Wednesday, April 27, 2011

ADA MASALAH DENGAN INTENSEDEBATE COMMENT BOX

ASSALAMUALAIKUM

Ada tak sesiapa yang guna intense debate??  tau takk? okay. kalau tak tau.. meh sini aku nak bgtau tau kat korang..intense debate ni ialah sesuatu benda.. errr.. benda yang macam untuk komen2 tu. hahahaa. *aku tak reti nak jelaskan macamane mende tu sebenarnye..okeh2, macam ni laa. korang tgk gmbar ni :


haaa.. ni lah dia rupa intensedebate nye! aku mmg ada masalah dgn menda ni! ADA TAK BLOG SESIAPA YANG GUNA COMMENT BOX INTENSEDEBATE nihh???.. okay, kalau ada yang guna.. aku nak mintak maaf...maaf sangat2..sebab aku taktau apepasal laa aku tak boleh comment dkat blog yang guna comment box intense debate ni..betul.aku x propa weh! x caye nahh. usha gmbar ni..

okeh.. korang tgk tu.. aku letak SITE URL aku as http://syedgraphix.com tapi... dia cakap "no last blog posts to return" then, aku tekan je submit comment tu.. and, keluar notification error! ARGHHH! panass. then, aku da close da mende alah ni.. aku try tukar SITE URL aku ..


okeh.. yang ni aku dah tukar aku punya SITE URL kepada www.syedgraphix.com tapi, sama jugak.. jadi macamtu jgak. i have no idea da nak buat macamane ! semua aku da try kott! ARGHHH..kenapa ehh? ada tak sesiapa yang tau kenapa wujudnya masalah sebegini rupa. i really out of idea how it is happened to me.. and, aku tak dapat nak reply comment2 dkat blog yang guna intensedebate ni! so, tolonggg aku pleaase sesape yg tau tuhh! dan sorry juga kepada yang aku tak dapat balas! SORRY . not my fault. Assalam

30 comments:

Farhan AJ said...

errr..blog aku guna intense debate ni..setau aku,yg ade masalahnye,bile orang komen,dia masuk kat spam..tapi x semua la..macam adam je,bile komen kat aku,mesti komen dia masuk spam box..aku kene g kat website tu,pastu unbanned balik baru bleh..

tapi masalah ko ni,aku xtau la..dia suruh tukar hosting sendiri kot..hahahahahahah...sori der,aku pun xtau..kalau aku tau nanti aku gtau ko balik ea..

Farhan AJ said...

p/s-jangan nangis tau ;)

EP said...

jawapan yang paling mudah ialah unistall semula dan install semula

tikah said...

pakai Disqus lgi ok..

Orang Kampung said...

mcm2 msalah la intensedebate ni..
aku pun x prnh jumpa kes mcm hng ni..

xdpt la nk tlong.. huhu

Fahmi Mahat said...

Haa.. aku tau camana nak buat.

1) hang pi wat account intensedebate.com dulu. seutp detail apa semua kat situ.
then login, baru tinggal komen.

kalau tak jadi,
2) gi report kat intensedebate.com admin.

tapi papepun better regis je kat situ. sbb intensedebate link dgn commentluv + Open ID. best

yang cuba nak tolong,
FahmiMahat

SyedGraphiX said...

@Farhan AJ aiiikkk..aku rasa ko patut uninstall kot, or better pakai DISQUS

SyedGraphiX said...

@EP pakai DISQUS pun ok jgak kan?

SyedGraphiX said...

@tikah btul2. stuju2

SyedGraphiX said...

@Orang Kampung adesss..sedeyhh :(

SyedGraphiX said...

@Fahmi Mahat adoi. nak register yang malas tu. hahaha

Izzuddin Fauzi said...

Ini biasa bro... Url tu pakai yg shotter cm ad.ly ke baru x kene band :D tapi bukan geng blogger ek :D

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

syuwai said...

kalau dapat hidayah baru nak guna cmmnt box mcm ni la..haha

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xtau pon psal problem ni... aku komen blog yang gune comment box ni ok jerk... hehe :")

puteri ain said...

tak pernah kena macam ni .. hehe.. sorryy ..

Alan said...

aku malas nak pakai benda2 camni..biar yang standart sudah

Fakhrul1409 said...

mgkin ko tak register kt intense debate tu..

SyedGraphiX said...

@Fakhrul1409 xkan mende camni pn kne rgister?

SyedGraphiX said...

@Alantau x pe. lemah tol aku

SyedGraphiX said...

@puteri ain adoi. camne ni

SyedGraphiX said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine kenapa aku je yg x ok? ARGHHH

SyedGraphiX said...

@syuwai smoga x dpat hidayah guna commentbox ni. HAHA

SyedGraphiX said...

@Izzuddin Fauzi errrkkk? x faham.

... said...

as salam..
kena register dulu intense debik ler..intense debate amik feed link latest entri hang dari link blog yang hang daftarkan dalam tu.

kalau error lagi, betulkan script feed blog.

reezluv said...

dah penah pakai..melembabkan blog aku je..berat..last2 buang jek

xcyber said...

simple sngt
i like it!!!

::Mastura Zakaria:: said...

dulu penah pakai jugak...tapi ada prob...so, buang je la..hihihi

cikida said...

cntik la header tu,,,buatkan 1..ahha=p

Anonymous said...

I am so happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this beneficial content.

lepak said...

hi..samalah dgn saya..ada problem yg sama gak...camner ekk nak betulkan...aduh..dah letih install n uninstall.....x bleh gak....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...