Tuesday, April 26, 2011

WEH.. MUKA KO MACAM ORANG TUA! HAHA

ASSALAMUALAIKUM
Sebelum jari rancak berbicara..aku nak bgtau korang yang aku ni SWEET 18 taw!. HAHA


AWASS!! bagi sesiapa yg x percaya! sbb, aku akan SEPUK dia lelaju! XD

Korang pernah tak dipanggil muka tua?? i mean.. muka korang nampak lebih matang dan berusia dari umur asal korang? muka mcam 18..tapi orang teka muka mcam 20 AN. pernah kan? tapi semestinya bukan lah aku.. orang lain la tu.. *hipokrit..Bagi korang yang selalu digelar muka tua ataupun muka yang lebih matang dari usia korang.. tolong.. jangan panik! sebab, bak kata Abg Man Yusoef ada hikmah disebalik ape yg tjadi tu! haaaa...tak lah teruk mana pon jadi muka NAMPAK camtua nih...tak caye tgk nih..

KELEBIHAN WAJAH YG TUA DARIPADA USIA
  • TERSELAMAT DARI ROADBLOCK WALAUPUN ANDA TIDAK MEMBAWA SEBARANG DOKUMEN PERJALANAN DAN LESEN MEMANDU
- Point pertama aku nihh berlaku kepada diri aku sendiri...iaitu last 2 weeks rasanya..time tu pagi2..hari ahad plak tu! aku gi la bandar jap. saje la nak jalan2 har har har. then, bila aku lalu kat satu jalan ni.. heading to home lah kiranya.. tiba-tiba ade roadblock.. fuhh! serius aku gelabah gila time tu..tali pinggang nye tak pakai.. kad pengenalan nye tak bawak...lesen memandu lagi nye lah! dah la aku nye lesen P pun x abes lagi. hoho..

Tapi aku rileks je lahh. hahaa. aku da pakai tali pinggang siap2.. aku pun cuak gak la tgk kete depan aku kena tahan T_T. then, smpai turn aku.... aku x bukak tingkap pon. aku berenti then, senyum2 terpaksa kat dia. hahaha. pastu dia suh jalan! YAY! im safe!! selamat doh! ohh, time tu janggut aku x shave lagi. har har. msti dia ingat aku pakcik kan? then..dia suh je la jalan...

  • RASA DIHORMATI WALAUPUN OLEH GOLONGAN SEBAYA
- HAAA..yang ni paling best! hahah.. kejadian berlaku ketika aku tiap hari pergi beli barang runcit di salah sebuah kedai berhampiran dgn rumah aku ni..adalahh..pekerja kedai runcit ni..umur dia 18 tahun. baru lepas SPM. sama macam aku.. yeah, muka dia mmg nampak cam bebudak -.-" .korang tau tak? everytime aku gi kedai tu.. dia macam nak tolong aku la.. dia ckap "Abangg..abang nak apa harini?" . korang jangan pelik..dia tanya aku sebab aku tiap ari beli barang borong kat kedai tu..so, tiap hari barang mmg banyak lah.

Sebab tu lah.. dia nak ambikkan barang yang aku nak..tapi, mmg takleh blah la bila dia panggil aku 'abg' arghh..dia taktau aku umur 18. aku tau pun sbb ada kwan dia tanye dia dapat brape result SPM. HAHA.so, bila dia panggil aku abg.. dan tiap kali aku datang dia akan angkutkan barang dkat aku nye kereta. dan..kalau macam ada terjatuh barang ke ape.. dia mintak maaf. HAHA. sumpah lawak gila! macam aku ni tua sangat je bagi dia.. kalah orang tua plak dia hormat aku. kehh3..aku pun kdg2 da tpanggil adik. haiihh. 

  • YOU GOT EVERYTHING!
- Okeh, point ke 3 ni aku taktau nak bagi title camne. hahaha. so, pada aku.. got everything ni mcam. korang ada something la yg orang lain takda.. mcm..korang ada advantage daripada orang lain..senang bergaul..then, orang pun keep asking ur opinion like u're somebody! ..korang akan nampak lebih berpengaruh kalau korang jalan dgn geng2 korang tu. HAHA..tapi, bila orang tanya.. "umur berapa" 18.. wahh! mesti dia tak sangka kan  yang dia sedang meminta pendapat daripada golongan yg lebih mudaa dari diorang! XD. you should proud babehh!!

okehh.tu je sebenarnya. hahahaha. jangan takut jika ada orang cakap "Wehh! muka ko mcam org tua". ko cakap je balik... ape aku kisah? ngahahhaa!...okbye. SALAM =P..


p/s : VOTE ME FOR PICTURE OF THE YEAR.. [CLICK HERE]


39 comments:

man yusoef said...

eh2...ada nama aku la...okbai

Halimatun Sa'adiah said...

sonok die...
tp best jgak muke awet mude dr usia sebenar tau..
sampaide org ingt sy ni skola lg,pdhal da 4 taun tggl skola

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

muka tua tapi perangai xmatured wat pe.. hahaha

Siti Safiyyah said...

hak3 pandai abg seman ko ni bagi idea ek? :p aku pon slalu terkene bila org yg lebih tua dari aku panggil aku kakak! erk tapi dah tak kisah dah bila bace entri ko yg ni. kehkeh :p

Fakhrul1409 said...

eh..nme ak xd..hahaha...tua ker? kih9x.. :P

Awan Fantasia said...

sokong!!but saya baru 19 Tahun..tapi orang cakap muka aku macam tua skit...hehehe..do i care?hahahaha..dari atas sampai bawah dalam artikel nie betul..saya minat bisnes..ada ilmu sikit2 je..just cebisan kuku je ilmu saya..tapi dorang respect mcm saya nie tycoon dlm bisnes...jenuh saya menjawabnya..hehehe

Farra Rosse Earhart said...

hahahahaaha. ni mesti kes sentap bila orang cakap ko muka tua ni.

muka tua hati muda. kan? =P

:: Azizah Alwi:: said...

yeke kau ni 18??
nampak macam 26 tahun je..miahaha..
Aku tak setuju dengan point firrst sebab setiap kali ada roadblock mesti pakcik guard akan suruh aku berhenti..menyampah..haha

maria_m0hamadiah said...

weekk.. memang tua:P

Noraien said...

hahaa..Syed budak jambu,org tue pgil abg..adoiii,kesian dye xtau yg korg nie sebayaa..hahaa

eleeehh,mke jer nmpak tua tp prangai ttp cam budak2 gak,tol x bkal cikguu??hehe XD

aslann said...

ahhh mengarut je point2 ko ni...xleh diterima langsung! HAHAHAHAHAHA..hye ABANG SYEDD~~

KAIEZU said...

Biasa lah..
Matang tuh kalau namapk tua skit..

Farhan AJ said...

ko bukan muka tua...ko muka jam...................................................................................... Larikkkkkkkkkkk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lari

misS FEeza macho ! said...

ade tak petua nak tuakan muka =="

da fade up asik kena cop budakbudak
-,-

Pearl Kaz said...

emm.. just nak bgtau.. dah baca entry ni. hahahaha...


nways, tak kesah kot muka tua or muda. yg penting, wise, matured and pandai nak tackle things/problems in life. :)

Along Usop said...

oit pakcik!!... hahahahahah

faracefauziey said...

aha betul.... macam aku umur je 20 tapi orang yg tak kenal aku, macam tak respect je aku... ade 1kes tu, junior tanya aku, (konon nak bkenalan la tu kan, hak3, gile perasan) die tye aku, sem 1 kan? ambil kos ape? HAHAHAHA... pas2 aku layan je la, aku ckp aha sem 1 kos bla bla bla.. tp apa aku cite bukan bermakna aku nak poyo yg aku lbh muda dr usia lak aw, hehhehehe....

fAriErAhAsAnZ said...

HAHAA.!! ta aci . repot kat pacik polis tue kang . .hwa3 . .
done polow u ..

MaiRa QuEeN said...

setuju sgat sebab maira bwu 19 tp dh macm 23 kot..orang ckap..tp senang nk bli2 barang nk tawar menawar..

xcyber said...

syed dah tua..
hahaha... ehh kata baby face ari tuh.. mane manea/?? xD

eyjalukman said...

idea roadblock tuhh mmg hebakk ! hahah

tp kan tension jugak bila org pnggil kita akk padahal sama umo je . cett !

yad'z said...

hahahaha..... ko bukan muka tua.. tapi ko muka lanjut usia.. ahahha.. HADE AKU KESAHHH??? ehehe

Cik Aish said...

tua ke? nampak jambu je..hgahahaha

noraliza said...

btol ker si syed nie 18..x macam 18 pun.ngeh3

IftiMonstaa said...

HAHA betul tu syed weh. sori la aku ejek2 kau eh. sesaje jee. aku kena gitu gk. hahaha bagus entri nie. aku baru je nak buat tp memandangkan kau dah buat malas la

nUr _ atiQah said...

peh..haha
aku tua lagi ka?
erm..biar real ko..haha

si ngokngek said...

eh mudanya kau..hahha..eh banyaknya advance..aku nak buat muka tua pulak eh..grrr

CikBulat said...

Hahaa ! untunglah tua !

Cik Ladies said...

tak boleh bla tang roadblock tuh XD

Solihin Zubir said...

wey org tua! hg buat aku gelak guling2 la.. heheh..

Alan said...

aku x suka langsung nampak tua..sebab aku dah memang tua hahahaha

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

eihh..akak sentap tau kalau ada makcik ke nenek ke atau org sebaya panggil akak ni AKAK..

syuwai said...

owh~ dah tua rupanya. LOL

sha said...

ada kelebihan dan kekurangannya..

lebihnya orang respek, kurangnya orang panggil pak cik. haha~

Nuyu said...

tk sukaaa.. lbih2 lg ade org tanya.. ank hntar tadika mn? aiyyoooo i blum kawin laaa... tau bdn besar gedabak n muka tua... huhuhu.. tp mmg da tua pon.. kakakaka

puteri ain said...

muka tua tak pe..janji hati muda .. haha

fyy mokhtar said...

kau memang tua pun kan?? aku panggil kakak =='

missh aryeika said...

seriyes !!
missh tak percaya ok .
tanksbaii !

Angah Sepet said...

budak sekarang major nampak dah matang..angah ni je yg nampak budak2 g..huhu..
eh kirenyanya SG cepatla jadi atok eh..aha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...