Monday, May 16, 2011

RINDUKAN SUASANA SEKOLAH DAN 16 MAY


ASSALAMUALAIKUM

First of all , sy nak wish selamat hari guru kepada semua warga pendidik di seluruh dunia esp. to my ex school SMA Al-Khairiah Temerloh Pahang.. 

Seriously.. even tak sampai setahun tinggalkan sekolah ni.. tapi, aku rasa aku rindu sangat dgn sekolah tu! sangat sangat! i miss every single of moment dkat skolah tu.. aku rindukan situasi time perhimpunan..rindukan waktu time pembelajaran..aku rindu dan teringin nak gunakan peti aduan salah laku pelajar tu... aku juga rindu nak ponteng kelas dkat pondok kat atas ni..pada setiap subjek yang aku tak minat.. dan pada setiap masa cikgu takda...aku rindu segala... tapi, aku tak rindu la dkat akak kantin. #okbye..

Tapi, apa kan daya...kita makin hari makin dewasa.. makin hari makin tua... so, bila da makin tua.. tanggungjawab makin berat jika nak compare di zaman persekolahan..aku sedih sebenarnya.. aku sedih sebab tak menikmati betul2 zaman persekolahan aku... i thought that bila da habis skolah.. yeahhh, fun lah konon.. but, end up macam ni je. boring-life! .. dah bagitahu dkat my mum, nak masuk form 6..tapi, mak cakap tak payah. sebab, aku cakap dulu taknak masuk form-6, so sekarang tiba-tiba nak gelabah masuk pahall? ..hmm, harap akan ada rezeki aku dimana-mana..

Aku nak letak gambar punn..takde gambar.. adess.. series aku mmg takde gambar time tadika, sekolah rendah.. sekolah menengah ada la sikitttt. sikitt sangat lahh. tak banyak pun.. kalau aku yang ambilkan gambar ada la. HAHA. takk, actually.. aku malu gila bila smpai part part nak ambik gambar ni. so, thats why laa gmbar2 takde sangat gambar aku. huhu..yang ada cuma gambar mereka je :)

GAMBAR 100% KEPUNYAAN SYEDGRAPHIX! JANGAN CILUK! kbai! MALAS NAK WATERMARK. AKU RINDUKAN SAAT INI
SAYA SAYANG MEREKA SEMUA
Kalau ikutkan hati aku.. nak je aku ucapkan satu per satu selamat hari guru kepada guru-guru yang telah mengajar aku selama ini...tapi, ia nya bukan lah sdikit.. korang bayangkan kalau aku yang belajar 21 subjek ni.. agak2 brape cikgu tah aku kena wish 

Actually banyak mende yang aku nak citer ni. tapi kann. aku tak pandai susun ayat. sumpah aku tak pandai.. bile lepas ke bab-bab hati dan perasaan sayang aku terhadap cikgu..aku terus tak dapat mengarang dgn baik . LOL. lihatlah, betapa aku sayangnya seorang cikgu..

Tapi kannn, satu je kata-kata yang aku ingat daripada seorang cikgu matematik. ya! MATEMATIK! *subjek yg paling herot berot pada aku*. Cikgu cakap camni "Syed, awak ni tak serius laa..macamana la awak ni nak berjaya.." Then, aku cakap.. cikgu.. saya tak boleh! serius saya tak boleh nak blajar MATH. sebab saya tak minat!... cikgu pn cakap "Awak tak boleh tunggu minat syed.. awak kena usaha kalau awak nak berjaya. jangan sampai menyesal satu hari nanti"

Ohh, cikgu..nasihat cikgu sy mcm ambil endah tak endah je kann. and now. ya! saya menyesal! saya menyesal sbb requirement untuk masuk mana mana IPT memerlukan credit MATH! dann, sy hanya mendapat D dalam mathematic.. Tapi, malangnya..nasi dah jadi bubur.. menyesal kemudian pun dah tak guna.. bagus syed! tahniah kerana tidak berjaya kredit subject math!.. dahh laa korang. hmm, aku tak mampu nak teruskan entry ni. serious. sebak didada. aku rasa macam nak nangis. yaa, terpulang ko nak cakap aku hati tisu ke , hati ape skalipun .ada aku kisah? Akhir kata... thanks cikgu kerana mendidik sy menjadi mnusia yg bguna . even, sometimes i feel like i am nothing. FULLSTOP.

Sedang memikir masa depan - Syed

29 comments:

man yusoef said...

ko malu bab nak amek gmbr??? aku tak caya...hahaha

alololo...jgn la sedih2...kenapa tak mintak aku jadi cikgu tuisyen math ko?? aku tau camne nak ajar org tak minat math mcm ko ni..LOL!

ko mencangkung ke tu??? berak eh..

fierapirot said...

terharu pulak bace,,,sebab teringat student fiera wish tadi...selamat hari guru..=)

hawiz said...

huhu..rindu time skola2 dulu..waa....klo time hari guru ni kan..bes..sbb xblaja..ley jln2..blk pon awal.yeayy...selamat hari guru..

nelly said...

nasib amek form6 .hehehe

Solihin Zubir said...

ish.. xnmpk hg mcm budak skolah pun wlupun pkai bju skolah.. hahaha..

asphaq said...

ALOLOLO COMELNYAAAAAA! HAHAHA

Alan said...

kira oklah ko dapat D untuk mate..aku terus x jawap paper spm mate dan automatik terus dapat F hehehehe

iniialahaku said...

benda yg sudah jangan dikenang..hehehe..

SALBIAH said...

x pe...
lpas ni blaja math sampai pandai ek..

MerLe said...

mmg.. rindu sgt pada sekolah.. walaupun dh 6 thn tggalkn sekolah, still rindu lagi.. kenangan yg tak dapat dilupakan..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Rindu jgk zaman persekolahan.. Zaman yg paling best skali.. Eh, kte sama lah.. Tak suka subjek Mmath.. Tp Alhamdulillah, SPM dpt B :) Hehe..

dhilla nazli said...

eyy ta suke bace entry syed yg sedih2.. mencik2!! meleleh dah air mata.. =(

solihin zubir; kan2?? sebab dye dah tue.. hohoohoh

cik pulau said...

ehhmmm.. takpe lah..
nasi yang dah jadi bubur still boleh dimakan..
teruskan perjuangan yer syed..^^,

Atiqah Sa'ahiry said...

selaamt hari guru kepada semua guru@pensyrah yang telah mengajar saya..

Ifti Larina said...

relek lah syed. spm is not everything. ada nt rezeki ko :)

eyjalukman said...

sama lahh ,
rindu gilee kat sekolah .
menyesal plak buat keje2 tak berfaedah time skola dulu ,
pnat ckgu berusaha nk sedarkan . maafkan DJ cikgu T____T

Angah Sepet said...

angah sukerr math tp nak jadi cikgu math xkesempaian..arghhh..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh..baru habis sekolah rupanya..xpelah..yg dah lps tu lpslah..x semestinya result math x bagus x leh berjaya dlm hidup..kakak tgk adik pandai design-design nih..cubala sambung belajar dlm bidang yg adik minat..

Hanim Mahali said...

Syed jangan sedih sedih... ni bukan pengakhirnya... pasti ada jalan lain untuk berjaya... cuma mungkin masanya agak panjang la... semua ni jadi pengajaran... ^_^

Pijahh' de-Arr said...

heee~~

aku suka ponteng class..

kiranya kita geng arr

=D

cucu umie said...

kata-kata guru itu sangt membawa kepada kita kan..apa ygdicakapkan guru itu kdng2 makbul juga tpy tak perlah perkara dh lepas, buka buku baru dan bljar dri kesilapan..pasti akan berjaya..incya-Allah..

Scya Lollita said...

wohooo masa pengetua baca perutusan tu semua pakat tidur kat blkg mmg best thp superb muahahaha

tringat cikgu main lompat2 smpai saket pnggang keh3

Miss Dolce and Gabbana said...

rindukan nak balik semula ke alam persekolahan.Tak pe Syed.Rezeki Allah luas.Ada dimana-mana.Kau tak apply mana-mana IPT ke?? Aku pun math tak berapa tapi at last boleh jugak sambung pengajian.SPM bukan segala-galanya.Kau ada bakat kau guna bakat kau tu.Contoh kau minat graphic kau boleh bukak bisnes.Nothing is impossible syed.Yang penting usaha.Aku pun dulu x berapa pandai sangat but aku mula sedar. Jangan sedih2 ye.Aku yakin one fine day you will be a successful person :)

.miSz bubbLe. said...

yes .. saye sudah berjaye mengomen ekott caRe manual .. hahah ..

erm .. ryndu gak ngan skola .. byak glee kenangan .. nak balik sekola balik .. p ta nak exam .bole kan ?? ahhaha

~CiK TiNieY~ said...

masa depan cerah tu!hihi

APi said...

cekgu Julia ke cekgu math kau tu?

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

tahun ni ku feeling artis. tak ambil gambar hari guru. bagi orang lain snap banyak2~

hahaha~

cik fza said...

math tak susah pun.
takpa2, setiap yg berlaku ada hikmahnya.
slamat hari guru walaupun terlambat 2 ari~

hamzah ian said...

lama aku tak sambut hari guru

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...