakan jalan Kuala Lumpur untuk pulang ke Shah Alam! woiitt! korang nak tau? gila jauh kottt... aku smpai dok pusing-pusing kat bandar Shah Alam tu sebab tak jumpa jalan.. cam bengong! penat wehhh. semput! hampehh! signboard nipu! aku mencikk! pastu, pemandu KL plak mcm harammm! aku nak slow skit pun takleh.. aku mesti la nak usha usha simpang kan? takkan la nak membaby buta! keh keh keh.. tapi, nak dipendekkan cerita lagi.. sampai jugaklahh dkat shah alam seksyen 26! wahhh. aku berbangga menjadi diri aku! HAHA. sebab mak aku x pernah pcaya kalau aku yang bawak kete! haha. nanti dia balek dari thailand... boleh la aku story mory sket yang aku da bawak kete melalu JAMMED yang tah pape! then sesat lagi.. adoi....

Bila da sampai je area Shah Alam seksyen 26 ni..so, aku dah lega dah laa....so, kitorang yang belum makan dari pagi tadi punn pergi makan  di mekdi yang berhampiran! yayyyyyy! akhirnya perut aku yang keding ni yang tak makan dari pagi tadi lagi sudah terisi! dan kami pun terus menuju ke rumah asal kamiii.. ok, MISSION ACCOMPLISHED! but, aku suka gila dengan kereta aku sbb minyak jimat gilaaa. even sesat pun.. plus bawak kete jauh gilaa.. tp RM50 minyak tak abes pun! WEEEEEEE~ tapi, korang jangan tanye brape yang kitorang SPEND untuk TOL! mmg mahal gila kott!!!!! HAHA. aku tak sanggup dah nak sesat . asyik bayar tol je. kaya katak laa orang tu dengan duit yang kitorang bayar tu! ades..dah dah. mrepek. okbye! Assalamualaikum..

p/s : aku suka journey kali ni! sebab aku dapat pengalaman memandu di Kuala Lumpur. WEE~ Mesti mak aku kagum kan? HAHAHAHA

p/s : woii. sapae bawak kete merah tadi? nak selit selit plak. aku sepak kang! eksiden lah ko tu. grrr. HAHAHA

p/s : aku tak pernah sangka pun yang aku boleh bawak kete area KL ni. sebab aku tgk mcm susah je.. tapi, dont say NO before you try okeh! HAHA

19 comments:

Pijahh' de-Arr said...

huh..lapq sate lahh..~~

=D

hana said...

hahah..
saye x suke makan satay..
muahaha

jaa64 said...

hahahahahaha

perh!!bawak kete area kl tuh!!
tabaik kang ade eksiden tol2 kete merah tuh..hehe

noraliza said...

siap cerita pasal fon dia lak tuu..hahaha

terliur sehh tgk gambar satay tuu

hafiz hafizol said...

satay kajang my faverettt.... Muahahha.. sate haji samuri best ok..

Noraien said...

ececeeehh,dah drive kete kat KL laaa..berani nyer syed !!hehehe :)

jalan kat KL mmg cam nie..klu nak bwak slow,mmg kne hon jelaa..sabar ea..

btw,new experience kan Syed??hehee :)

Along Usop said...

aku drive dah banyak kali p merate tepat dah.. tak heran pon...

lalalala....

woitt!!! singgah kajng tak singgah sini pon... chess..

D i n said...

perghh KL tak penah hidu udara kat sana O_O tringing pulak~

puteri ain said...

lama dah tak makan sate ..

yad'z said...

haji samuri thumbss up doww.. hamboii.. berjalannn harommmm tak ngajak!!!

puteri eima said...

sedapnyer satay 2... teringn nak makan...
n then congras sbb berjaya memandu dkt KL... Kuala Lumpur yg Kaya dgn Lebuhraya...

syafeika edora said...

duk diam dlm kete merentasi traffik sesak pn ase rimas, ni kan nak drive? hadoyaii..haha

munira sajuti said...

sesat kat shah alam ? tolong lah paham weyyy,, !

fierapirot said...

akulah yang bawak kete merah tu asal??nak gaduh jomm!....*tetibe*..hahaha...weyh lapo r tengok gmbr sate tu dose ko tunjuk kt entry tapi xbagi kitorang makan..=)

Ashraf said...

dulu pernah gi kl 1st time. Time dah sampai KL tu nak menuju ke destinasi sesat 3 jam, time nak keluar dr Kl pon sesat 3 jam.. mane xnye.. dah masuk mane2 selekoh baru tunjuk signboard yg selekoh tu menuju ke mane.. hahah

Ashraf said...

bru follow bro
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com

Ini Kisah Tia said...

wah2 ! panjang gila entri ni tapi menarik ! huh .. mak g thailand ? jaoh beno ? hahaa . kesian , banyak habeh dekat tol yeee ..

~aYeeN & SuE~ said...

wah..tahniah2..akhirnya ko da tawaf kl ni..keke..mmg byk tol,duit habis byr kt c2 jela klu duk kl ni..:P

Alan said...

malaysia ni buat jalan mengarut je..papan tanda sesat lagi menyesatkan hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...