Monday, April 18, 2011

APA YANG AKU BUAT TIME EXAM


ASSALAMUALAIKUM

Dalam diam diam..da dua hari da aku punya blog x berupdate ek. hahahaha. so, disebabkan atas dasar kasihan yang amat tinggi terhadap blog aku.. aku pun memaksa diri memerah idea untuk mengupdate blog huduh lagi buruk ni.. pikir punya pikir... haaaa! dapat pun idea..Today,we gonna talk aboutt..

" APA YANG AKU BUAT BILA AKU BOSAN TIME EXAM "

Yeah.. itu la dia topic yang bakal kita bincangkan. HAHA.awat aku skema gila nihh! kih3..For introduction, aku nak habaq mai la kat korang.sekolah aku ni skolah agama.. so, time exam..bukan sahaja hanya exam mata pelajaran akademik. but, still ada 12 lagi subjek lain yang kena ambil...12 ke? aku tibai je. tapi around that laa..antara subjek agama yang lain ialah

TAUHID,TAFSIR,ADAB NUSUS,HADIS,MANTIQ,BALAGHAH,NAHU

Ni antaranya laa...semua subjek di atas bukan je memerlukan pemahaman yang tinggi! malah, turut memerlukan daya ingatan yang tinggi untuk menghafal segala skema jawapan! demm.! aku seriously mmg lemah gila bab hafal2..lebih melemahkan aku bila semua subjek di atas adalah disoal dalam bahasa ARAB.. bahasa ARAB yee anak2...so, kalau aku tak tau soalan apa yang ditanya dalam bahasa arab tu..alamatnya..memang tak jawab la kann..

Dah soalan je pun aku taktau. camne nak jawab. HAHA..so, kertas aku pun terbiar kosong...cuma aku hiasi dengan sedikit ayat jaa. hahaha..tapi, kalau pekse awal tahun ni..aku tak rasa lagi kepentingan dia.. so, korang nak tau ape aku buat terhadap kertas yang diberi? jeng jeng jeng...


HAHA.. indahnya ....daripada kertas2 tu terbiar tanpa digunakan..baik kita guna untuk conteng2 kan? at least ada la jugak benda yg kita buat. hahhaa. ape yg terlintas dkat otak nihh..tulis je la dekat kertas tu..pastu, bila baca blek. wehh! geli gila kot. demm demm.. aku x pernah pn score sangat mata pelajaran yang aku nyatakan di atas. hahaha..kecuali time peperiksaan bersijil je.. cheiitt...oklah, ckup setakat ini. babai. ehh, korang ada x habit pelik bila exam? kih3. ok x yah jawab..mesti korang TIDO kan? XD

18 comments:

iszieylyanziy said...

semalam siap awl test,,dok borak2 ngn kawan,,hahaha,,,macam tak exam plak,,haha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

ciss pernah kot men conteng2 time exam, last2 cikgu amek baca kuat2 dalam kelas.. malu jek.. hahahah

Siti Safiyyah said...

i love adab nusus.. :syg

eh jap, ko tulis sume2 tu dalam ketas pastu ko anta kat cikgu ke? perghh giler ah. mesti cikgu tu kate, ish3 aku ajar lain dia tulis lain. wakaka :p

senyumSOYA said...

x bley jwb tros kuar~ hihii.. ni tyme kt uni la.. den kuar result..melutut depan bilik lecturer..mtk stu lgy test..kui3`

Syafiq Rosli said...

ahak chipmunk pun masuk ke..

aleeya husnan said...

hahaha.. sama la. siap tulis novel lagi kat belakang kertas soalan. ye la, kertas jawapan mana leh bawak keluar dari dewan. kertas soalan je leh bawak. rugi la tulis atas kertas jwpn. lgpun skrg ni uitm tak provide kertas selai2 dah. provide buku jawapan tambahan je..

D i n said...

time exam aku conteng2 pastu tido wahahahah~~~

nurAMALLINA said...

Tapi saya tak pernah rasa apa itu exam. hahaha. same jek.

faisal apardi said...

tauhid,fiqah,adab nusus,nahu teringat dulu masa amk idadi..hahaha

fyy mokhtar said...

wahahhaaha. ngok ngek punge akak sg. same je cam aku ;D

aslann said...

memangla susah nak hafal bende2 agama, ilmu sume..banyak sgt tengok Beluuuuuuuuu~ XDD

Salimah Ismail said...

haha.saya lukis gambar kartun jaa. haha. then berangan :P

Firdaus Kasim said...

bosan adalah lumrah bro.. haa

Entri Terbaru :
Header Blog Ben Ashaari Yang Cun Macam Header Blog Saya"

fuuyooh said...

salam kenal bro.. hehe
Malam jumaat malam keliwon

Along Usop said...

jiwang.. =p

eyjalukman said...

mak aih ,
jiwang rupanya SG , wakakaka;p
klu eyja bwk beristighfar ke , tkpun termenung jap .
haha
msa spm haritu , mata tk henti tepek kt muka penjaga exam . haha

muhsin.aminudin said...

kalo aku, time exam spm dulu, bosan, kua smoke,, dulula...

fyna said...

hahaha...
mcm taw2 je...
mmg tydo pown..
;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...