Friday, April 22, 2011

1 DAY AT UKM WITH THEM -.-"


ASSALAMUALAIKUM

21 HB April kan aku ade temuduga dkat IPG Lembah Pantai kann? so, since Abg Afiq Razak ni da offer aku untuk duduk dkat hostel diaa (hostel ke?) dkat IPG tu jugak.. so , i decided utk pergi ke KL pada 20 haribulan. Aku ambik bas dari temerloh pukul 9.30..then, sampai dekat pekeliling pukul 11.00 wahh.. biasanya 2 jam..ni sejam setengah je.. cess..cepat tol dia bawak. lagi satu..time aku dalam bas tu..aku tido je . kih3..sampai..aku tengah pegang nset time tido tu..nset aku tjatuh..baru terjaga..

Pastu, aku ada la bawak Majalah Remaja edisi 1 April 2011...aku tertido jgak smbil pegang buku remaja tu. hahaha. then, buku tu pun jatuh jugak...MALANG sekali..bila da smpai kat pekeliling...Aku cari buku aku...cari punya cari.. HILANG!!! Hilangg! omaigoddd! majalah yg aku beli RM4.50 kott ! HILANG! waaa..da la x sempat baca pon lagi..melainkan segmen BLOGSPOT tu je.. yang len sume x sempat baca lagi. .sedih tauu. sobbbs...aku rasa pempwan depan seat aku tu yang hamek. grrr....

X pe..kurelakan pemergian Majalah REMAJA tu. huhuu.. aku da smpai kat pekeliling nihh! then, amek train plak..pergi Bandar Tasik Selatan..tapi, aku tersilap amek platform. hahaha. spatutnya platform yg sebelah sana..tp, aku amek platform yang sebelah sini.. demm. da lepas ke sentul dah aku..so, kena pergi tukar train plakk untuk ke bandar tasik selatan tuhh...orait! da smpai!! (gila kejap smpai. HAHA) .. 

Korang tak pelik ke?? kan aku cakap aku nak gi Lembah Pantai! asal tetiba lepas ke bandar tasik selatan ni? HAHA .Actually, abg Afiq Razak ni ade class..so, aku telah terpengaruh atas ajakan Along Usop untuk ke Bangi...So, dari bandar tasik selatan..aku amek KTM ke Bangi.. sepatutnya..aku amik KTM ke UKM. tapi, si Along Usop ni cakap dia dok bangi. i think that UKM is in BANGI. so, i just took a train to BANGI lahh... dia x ckap awal2. mana aku tau. hahaha...

Ohhh..Sekarang aku berada di BANGI! .sampai je di bangi.. Aku pn macam blur gilaa "omaigod.. tempat ape ni.. gila sunyi..seram plak tu.." dem demm..serius macam seram gila sbb x da orang. haha. pastu nseb baek la ade pakcik teksi ni tunggu aku kat situ..sebenarnya dia nak ajak naek teksi ngn diaa.tapi , aku cakap aku tunggu kawan.. then, dia teruskan merepekan dengan aku..dia bagitau laa...bangi ni besar mana laa..tempat2 kat bangi lahhh.. camne nak gi putrajaya laaa...ape beza UKM dgn stesen kat situ laaa. ahhh.. gila aku nak sembang.. dalam atiaku.. manalahhh Along niiiiii aku da penat tunggu.. nak layan pakcik ni pn da penatt tauu! hadoiii...

Selang sejam la jugak aku rasa.. dengan battery da kong.. da mampus teruss dahh..tunggu punya tunggu. hahh. smpai pun ko Along Usop..time ni aku macam.. "ohhh thx godd..akhirnya smpai jugak ko along.. aku da la lapar gilaa ni.. hahahha" tapi aku x cakap la camtu. kih3..Bila aku da sampaikan kat Along yang aku ni lapar.. err...dia ajak aku makan cendol. ohh.aku okay je. haha..cendol paling pelik pernah aku dengar CENDOL  TAPAI. errr.cendol ape tu? letak tapai? hahaha. sumpah pelik gila. x dapat nak dibayangkan macamane rasa mende tu. kih3...tunggu punya tunggu.. ohh! lambat gila smpai. aku pergi beli air kelapa plakk.dekat area tu jugak lahh....

Okayy.da abeh minum cendol. HAHA. so, aku nak pergi makan nasik pulak! nasik nasikk! im hungry! dari pagi tadi aku x jumpa kau nasikk! pastu, Along pun bawak aku pergi makan dkat ape tu? ape erkkk name tempat dia Along?? aku x ingat..Something like 'ZARA' kottt. hoho. Aku pn makan nasi putih lauk ayam dengan sambal belacan dan sayur kacang + Air sirap limau RM 6.50...okay ke?? bolehh la harga dia.. reasonable la jugak .kih3.... Along  plak makan nasik ayam dengan air ape ek? Bali kot? 

Then, dalam 10 minit la jugak kott melalui jalan bengkang bengkok macam ular kena palu tu..akhirnya.. we now at ZA'BA cafe UKM. hahaha.. mula2 dok dkat bawah pondok uhh.. 


inilahh pondok ituu. HAHA..tp, MALANG nyaa...tgh syok dok tengok Along mengedit gambar untuk contest kottt..ke segmen....pastu....hujan turun dengan lebat gilaa..skali dgn guruh..kilat...sume ade la....


Along yang tengah khusyuk mengedit..time di pondok! HAHA.
Then, tpaksa berpindah ke tempat lain. kat atas pentas last2 tukar destinasi. adoii..pastu...dalam setengah jam ke sejam gitu laaa..datang laaa pulak Mohd fadzli dengan membawa 3 ketul ape ntahh name mende tu. aku tak ingat... okehh, cuma..aku panggil mende tu.. SOSEJ BESAR >.< .haha. its a kind of roti sosej laa..tapi dia besar gilaaa...boleh tahan la. hahaha. tapi, si Mohd Fadzli ni memalu plakk...aku nak tangkap gambar dia pn dia memalu..korang nak tgk camne? camni laaa aksi diaa..


CAKKK! HAHA.. ceiiitt.. memalu plakkk.. har har har... kat FB misteri gila dia ni.. x de pn muka dia..aku saja jaa nak tgkp kasi upload kat FB.tp tutup muka plak. ishhh. ape daaa... 

Lepak punya lepak dkat cafe tu..sampai la ke malamm.. huhuhu... dahhh..aku dah blur da malam tu..penat lesu sume ade.. aku nak gerak ke KTM UKM da nihhh..tunggu Aslann japp..lambat gila budak nihh. penat gak la aku tunggu.. da la nak blekk.. da pkul 9 da time ni aku rasa.. waaaa...ok, Finally. dia da smpai...fuhh...tapi x leh lama..aku kena blek cpatt! sempat lagi aku suh dia belanja Burger special! yayy! HAHA. mmg kaki pau sejati lahh aku nihh..


Ohhh..akhirnya smpai pon lann yg poyo nihh.. lambat! arghhh. okfine. then, lepas dia da sampai .smbil tunggu burger siap..sembang2 jap. ehh, aku x sembang ngan dia. sbb dia artis. dia xnak layan aku.. dia sembang dgn along jaa. ahahaa. lalala~..pas berger da siap..diorang antar aku smpai ke KTM UKM ..okeh. tunggu train yang delay tu..smpai la jgak dalam setengah jamm..then, OKbyeee Along n Aslan! ngahaha..dalam train tu..ade budak2 dok dpan aku..budak tu sengeh2 kat aku.. wat i do? aku jeling2 jaa! HAHA. pdn muka! aku benci budakkk2!!! annoying sungguh....

Akhirnyaa.. Sampai KL sentrall! weee! tunggu Abg Afiq nihh dkat 7Eleven.. then, da jmpe diaa..terus pergi jalan kaki ke IPG Lembah Pantai...smpai kat Bilik tu dalam kul 11 la jugakk. ok aku penat.. online FB jap.. twitter jap.. check comment dkat blog dengan Digi broadband yang ttiba slow.. huhh..semput gak nak bukak blog aku. HAHA...bila da bosann..dalam kul 2 kott. aku pn tidooo.. ohh! AKU LUPA NAK MANDI!! HAHA. so, aku mmg tak mandi la aritu. opps. #kantoi... Esoknya aku bangun pukul 7 pagi setelah dikejutkan oleh abg Afiq. kalu x aku mmg x bangun lagi.. dan get ready for the interview!!

Thx to Along Usop sbb amek aku dan byk menyusahkan dia jugak la. haha

thx to Aslann  for the special burger . erkkk..
thx to Fadzli for the sosej yang besar tuuu...
thx to Afiq Razak sbb sponsor penginapan sy :). 

thx semuaa! waaa.semput aku tulis entry ni! HAHA. aku feeling macam Hanis Zalikha je konon ade orang nak baca entry panjang berjela macamni. ade aku kisah? muahaha...


28 comments:

man yusoef said...

PANJANG GILA!!! hahaha...woi, jakun eh ko...jauh gila smpi terbabas ke sentul ko..HAHAHA...sosej besar??? roti john ke??? muahaha

baincardin said...

kt UKM Bangi tu ada certain tpt mmg menyeramkan...^_^'

eyjalukman said...

asal rasa mcm pakcik teksi tu nk tackle SG ? wakakaka;p

ehh,interview ipg amek subjek ap?

nOah said...

Ngehh3..
sumpah memang berjela pon ;p
kaki pau sejati yerp~~

Farra Rosse Earhart said...

wahh! haha seronoknya. Banyak perhentian kau eh? Macam pengembara. HAHA =p

Hans Ismail said...

by the way.. aku pn bdk ukm gak.. n suka mkn cendol kt situ...
then,,?? dpt tk interview??

aslann said...

Ahh benci gila aku dengan budak2 cam ko! Macam budak2!! HAHAHAHAHAHAHA...ko lah artis..xnak layan aku..mentang2 aku x mekap..muke buruk tyme balik lab..tros buat2 xkenal aku..tp mintak burger plak...hishh sekeh kang...HAHAAHAHAHAHAHA!

FATINHAWA said...

panjang giler wehhhh.**baca dalam satu nafas.ahahaha.

miss ct said...

Assalamualaikum syed..
wah..dah mcm novel pengembaraan je..=p semoga berjaya ya.. erk..betulke tu yg bebual dgn syed tu pakcik teksi?? :larikkkkk

nadira shahid said...

haha, ni bru trip 1-2 hari, kalau trip semgu, agaknye boleh buat duapuluh entry kot ;p

+d.O.Y.A.h+ said...

lah! ko ke syed yg ngn along haritu aku nampak kat kafe? cehhhh

Hahazirah said...

wei bli la rmaja 15 april plak.. ade blog ak..huahaha~

Along Usop said...

aaaaaaaaa!!! tak ensemm!! =p

munira sajuti said...

okayy fine, man dah comment dulu. aku benci bersaing ngan die ! okayy, ko tak penah dengo cendol tapai? feveret aku bhaiii. HAHAHA siott. okayy aku bace habes, serius ;)

cik payung umbrella said...

pjg nyw sg.. nak mati cp baca.. tp bnyak2..cp suka part malkan je.. hehe
bab ujan tu pun suke jugek.. hehe kena berpindah randah.. haha..padan muke!

... said...

as salam..
argh!!! syed!
siyes gamabr tui buruk.
argh!! padam! padam!

baru perasan rambut panjang belum potong

=_="

padam! padam! padam!

... said...

as salam...
argh!! padam! padam gambar

XD

RAMBUT TAK SMART. AARGH

... said...

eh. kat blog kan ada gambo kawe. tapi yang tu ensem lagi. adei

Mr. Kamikaze said...

haha. bengong.. panjang cam haram.. honestly, pening pale aku bace...

Maya said...

haha.. panjang gilaaaaa... berbelit otak aku baca entry niyh ! lain kali tulih panjaaaaaaaaaangggggg lagiii tauu !! XD XD

husna mukhtar said...

sila respek aku har har har

ADfeez said...

so.. hows the interview????

Fahmi Mahat said...

memang hang tak rajin bersosial (berbasa basi) dengan orang yang hang tak kenal ekkk? hehehe...

klu rajin, untunglaaa~~~

Fahmimahat

♥ solehah ♥ said...

alamak..ingtkan dah 156 tadi.haha..
xpe lahh..dah komen.wahaha.. :p

el-janna said...

stesyen bangi mmg sunyi,sbb tu bangi lama..hihi

xbleh blah lupe nk mandi! hoho

alyana hamdan said...

okey....
yana sgt3 lah xd keje baca dr atas hingga ke bawah..
best gitu..lepak dgn artis..haha
tmpat penginapan abg afiq sponsor..haha..
apakah..??
=)

alyana hamdan said...

okey....
yana sgt3 lah xd keje baca dr atas hingga ke bawah..
best gitu..lepak dgn artis..haha
tmpat penginapan abg afiq sponsor..haha..
apakah..??
=)

YOUsoF said...

Kerajinan ko terserlah la Syed ngan entry sepanjang 20inci ni..



paling aku pelik ngan dak MRSM tu.. Ape sebab dia boleh buat camtu ek.. Ke saje nak test market ngan pakain camtu. Sampai IC pun tak bawak. sangat² pelik la di sini...




Kalau ko attack dak pompuan cun sebelah ko tu maybe boleh buat di kagun ngan keberanaian ko.. ye dak? hehhe




Semoga ko berjaya jadi cikgu yang rajin dan konfiden! ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...