Thursday, April 7, 2011

KOLEJ UNIVERSITI INSANIAH [KUIN]


ASSALAMUALAIKUM..

PERHATIAN KEPADA CALON LEPASAN SPM

hey korang...harini aku nak update skit pasal KUIN (KOLEJ UNIVERSITI INSANIAH) .. Korang pernah dengar x kolej universiti ni?? x pernah? meh sini aku nakbagitau...bagi korang yang dah kecewa result x brape baik... means that rasa macam takut x dapat IPTA ke.. korang try la register dkat INSANIAH..

INSANIAH ni IPTS ke?? ..aku pun x tau la nak cakap INSANIAH ni IPTS ke ape.. tapi, kalau korang nak tau.. boleh klik dkat SINI . Kat situ dia ada nyatakan segalanya tentang insaniah ni... Actually..insaniah ni adalah milik kerajaan negeri Kedah..ditubuhkan untuk budak lepasan sekolah agama...

Tapi, sejak tahun 1996 dia dah menawarkan program2 akademik..macam Asasi Pengurusan, Perhotelan, Kejururawatan, Seni reka grafik...macam2 lagi lah.. korang try tengok dkat SINI ..dia punya syarat pun x ketat. at least nak 5 KEPUJIAN...kira okay lah kan...dan yang penting sekali.. kalau korang apply dkat insaniah ni... walau ape pon course yang korang ambik..korang wajib ambik subject BAHASA ARAB!

Aku suggestkan INSANIAH ni pun..bukan sebab ape lah...pada korang duk cari IPTS yang lain.. yang kos untuk ambil diploma je dah mencecah 60K! baik ko pergi apply dkat INSANIAH...dekat insaniah ni..kalau korang nak tau..ramai gila foreigner..daripada china, kemboja, thailand.. kat mana lagi tah.. tp dia ade connect dgn brape buah negara luar.. dan juga..dia berkerjasama dengan UNIVERSITI AL-AZHAR , MESIR..

MQA?? mesti la. INSANIAH ni ade kelulusan daripada MQA! kalau korang nak tau lagi.. dalam 2 tahun lagi x silap aku.. INSANIAH ni akan naik taraf kepada Universiti..cuma tunggu kampus yang baru tu siap je.. then, proceed la..kira macam UNISZA la jugak kalau dia da naik taraf... dah dah..malas cakap banyakk..kalau korang nak apply.. nahh... CLICK KAT SINI

ohh, aku dah apply... 

Bak kata orang, sediakan payung sebelum hujan.. mana tau kot kot x dapat IPTA ke..btul x? Nak bjaya tu sentiasa ada ruang.. so, USAHA je laa...janji belajar! jangan x belajar.. sebab nanti jadi kuang ajar... sbb ko x belajar.. sape susah?? nanti mula la nak mnyesal....Assalam

p/s : sape tengok Akademi Quran tau la kot insaniah ni kat ne -.-"


25 comments:

farahin :) said...

isi je. peluang n rezeki ada kat mana.

just kena usaha :)

nelly said...

berguna ni .sedang berkira2 ..
hehehe

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

macam swasta je syed ni. wah dah apply ye syed. gud luck :)

husna mukhtar said...

insaniahhh
aku lemah sikit la kalau nak kena belajar bahasa arab ni ==
dari dulu bahasa arab aku lemah gila
exam dapat jayyid jiddan ja. :(

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

hahah..promote IPT kaka ko nampak ??? hehe..INSANIAH ni x sampai 2km dari skolah aku..asyik duk terserempak je dgn budak2 sana..haha

MAKCEK bukan NENEK said...

result aku baik jeh cuma mak aku suh masuk kolej nih sebab islamic .kira ex-kolej lah nih . kalao tak aku dh jadi senior hang .

*bebudak somalia ramai gilosh dan bau mereka sungguh aneh!
*yuran dah naik lah. tpi mcm better masuk kolej lain =.=

suffer8zine said...

member aku dari insaniah keluar masuk ipts tempat aku belajar skg

Terkini : Telur Ayam Tiruan

SyedGraphiX said...

@MAKCEK bukan NENEK ehhh, aku isi je ni.. blom ttu lagi nak gi ke tak... errr..yuran da naik? akak aku amek degree kat sana. ok je?

SyedGraphiX said...

@farahin :) btol2. stuju :)

SyedGraphiX said...

@nelly nelly lepasan SPM kah?

SyedGraphiX said...

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE separuh kerajaan kot?

SyedGraphiX said...

@husna mukhtar jayyid jiddan tu ok la nguuuuu

SyedGraphiX said...

@Mohamad Farhan Bin Shamsuri lahh. dekat toll. hahaa

SyedGraphiX said...

@suffer8zine dia x dpat bwak kot. ahaha

two_dots said...

aah la bru teringat !
insaniah ni dkt giler dgn uma mak sedara blh jln kaki je .
nak apply ke xnk . pikir dlu . hee~

syairahmohdanuar said...

thnx bg info nie.tak pernah dgr :)))

wajib blajar bhsa arab?erkk -___-'

yad'z said...

woww.. seni reka grafik... iloike..

Solihin Zubir said...

INSANIAH? aku blajaq kat sini la dlu... amek usuluddin...
skang ni pon ramai lg membe aku kat KUIN tu..

masuk la kuin! bleh aku pi jumpa hang, pastu tampaq2 hg.. hehe..
tak jauh pon tempat aku ngan kuin..

Faizal n Fashitah said...

Wahhh... wajib bahasa Arab tuu. Mahfi musykila XD

SyedGraphiX said...

@two_dots apply jea. huhu

SyedGraphiX said...

@syairahmohdanuar wlcome. alaa..bahasa arab je ponn

SyedGraphiX said...

@yad'z i dont likeee :P

SyedGraphiX said...

@Solihin Zubir hang da abeh blajaq ke skang?? awat na tampaq2 aku plakk.. kalo brani try lahh! XD

SyedGraphiX said...

@Faizal n Fashitah yepp. btol :)

ohtwit said...

mcm mana ko dah dapat ipta ker??
aku dapat blaja kat sana jugak daftar 6.6 nie.
kampus sama la kita nanti..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...