Saturday, April 30, 2011

SyedGraphiX TAMPIL LEBIH SIMPLE


ASSALAMUALAIKUM

*tajuk post nak ala-ala magazine je aku ni.HAHAHA*

Selamat pagi korang! yeahh, korang perasan tak ape yang baru dkat blog aku ni? hehehe. perasan kan? huhuhu.. kalau x prasan meh sini nak cepuk kasi perasan -.-" . haaihh..Actually.. aku letak background post kaler putih ni semua gara-gara terpengaruh dengan 2nd blog aku www.jiwangke.blogspot.comDek kerana aku minat gila kaler putih. haha. so, tpakse la tukar background post je... Layout nape tak tukar? erkkk. layout ni aku saje nak kekalkan kaler hitam, sbb aku juga salah seorang peminat kaler hitam XD ..

Orait... then..korang perasan tak yang header aku pun aku dah tukar la! HAHA..aku dah tukar header aku kepada header kecik macam ni : 
Aku tukar header ni pun sebab..errrr...hari tu.time aku pi KL for the interview tu.. dkat umah abg tu ade la laptop.. pakai DIGI broadband.. so, aku pun mesti laaaa kan nak bukak blog!.. bukak punya bukak.. load pon agak lembap... then, bila semua dah keluar.. header lama aku tu cuma keluar SEPARUH je. hahaha. SEPARUH OKAY!? buruk gilaa.. aku rasa..header besar gedabak aku tu load time dia lembap. mencik! so, aku kecikkan la jadi camni..aku dah takde idea dah nak wat header camne. adoiii...

Pastu... Shoutbox pun taknak dah guna "shoutbox tekan keluar masuk" sebab x best! hahaa. memang tak best pun. macam ape je tah. bila kadang2 kita try dkat cc ke ape.. bukan betul sangat. lepas ke tengah la.. ketepi laaa. ishh. serabut alam betul.. kalau guna Acer Aspire 4530 aku ni okay aaa.. kalau ada orang pakai komputer jenama panasonic yang lama tu camne!? hahhaa.. nak nak yg screen petak macam kat cc aku pergi aritu.. abes rosakk gila blog aku jadinye. kih3..*ehhh..panasonic ada buat komputer ke? xD*

Ehhh..jap japp.. nak bagitahuu ni..sebenarnya... bukan aku yg edit tau blog ni..HEADER TU JE AKU EDIT... hahahaha.. ni haa.. akak Solehah yang editkan! lawa kann!? hehehe .skejap je tau dia edit.. suka suka.. kalau korang nak tempah template ke..header ke..atau pape.. haaa.pergi dkat blog dia... tengok header dia pun da letup2 tau..


So, tu je la sebab musabab aku tukar... and.. sekarang aku nak tanye korang! Blog aku lambat x loading? compared to before?? ke sekarang lagi lambat dari dulu hahhh? tlongg. hahaa. okaybai! .Assalamualaikum

p/s : aku taktau nape. aku lagi semangat dah lepas tengok kaler putih ni! weeee~
selamat tinggal kenangan. tsk T_T

115 comments:

darxniq said...

wahh...cun wooo..tp cam ner ko wat bila highlight kat link..kaler dia kuar macam2..hahaah

Umar Faruq said...

hahah... taw pun berat.. blog aku pun aku da buat header kecik dah skrg.. hehe.. walaupun yang skrg loading lagi laju, tapi aku lagi ske layout lame ko.. ehhee...

cik pulau said...

hahaha.. sama la..
haritu pun wat gak shoutbox keluar masuk tu..
sekali bila member2 bukak guna IE..
huhh.. penuh satu skrin lappy.. memang macam apa daa..
lepas tu ramai yg suggest tak yah guna floating shoutbox tu lg da..

psstt..cantik r header tu. jelez neh.. lalala~

noraliza said...

nampak lagi simple dan menarik ar.. :)

ewanrani said...

wah tampil lebih simple untuk ringankan loading page ka..ok je loading page blog nie...mantapp..

entries terbaru>>>Maharaja Lawak Minggu 5 : jozan terbaik

SitiSafiyyah said...

perghh smart la! baru la terang mata aku nak membaca post2 ko. huhu.

Myvitrd said...

memang cunlah bro.. loading pon ok juga ni

MissNadh said...

laju gile loading!!

camni baru bast!!hehe

CIK GADIS said...

whoaaa!Yg baru neyh lg cun wooo blog hg..sirius cun..jelos aku.

p/s : plg aku jelos cnna hg wt kt link tuh bleyh kuar kaler macam2?cun woo. :bagus

... said...

as salam..

haha! simple dan cantik~
GRR..PUTIH MESTI COOL~
kalau online dalam bilik, bayangkana kalau ada warna merah campur warna hitam. tak berpinar mata kena tempias warna merah? haha

wow! nak juga guna khidmat dia!
nak tunggu ayeemayam tu. berganjjut la.. grr..

loading kali ni, ok. takde berat macam blog dulu(javascript kurang?).tu yang jarang tunggu fuul load. malas2 pun, gunamasking je abca entri hang. haha

XD

Ary ariasputera said...

waa.. cun la.. simple.. tak lambat... bez

Nabila Huda said...

cantik!!! teringin nak ader header yg simple but nice..

fuuyooh said...

salam.. fuh.. ok takde masalah.. loading ok.. hehe..blog pun ok.. kiut.. warna pun ok , cantik.. kemas.. header pun stlye.. hehe. dan saya pun follow blog ni.

Jejaka Terhangat said...

pergh..lebih terbaik drpd sblm ni..camni baru nampak profesional..pasal header tak bleh klik tu aku dah sentuh..dan satu lagi pasal title kat sidebar, kalo center mesti lagi cun..just my 2 cents =)

♥ solehah ♥ said...

eh2..terasa mcm 1st time pulak budak syed nie pnggil aku kakak..hahahaha..
btw..terimakaseh laa adek..haha

nub said...

nice.makin baek. aku taktaw nak bagi pndangan apa sgt. blog hang ni beribu kali ganda dari baguih dari blog aku.

cik aufa faqihah said...

:geram nape cantik sangat header tu :hoho, jeles2 :nono

btw, cun la sg :terharu

ajar la fa cikit :nah

FRANGIPANI. KEMBANG said...

bese je... tade un lmbat.. tpi ta best.. da ta gelaap... =(

MaiRa QuEeN said...

ok je..xberat la maira line xok pon masih leh load dgan elok...header lawa jeles

Belog MTT said...

Its cool babe ! ;)

:: Azizah Alwi:: said...

syed blog kau yang sekarang ni lagi laju load than blog yang before tu..tapi aku suka tengok design header yang dulu..yang ni pun boleh tahan sebab simple.oh nak bagitau aku suka second blog kau tu..haha

EYFAalias said...

wahhh. lawanya headerrrr ! huhu. untung la pandai buat header :(

btw, blog u okay aje. tak lembab nk bukak. huhu :p

MR. MIND said...

aku rasa lg cepat loading....bgus2 keep it up...

amier azrul alias said...

ok je..
hidup syedgraphix!
kekeke

Chegu Zubir said...

tampak lebih kemas lah bro..terbaik3...tahniah3..

jom baca
Al-Quran Dipermainkan

fatin nabila said...

OK!! nice n simple !!
tampak lg kemas bergaya!!
hiieie

jackieKOH said...

ok je.. hahha.. wat kn utk ak!!!! haha

Entri Terbaru : Video Prince William mencium Kate Middleton! The Royal Wedding

Salim Harmanain said...

best... loading sepantas kilat... :D

Haz Issac said...

1st sekali aku masuk, loading ok je.. xde la berat mane pun.. 2nd aku masuk, berat la bro.. lambat lak loading.. dah mcm blog aku dah.. hehehe

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

Cool bro..such a cool bro..
nice giler kot!

puteri ain said...

yang baru ni smart simple and cun ! :) kali ni masuk ok, tak loading lama sgt :)

Fyra said...

ok, tak lama loading dah ^^
lawa jugak header tue :)

Yaya said...

terbaik macam selalu :)

missh aryeika said...

loading cantikk !!
belog pon napak lg smart !
best2 ....

Izan Ishak said...

suka header baru ni! simple n nice~

sblm ni mmg lambat loading bg pengguna bband cam kak izan ni.

alongxp said...

ok,xla slow...kire laju gak la...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy suka dua-dua kaler..hitam dan putih utk background..sbb ada 2 blog bolehla buat 1 kaler itam 1 kaler putih..teringin nk berheader baru..cantik header baru kamu nih..

cik Dil said...

header ni pun nice jgk..simple..shomel2..^^

ZWAN SABRI said...

Sumpah chantek gila penampilan yg terbaru ni and aku sungguh jeles.. HUHU



MySuaraBlog: Filem ROOMMATE

nUr _ atiQah said...

baru tak lambat loading dye..
hehe..
this one much better..^^~

!! Kodet !! said...

bla bla bla bla ...
bole komen cmni?

budak kampung said...

perghh semue blog grafik dah cantek dan meletopp...blog aku itam puteh je haahahah

Falcoa wa ! said...

terbaikk bro !
aku nak jugak layout cam nie...
hehehe !

aslann said...

CANTIKLA SIOOTT!!!!! dah tu je aku nak komen. bye.

Corat-coret said...

chantek woo....simple jek..n ringan bila masuk..takde berat2...hehe

waN Mohd Salim said...

tak berat ar ...

Angah Sepet said...

nampak kemas..caya lah

cik najihah said...

laju je..
singgah dari SB

reezluv said...

header yang cantik..kurang kan la menatang blink-blink tu...laju le..

mahirahnazlim said...

lajuuuuu jer pon :) wahh berwajah baru simple dan greennn

Jamban Comel said...

der simple lagi smat ,lagi laju ,bagus sket hehe :D

Solihin Zubir said...

simple dan agak kehijauan header baru tu.. haha.. nice2..

haru said...

lawa...aku lbih suke yg nie sbb lebih ringan dan xmkn bndwidth bb aku sgt..hehe

The Crows said...

wahhh ! cantiknya..
LC suka header tu :)
simple tp cun habesss

kucing said...

perghh..
menarik

Fathiha Zainal said...

Loading - Ok.
Header - Cun gila babeng! (Jeles! Jeles!) Huhu..

Thumbs up!

SyedGraphiX said...

@darxniq aku amek tutorial dia kat mana tah. aahha

SyedGraphiX said...

@Umar Faruq hahahaa...yg ni simple gila kan? XD

SyedGraphiX said...

@cik pulau kan kan? hahahaha. slalu jadi camtu... cantik ke? simple je kottt

SyedGraphiX said...

@noraliza thanks ;)

SyedGraphiX said...

@ewanrani sbb ada yang ckap loading lambat bro. hahaa

SyedGraphiX said...

@SitiSafiyyah well. hahaha.aku nak ko datang komen sini hari hari pasni XD

SyedGraphiX said...

@Myvitrd thanks bro. hehee.. sblum ni slow ke?

SyedGraphiX said...

@MissNadh hehehee.pasni datang la slalu yek :P

SyedGraphiX said...

@CIK GADIS hahahaa. ko nak wat pon boleh. ape ntah tutorial dia. x ingat

SyedGraphiX said...

@... wslam. masking tu natang hape? hahahaa

SyedGraphiX said...

@Ary ariasputera owhhh! thanksss :D

SyedGraphiX said...

@Nabila Huda tak nice mana laaa.. 15 min punya editin je tu XD

SyedGraphiX said...

@fuuyooh wahhh.thanks follow ye :)

SyedGraphiX said...

@Jejaka Terhangat okeyhh.. da center...hahaha...

SyedGraphiX said...

@♥ solehah ♥ ok. pasni tiap ari panggil akak. haahhhaa

SyedGraphiX said...

@nub ehhh..takde la.. same je blog kita nih.

SyedGraphiX said...

@cik aufa faqihah meh sini nak ajau. hahahaa

SyedGraphiX said...

@FRANGIPANI. KEMBANG hahahaa.orang ckap gelap macam dok dalam gua XD

SyedGraphiX said...

@MaiRa QuEeN header simple je kott maira :)

SyedGraphiX said...

@Belog MTT really? thanks :)

SyedGraphiX said...

@:: Azizah Alwi:: hahahaha. ko suke blog second tu sbb ape hah!? XD

SyedGraphiX said...

@EYFAalias hehehe.takde la. biasa2 jepp.. tak lembab ye? yayy! :D

SyedGraphiX said...

@MR. MIND thanks bro :')

SyedGraphiX said...

@amier azrul alias wehhh.asal blog ko takleh bukak? grrr

SyedGraphiX said...

@Chegu Zubir thankss chegu! :)

SyedGraphiX said...

@fatin nabila ecehh.kemas bergaya. awk.. fatin punya blog takde letak kat profile ke.. adoi. susah nak gi blog fatin

SyedGraphiX said...

@jackieKOH hamboiii.... tak reti eden. XD

SyedGraphiX said...

@Salim Harmanain wahhh.sukanye sepantas kilat! :D

SyedGraphiX said...

@Haz Issac alaaaa.camne kali ke dua masuk blog berat gila? XD

SyedGraphiX said...

@.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. thanks for ya opinion! :D

SyedGraphiX said...

@puteri ain sebelum ni slow ek? kih3... XD

SyedGraphiX said...

@Fyraheader bese2 je fyra :')

SyedGraphiX said...

@Yayahahaha.terbaik sangat ke? hihihi.thanks btw

SyedGraphiX said...

@missh aryeika yay! tima kaseh ;)

SyedGraphiX said...

@alongxp ye? thankss2... dapat jgak minimumkan berat,hahaha

SyedGraphiX said...

@Rina AVAIL a.k.a cik betty tak cantik mana laa.. malu plak. hehee

SyedGraphiX said...

@cik Dil hehehe..hahahha..thanks.. header je ke comel? tuan? XD

SyedGraphiX said...

@ZWAN SABRI hehhe.takmo la jeles2. biasa2 jee

SyedGraphiX said...

@nUr _ atiQah really? thankss :)

SyedGraphiX said...

@!! Kodet !! boleh2. hak individu. hehehehee

SyedGraphiX said...

@aslann wahh! abg lan puji! tharu aii

SyedGraphiX said...

@Corat-coret yes yesss.thankss for feedback :)

SyedGraphiX said...

@waN Mohd Salim igtkan berat lagi cam dlu. tu survey tu. hehee

SyedGraphiX said...

@Angah Sepet kemas ke? huhu, mcam tak brape je.. btw, thanks ;)

SyedGraphiX said...

@cik najihah thanks sudi singgah :P

SyedGraphiX said...

@reezluv blink blink yg mane ek?

SyedGraphiX said...

@Jamban Comel ye ke abg jamban? hehehee. thanks btw :P

SyedGraphiX said...

@Solihin Zubir saje nak guna warna kegemaran hang :P

SyedGraphiX said...

@haruowhhh.kalo berat mkn bandwith ek

SyedGraphiX said...

@The Crows takde la. biasa2 je. btw thanks. belasing plak XD

SyedGraphiX said...

@kucing ape yg menarik tu? blog ke or entry? XD

SyedGraphiX said...

@Fathiha Zainal ehehehe. tak tak. jangan la jeles..tak lawa mana pon kalau nak dibandingkan dgn orang len

cik Dil said...

setujuuu..tp kn cara nk dpt komen byk adlh buat contest..muahhahhh..^^

ps: amboi, nk sewa tapak nk letak banner awak jer??haha.bolehh..tp kena charge lbihh sikitt..hahah

cik Dil said...

ehhh tslahh tekan tmpat komen..actually nk komen yg ats entry yg atas tuu..aduhhhh..-.-"

IftiMonstaa said...

1. header okay lawa tak besar gedabak cm dulu. betol gk kan

2. main background mmg PATOT pon kau buat kaler putih weh! baru lebih bersemangat aku nk baca. sblm ni semuaa HITAM.

3. loading entah la. aku punya line laju tahap p1wimax nie. so tak rasa lambat load pun. tak try pki bb lg. kahkah

Oh yupps aku dah jarang update blog. fhm2 jelaa yee haha

Fadah said...

memang sempoi syed...
ada tema hijau tu...
tu yang wat lagi sempoi...

cik pieja hut said...

terjah kat sini!!! nak ckp yg blog awak ni....tak lmbt loading...bese je....oke ???

darxniq said...

lepas nih pakai WP yer..hahaha

antechno said...

i like it

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...