Sunday, April 10, 2011

WHEN TEACHER IS NOT IN THE CLASS


ASSALAMUALAIKUM 

Selamat malam semua! waaa. da penat aku mikir nak update ape laaa .. aaaa..Akhirnya... dapat la jugakk idea nak update, even tajuk dia ntah ape2 je kan? hahaa...korang semua pernah sekolah kan?? 
(soalan poyo gilaa) . kalau korang pernah skolah... aku kompom korang pernah lalui punya la situasi semasa ketiadaan guru dalam kelas.. means, time tu waktu period ckgu da abes...atau time cikgu pi mesyuarat ke.. atau pape je la.. janji time tu cikgu korang takde dalam kelas...

Tapi, ape yang aku bakal  ceritakan ni adalah bila cikgu korang pegi mesyuarat! HAHA. jom kta tgkk!...

*********************************

PERHATIAN!!! 
Semua guru diminta ke bilik mesyuarat!
"Thank you teacher!"
"Teacher has gone out!"
Student mula melaram,
Bising mula kedengaran
Bagai jual ikan-ikan!! Sayurr!! sayurr!!

Ada buku pun bukan nak baca
Cuma jadi alas meja semata mata
Kalau baca buku pun terus ... krohhhh
Mula la meleleh sana sini . *euwww*

'Monitor' dan 'Assistant'nya pun 2 kali 5 jee!
Bukan nak larang ..tapi, diorang sniri yang melaram! 
Sama2 x kuasa nak layan..
Lain pulak bagi mereka yang suka berderet tu..
Memang tandas laa is the right place!
Takde tempat lain ke??

Meja guru dengan tangga tu x sah cakap laa..
Tumpuan bagi kaki lepakk macam aku
Tujuannya bukan apa...
Nak buat ketupat lettewww..

Hijrah berhijrah ni memang diamalkan !
Oleh pelajar ke kelas-kelas orang..
Nak ikut sunnah Nabi laa katakan..
Bila cikgu datang mulalah semua lintang pukang...
Lari smpai x pandang belakang!
Last-last jatuh dalam longkang..! Har har har

*********************************

ok da habiss..da panjang aku rasa.. malas nak panjang kan lagi.. korang rasa...ade tak tjadi macamni dkat skolah korang time korang skolah dulu?? ke lagi teruk?? kui3... kalau sapa ada bran.. boleh la sambung seloka aku kat atas nihh! bgtau ape yg tjadi kat klas korang time takde cikgu. kih3..

p/s : cite kat atas ni mmg takde kaitan langsung dgn aku.. HAHA
p/s : aku kalau cikgu takde suka gi kantin! sbb aku kuat makan..then, aku pura2 bawak buku.. hebat tak? hik3. maaf yea cikguuu! 

aku rinduuuu kat skolahhh~~~

35 comments:

mieyn said...

kalau cikgu xde dlm klas slalu aku lari balik hostel..sambung tido..teruk kan?haha

nur amalina athman said...

semua kt atas tue penah buat..tmbhn lagi satu..

mula laa kuarkan fon.taip mesej..snap sana sini..haha

Cik Ladies said...

erk.. bukan feveret aok ke gi tandas.. budk laki kalau cikgu tak de kat kelas monteng ke tandas je.. ape kejadah nye tak tau la :erk... :hoho

hawiz said...

sudah semestinyer aku lah org plg gembire..time tok main2 la...haahah...

AISHA INANI said...

lama dah tak pi sekolah. muahahahaha!

aku dulu suka part hijrah, itu la paling mulia. rindu beb rakan2 kelas lain, muak tgok muka org sama jaa. bila cikgu dtg tak sempat lari terpaksa ah pura2 jd student kls tu jap, then slow2 berambus. muahahaha!

oh rindunya sekolah!!!

cik aufa faqihah said...

erk, last2 jatuh dalam longkang, lol

sama la, rindu nak g sek balik..

bestnyer sek kan... :D

amal_fc1303 said...

rindu zaman skola gak..

The Lady & Mr Vampire said...

cikgu takde, masing2 buat keluarkan khazanah masing2.. haha..

camera, laptop, notebook, makanan,, tutup pintu, tingkap... PARTY TIME!!!!!!!!!!! wakaka

►AdamXis◄ said...

assalam...hahaha masa cikguu meeting laa besh meronda2...hak2

Chegu Zubir said...

dan masa cikgu meeting la bosan nak kena jaga klas..yang haru biru..maklumlah pengawas...hak3...

kalu jaga klas sama pangkat xpe
klu klas senior..cam hampes
klas junior pulak...best...leh usha awek2 cun
ngeh2

Ingin Belog anda diterjah...setiap entry dikomen????klik sini
Sape Nak Chegu Zubir Terjah?????-Segmen

MR. SYAH said...

its time to sleep.. kah3...

faraa halim said...

haha smue tu betol,
tapi paling tak suke kt pengawas,
time tu la nak bajet,
nak tulis2 name bagai,
ieeee x remaja langsung,hehe

Zahidah Asman vs Zaid said...

aku pun jahat jugak...oopppsss!!!
meh singgah nie..http://lurvesuju.blogspot.com/2011/03/xcukup-jahat-ke-aku.html

Amirah Adnan said...

teringat zaman sekolah dulu. samseng taik kucing. kalo ingat balik perangai bongok buat malu aja

Temali said...

hahhaa terkenang beb!
kalau bole nak ulang skali ..

Amirah Adnan said...

ops sory.. ini Sasa Al-Sharif, akibat tak logout profile budak ni. hehe

Fakhrul1409 said...

aku bukak buku,..terus pergi tgk luar tgkap..pastu tdo..hahaa

HazHand said...

muahahhaha! wei,ko dah abes skolah ke?? hahaha
xtaw lak..hahahha
alah,ko nkal trmasuk la cmtu...
aku ckgu xde,bc buku

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

eleh..yela tu xde kene mengenea..dah cerita sana sini..last2 dia x terbabit lak..kakakkaa..

fyna said...

huhuhu..teringat time skola2 dl..
adooii...
sweeet2 je..
;)

eyjalukman said...

klu ckgu tkde dlm kelas ,
makanya eyja akn berlari2 ke bilik komputer dan on9 di situ dgn jayanya . hahaha

Firdaus Kasim said...

aq layan fb dalam mobile je.. hehe

Entri paling hot :
Konpirasi Kerajaan 1 Malaysia di sebalik video SEKS Anwar Ibrahim"

SyedGraphiX said...

@mieyn HAHA. ganas tol. smpat lagi tido XD

SyedGraphiX said...

@nur amalina athman HAHA. ehh, kat skola bkn x leh bwak fon.?

SyedGraphiX said...

@Cik Ladies eeee. x kelas langsung gi tandas! XD

SyedGraphiX said...

@hawiz hahaha. kuat maen ehh.

SyedGraphiX said...

@AISHA INANI hahahaha. pempwan mmg suka la hijrah2 ni XD

SyedGraphiX said...

@cik aufa faqihah sedihh2.. rindu skolahh. hahaha

SyedGraphiX said...

@amal_fc1303 jom gi skola blek XD

SyedGraphiX said...

@►AdamXis◄ tau x pe. tu la keje aku dulu2 XD

SyedGraphiX said...

@Chegu Zubir waaa.best la dpat jd pengawas. huhuu

SyedGraphiX said...

@MR. SYAH kaki tido rupenye XD

SyedGraphiX said...

@faraa halim rasuah skit pengawas tu XD

SyedGraphiX said...

@Zahidah Asman vs Zaid ahahaha. jahat sangat ke? XD

SyedGraphiX said...

@Amirah Adnan HAHA. boleh plak eh salah guna account org XD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...