Sunday, May 15, 2011

REMAJA DAN KAIN PELIKAT


ASSALAMUALAIKUM

Topik yang bakal aku kupaskan harini ialah KAIN PELIKAT dan REMAJA. Apasal pulak kain pelikat dengan remaja?? ape kena mengena hubungan diantara mereka? LOL.  takk takk.. actually.. errr..korang pernah tak tengok remaja *lelaki la for sure* jalan-jalan gi mana-mana with kain pelikat? (aku rasa mcam skema plak bila spell pelikat -,-") . Frankly said laa... aku tak pernah lagi tengok mana-mana lelaki yang muda macam AKU ni pergi jalan mana-mana pakai kain pelikat. seriesssss! even aku punya kawan pun takda... melainkan kalau pakai untuk pergi ke masjid =) .

Aku taktau laaa kenapa diorang tak suka pakai kain pelikat ni.. tp, salah satu sebab diorang tak suka adalah sebab.. kelihatan tua dan kolott dan tidak pandai berdressed up. Adehh. ape punya alasan entah. bagi aku best ape pakai kain pelikat ni.. sebab? bagi aku lah kan.. pemakaian kain pelikat ni lebih selesa dan free. Free disini bermaksud.. senang laa nak bergerak.. nak kangkang pun bulehh kangkang luas luas.. kalau ko pakai seluar.. nak kangkang luas luas sikit da koyak rabakk kan. HAHA. .

Tapi, macam yang aku cakap tadi la..bila aku pakai je kain pelikat ni.. mesti ada orang cakap "kau ni macam orang tua la..tak muda la wehh kalau kau pakai kain pelikat gi keluar". SEE? tapi aku cool je.. ghasak ape aku...aku pakai sebab aku suka. haha..kalau aku pergi pavilion pakai kaen pelikat haruslah kau cakap macam tu.. ni kalau aku gi depan rumah aku pn kau nak cakap camtuu??

Pastu, kalau petang-petang tu.. aku pakai kain pelikat gi kedai utk beli barang ke hape.. orang pandang pelik je.. whyy?? kenapa diorang ni pandang aku? aku tak tutup zip ke? eh. tak. aku pakai kain.sebab tu la ehh diorang pandang aku. ohhh i see..tiba-tiba aku terasa seperti #retis bila diperhatikan sebegitu. then, semalam aku pergi ke pasaraya.. still with my kain pelikat.. dan, seperti biasa.. orang pun dok pandang aku macam aku ni something je.. demm lah. tak pernah tgk ke orang pakai kain? tapi bila pikir balik.. memang aku segan pun tetiba pakai kain pelikat gi pasaraya. HAHA.. tapi, dek kerana malas nak tukar.. persetankan semua tu! kih3. Lepas tu boleh pulak aku terjumpa bekas kekasih cinta monyet aku time dekat pasaraya tu.. and, korang tau dia respon camne? yeah, muka dia macam nampak hantu! then, dia cakap "hoyyy! dasyat gila kau!"

Pakai kain pelikat pergi pasaraya pun bleh dipanggil dasyat? wahh. i looike! demm. agak-agak kan.. kalau aku jadi pakwe dia lagi sampai sekarang.. mesti malam tu terus jadi duda aku ni..pastu, aku pun text someone laaa utk tanya pendapat .. "awak, awak rasa pelik tak kalau sy pakai kaen pelikat pergi pasar raya?". then, dia pun balas lebih kurang macam ni laa "tak pelik punn, biasa je laa kalau pakcik pakcik yang pakai sebab dia baru lepas balik masjid ". Pehhh.. Sentap aku.. kiranya aku ni boleh diketegorikan sebagai PAKCIK lahh ye? waaa. baru ku tahuu, baru ku tahu...Tetiba dalam kereta tu aku rasa menyesal plak gi pasaraya pakai kain pelikat! HAHA... tu jelah ceritanya... and, aku nak tanye korang ni..
korang rasa pelik ke if a boy yang bujang trang tang tang macam aku ni pergi pasaraya pakai kain pelikat??
pleeease jawab! grrr. aku nak tahu jugak kan pendapat korang camne? and, bagi perempuan, korang kisahh tak if korang punya BF macamtu? lalalla~ . Thats all. thanks =)
Haii! saya tengah lipat baju dibelakang saya tu.. rajin kan sayaa?
 boleh tak jadi Suami mithali? okbye =P

31 comments:

mahirahnazlim said...

#lelakisexybila pakai kain pelikat pegi pasaraya haha oke ape bukan bogel pon hahah

Rozuan Ismail said...

suka pakai kain pelikat kat rumah.tp kalau pergi pasar raya pakai seluar lah

Mohd Shukri Fadzillah said...

itu namanye stereotaip... dulik apa la? tutup aurat kan?

dhilla nazli said...

ahahaha syed je nmpk tue.. awwww..
ok wat laki pki kaen pelekat.. =)

man yusoef said...

aku pon pakai kain pelikat sentiasa....kat hostel pon asyik pakai kain pelikat jek..tp kalau pegi shopping mall pakai kain pelikat tu mmg agak pelik..mmg org akan tengok la..pelik yang unik....

err, apesal kwn2 ko kolot gila??? kwn aku tak pernah pon ckp camtu...haha

aqmalazmi said...

aku muda remaja...
jadi segan laaaa..
*grr mengaku siap-siap..
HAHAHA

Alan said...

aku x pakai kain pelikat..first and lastpun masa sunat je dulu..lepas tu haram x sentuh..aku x minat pakai sebab rasa macam seksi sangat hehehehe

MerLe said...

sy rse ok je.. xde masalah pn klu pkai kain pelikat g pasaraya.. bknnya tak pakai bju.. tp mgkin sbb jarang org muda pakai gitu, jdi org jd janggal ble tgk.. tak kisah.. pakai je.. mn tau bleh jdi trend plk nti.. hehe..

MerLe said...

sy rse ok je.. xde masalah pn klu pkai kain pelikat g pasaraya.. bknnya tak pakai bju.. tp mgkin sbb jarang org muda pakai gitu, jdi org jd janggal ble tgk.. tak kisah.. pakai je.. mn tau bleh jdi trend plk nti.. hehe..

Pearl Kaz said...

laki pakai kain pelikat comel ape? (tp kalo org nye mmg dah comel, pakai ape pun nmpk comel.. hahaha). tp rasenye takdelah pelik sgt. kt kampus tu, bdk2 balik surau pergi mkn, pergi kedai, biasa je tgk pkai kain pelikat. tp kalo g KLCC, pavilion tu.. err.. mmg pelik kot. hihihi

zikeryhassan said...

klasik kot pakai kain pelikat. aku mmg suka pkai kain pelikat kalau lepak kat rumah or kat hostel.


bagi aku lagi pelik bila lelaki xpandai pakai kain pelikat. ahaha

Pijahh' de-Arr said...

eh ada wujud lagi ke org pakai ken pelekat..?

*berbangga wehh ngn kau..

heee~

Halimatun Sa'adiah said...

comel pe pkai kaen pelikat,tp make sure pkai suar kecik kt dlm ok??
heheheee....

amboi lipat kaen...bleh wat calon neh..

Atiqah Sa'ahiry said...

macam pelik pulakkan pergi pasar raya pakai kain pelikat n seksi kot lelaki pakai kain pelikat yerlah mana taknya, tertanggal, free je show..but its sopan and nice..hhhaaa..bf pakai kain pelikat pergi masjid ke kenduri ke..apa-apalah..hhuuhoo..

Dauspozi said...

Hamagad! aku tak pandai pon pakai kain pelikat.. maklum ler org muda.. hahaha.. tapi serius aku cakap, okey jer kalau budak muda pakai kain pelikat.. takde yg pelik pon..

cucu umie said...

ayie pkai kain pelikat dekat rumah shje.. tpy kalau g pasar raya pkai suar shjelah.. lgpon orng mesti ckap, nie bpak2 nie mesti blik dari surau terus peg pasaraya..lala

eyjalukman said...

spa yg pakai kain pelikat tu still lagi mempunyai ciri2 seorang lelaki melayu . haha;D

tk de mslh la org pakai kain pelikat,cool je .

Solihin Zubir said...

ala.. pi pasar raya je pon.. sepatutnya yg pergi psar raya pkai suar pendek lg patut malu..

pkai kain pelekat la syok ye dak.. berangin ja.. haha..

ala.. hang pkai kain pelekat or x, tetap nmpk "muda".. :D

Zulkifly Omar said...

aku xpakai kain pelikat... x biasa

Siti Farah said...

Sangat suka tengok laki pakai pelikat... Laki di sini adalah mereka yang masih remaja dan belia yer...hehehe... They look sexy n nampak macam 'thats my mr.Right' ... Hehehe...
Xde yg pelik pon ok... Tak salah pon jadi unik!

SyazwanSarawak said...

#SyedRTB :D

hafiz hafizol said...

Pakai kain pelikat wat semayang jela ...

FariehanIbrahim [LBC] said...

pakai kain pelikat pegi supermarket?
hahaaha mmg sgt jarang lh utk dilihat. :D

tp cool jer kot! ^^

yampe =) said...

salam, act x pelik pun kalau pki kain pelekat, tp utk ke masjid je lah atau pd wktu mlm.

kalau siang2 pun smpi bwk pergi ke kedai then siap pasaraya lg, hehe, nmpk pelik sdikit lah. mcm org pemls sdkit. then, org muda2 skrg mmg jrgkn. bly pki, tp rse biar lah bertempat and, kalau lah BF sy bgitu, sy sruh dy ubah kut.

=)

Salim Harmanain said...

ok la tu pakai kain..at least ada inisiatif nak pakai..hehe dulik la apa org nak kata..

Siti Suriani said...

hari2 rinaa pakai kain pelikat.. wat tutup muke...krohh33..haha

yayahidayah said...

selain lelaki, yaya pun ade 2 kain pelikat tau...
1.kain pelikat yang arwah mbah yaya guna untuk solat... so, skrg yaya dh jadi pewaris kain pelikat tu...
2.kain pelikat papa yg byk, yaya dh selamat ubahsuai jd seluar tido... hehehe...
cam gitu ler kesahnya... <3

suha said...

sebenarnye mende tu xpelik cume skrg ni dh xjd kebiasaan,so mnjadikan ianya sedikit pelik

tp laki mude pegi pasaraya pakai kain pelekat adlh sgt sweet bg cik suha hehe

pssst cik suha ade entry baru..hot gak la..nnti terjah ek

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/05/mimpi-basah.html

Norashiqin Kamaruzaman said...

ske tengok laki pakai ken pelekat nmpak matured....hehhe tp kalu nak g pasaraya or mall kurng ok kot...hikhik XD....

http://cinqleafclover.blogspot.com/2011/05/allergic-reactions.html#idc-container

(: gebangkembang :) said...

oke kalau pakai kain pelekat sekitar area rumah .. tapi kalau g mall, erkk..?
kecuali kalau nak tarik perhatian or ngorat macik-macik vouge itu sesuai la hahaha ^^

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Ok je.. Tapi pegi pasar raya pelik sikit kot. Kalau pegi masjid ke, rumah jiran ke, kedai runcit ke ok la. Better pakai kain dari pakai seluar pendek..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...