Tuesday, May 10, 2011

BERSAMA MEREKA MERAYAU DI BUKIT BINTANG


ASSALAMUALAIKUM

Anda bersama kami... SyedGraphix dari SyedGraphiX.com dan MasAhmadSafwan dari MasAhmadSafwan.com .. Kami harini nak bawak anda jalan2 di Bukit Bintang.. nak tau apa yang menarikk? jom kita zasssssssss! . *hoyyy! apa kau ngarut Syed? kau ingat ni vlog ke hape? grrr.. lagi satu, kau ingat kau dua orang je ke yg gi tawaf bukit bintang tu? mana kau nak campak si Taufiq Helios dengan Syazwan Sarawak tu ehhh?! HAHA. ok, abaikan intro yang annoying pada pagi buta ni..

Actually..plan aku nak ke bukit bintang ni dirancang pada saat akhir sbenarnya.. iaitu malam sebelum hari berlakunya situasi dan kejadian ini. haha. setelah aku punya perancangan bersama dia telah dibatalkan oleh dia. So, dalam masa yang sama.. tetiba Mas ada IM aku.. ohhh, then, alang-alang aku ajak la dia kluar terus. dia pun cakap okay.. just set time dan terus jumpa..so, aku takde time plak nak ajak yg laen... sebab, aku taktau contact nombor diorang actually. hahaa.. pastu, aku ni..susah nak ajar orang keluar sebab..bukan ape.. aku tak suka pelawaan aku direject. HAHA. so, sebab tu aku prefer utk diajak daripada mengajak orang..

Aku tido pagi tu pun da lambat sebenarnya.. dla, kol 3 pagi lah jugak kann.. aku pun pk mcamane la nak bangun awal pagi esok. aduiii...aku dah agak. memang aku takkan sedar.. then, naseb bek mak sdare aku kejot... dia ckap ade call. ohhh, mas call rupanya. tgk jam dah pkul 10.. bangun2 terus capai tuala dan segala peralatan yg laen. *mcam skema plak ayat. Then, bila da siap semua. suruh pak sdare aku antar pi antar kat KTM je mula-mula.. Pastu, kena tunggu setengah jam plak utk next train..aku pn mcam da malas da nak tunggu..pakcik aku pn cakap dia nak hantar aku smpai KL sentral.. ibarat orang mengantuk disarungkan bantal lahh aku jadinya.. haha. so, bila da smpai KL sentral.. ingatkan mas da smpai.. tp, dia baru tunggu train. ok bye .skali lagi aku mmg tepati masa. haha *ade kaitan tak? 

Haihhh.. lambat plak mas ni. aku da abes round satu KL sentral dah ni.. rasa nak cabut balek klang je *tipu
tunggu pnye tunggu.. ohhh, ttiba smpai msg.Mas suh aku pi bukit imbi.. Aku pun ambik jela monorail ke bukit imbi tu.. ehh. bukit imbi ke or just imbi? aku pn tak ingat.. atok da tua la nek...ttiba je aku tringat ke Taufiq Helios.. so, aku pn message la dia ajak lepak skali.. dia pun okay je.. actually..aku nak ajak sorang blogger ni.. tapi, taknak la. nanti msti dia takmo punya. HAHA. yela, sape lah diri aku ni kan. *ko mnusia la ngeng!
Tapi, aku dengan mas la yg smpai dlu.. Taufiq Helios ni lambat sikitt.. lepas aku da tawaf satu Times Square dengan Mas ni and siap dah order makanan dkat McDonald..baru la si TH ni sampai. haiiihhh...

Bila da sampai je...si TH ni pose teruss lahh! ape lagi kann? kate bloggers. hahahaa
okehh. mas blanje aku. -.-" asalnya aku taknak makan ponn
knp muka aku nampak pelik? pelik aku.
dengan TH dgn baju Kami Blogger Utagha dia. hahaha.
baju dia macam sticker. tu je nak cakap. lalala~
Sedutt masss jangan tak sedutt
Bila da siap makan-makan semua french fries dengan double spicy burger ape ntah nama dia.. aku tak ingat lah. hahahahaa XD . Time tu da pkul 2 da.. so, kitorang gerak la.. sebab syazwan cakap dia sampai kol 2 petang.. pastu, bila da smpai ke jalan keluar.. tetiba Mas perasan yang dia punya DSLR punya lens CAP hilangggggg. adoiiiiii,, aku salahh aku salahh . salah aku lahhh T.T . aku rasa aku letak dalam beg dia tu lahh. tapi, taktau la aku camne bleh takde..then, pusing balik gi ke mekdi tadi.. bila tanye abg tu.. dia cakap mmg takde lens cap tu dkat meja makan tu.. ohmai.. dah tu kat ne? aku da resah time tu. ntahhh, mcm2 mende dah aku rasa. da la barang orang..selamba je kan aku. grrr. pasni taknak da. serik. hahaa...takpe.. psal lens cap tu biar dulu.. ceiit. kitorang terus menuju ke jalan bukit bintang kat tengah2 makhluk ramai berkeliaran tu..sambil menunggu kedatangan abang kacak lagi hensem syazwan ni . lalala~

CUBA TEKA MANA SATU SYAZWAN ? HAHAHA
Pastu, bila semua dah ada... ohh. jap.. yang ada aku, taufiq , mas dgn syazwan. lalala~ perasan takk. ada seorang yang tua disitu. ohhh. #terkejampulak! XD .Bila semua da lengkap...kitorang pergi mana ek pastu. aku tak ingat plak.. ohhh. iye! gi pavilion! hehe. Syazwan blanje air ape tah nama dia tu... aku tak ingat.. somthing like cappucino lah. hahah. 1st time aku rasa mentam haram jadah tu. siap kongsi 3 orang... ukhwah konon. eceh. HAHA...boleh tahan la jugak kan rasa dia...nanti nak beli lahh. *dan dan je ko kan syed -.-"

My first impression when i saw Syazwan..aku dah agak yang dia ni mesti pendiam! hhaha. aku tgk dari jauh je dah tauu.. mesti pendiam bdak nih...then, bila jalann je.. dia diam.. aku tanye laa "nape diam je ni" dia cakap sebab aku tak tanya soklan. hahaa. Actually..aku taktau nak tanye soklan ape sbb aku suka ditanya dulu.. baru la aku boleh menanya *ok aku tipu. HAHA. Bila da lepak hampir setengah jam dekat Starbucks coffee tu..kitorang pusing satu Pavilion pulakk..tengok tengok barang.. sambil pose..

TIRU GAYA MODEL XD . *haha
Pastu gi mana lagi ekk. hahaha. aku rasa gi pusing Pavilion ni je... then, pergi minum air dkat bawah tu... ape tah. food court ke? something like that la nama dia. hahaha.. aku tgk makanan dia mcam tak selera plak nak makan. so, btter minum dulu lahh.. nanti petang skit baru makan kot. hoho..nak dipendekkan cerita.. lepas da abes jalan jalan semua tempat.. aku pun ajak mereka untuk melantak makanan.. dekat tempat makan lahh..aku taktau lah dkat mana tmpat tu. yg penting aku makan nasi sambal belacan dengan hot dog. ehh. sosej RM2.. semua skali RM3.50 campur air tebu RM brape ntah. aku tak ingat da. hahaha.. 

PELIK aku dengan TH ni. time makan pun dia bleh gelak
 smpai macamtu. HAHA
inilahhh #retis yang pemalu . ehh pendiam :P
ANAK BUAH BEN ASHAARI XD . haha
TH buat muka GARANG! HAHA.
jap japppp.. nak camwhore la japp.... aku x suka camwhore ni sbenarnya.. tapi disebabkan ianya DSLR, aku terus berminat nak ber camwhore. HAHA. sebab dia besar! sbb tu aku suka~ nah nah. jom muntah bjemaah!

YARGHH! aku orang ptama yang MUNTAH! . HAHA
Okay, Part ni dah sedih sikit.. Syazwan dgn TH da gi balik.. lalu aku ditinggalkan dengan Mas je.. kitorang pun nak balik gak da actually. tapi, jalan times balek. cari tempat lepak jap. sebab mas nak update entry katanya...So, lepak situ jap dalam sejam.. then kitorang pun gerakk... nak balik.. Mas rajin nak hantar aku sampai ke KL central wahh. thanks mas! aku kalau jadi kau.. takde nak nak hantar2 ni. hahaha. *kejam jugak aku ni...And, di kesempatan ni aku nak bagitau yang aku enjoyy la jugakk keluar dgn korang even malu2 meooww. ehh. bkan aku.. aku mula mula je. HAHA. kan kan??


THANKS FOR CHEER UP MY DAY : 


p/s : Sorry lately semua entry pasal Gathering. lalalala~

22 comments:

Ery Farieha said...

sonot la korang jenjalan KL

Mas Ahmad Safwan said...

.retis bergabung ( :

hafiz hafizol said...

Gila kejam x ajak aku.. okbaiii

.::kAmAliA::. said...

best2,,hehee

cik pulau said...

perhh.. kemain lagi korang yer..
hahaha,,
tapi perasan tak..
dkat gmba mas tengah sedut tu..
ada sorang gurl asyik duk tengok je..
entah2 dia curik tak lens cap tu..hahaha..
*kidding*

baincardin said...

best²! ^_^

mynameismy said...

pergh budak2 bwh umur mmg gini...

mentang2 tade komitmen lg time nih..grrr...-.-'

jaa64 said...

berjalan sakan ek..hehe

SyazwanSarawak said...

hahaa. thanks Syed.
seronok keluar ngan hang :D
nanti ada masa kita keluar lagi ya~

♥sophie♥ said...

wahh kuar dgn mas and syazwan yer.. bestnya :D hihi

man yusoef said...

satu lagi kisah nista dari ko..HAHAHA...ko mgm pemalu..tapi dengan kamera jek ko tak malu...based on my observation..HAHAH

Pearl Kaz said...

hahaha.. mana ade org ngantuk disarungkan bantal.. disorongkan bantal laa.. nk sarung bantal tu, tutup kepala dgn bantal ke? hihi
pastu, naik monorail sampai ke imbi.. ada ke bukit imbi? jln imbi ada la kot. hee~.. =D

Saiful Zaini said...

mcm xblh blar je mas anak buah ben ashaari... tapi macam ye la jugak.. HAHA... siap ade retis lgi (syazwan).. lalala ~

Gayahspears said...

pergh.. ko tak ajak aku pon :(
sob2... sedih giler away terjun katil..hahahah

Gayahspears said...

pergh.. ko tak ajak aku pon :(
sob2... sedih giler away terjun katil..hahahah

►AdamXis◄ said...

assalam...waahhh jalan sakan nampak, mana blogger awek cun2 nie syed?spt Nisa Kay ahaaaks...link TH ngan Syazwan tuu broken ker?x dpt masuk blog dieorg pun

n!da said...

sume2 pon ensem..
aww~ kekeke..

@taufiqhelios said...

wahh!! retis sangat kau kan...xsuke mengajak..tapi nk diajak je..eh eh..ko xde no phone aku eh...tapi cemana aku ada no phone ko? #tangankedadamatapandangatas. bahaha!!

Noraien said...

oit,x ajak pownn g jalan2..besh laaa dpt jpe retis..

uish,jeles3..hahaa (:

Imam Muda Estro Oasis said...

hanya pada Allah kita berserah

Ini Kisah Tia said...

haha ! tak sangka Tia sanggup baca entri panjang berjela ni dan nasib baik ia berjaya menawan hati Tia . hahaa . tak boleh blah ayat muntah berjemaah ye ..

sengeh2 dah Tia duk depan lappy ni . hahahaaaa ~

Solihin Zubir said...

kuajaqqqqqqqqqqq....
kutuk baju KBU...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...