Wednesday, April 20, 2011

KANDUNGAN MELOYAKAN DALAM SARDIN DAN MILO

ASSALAMUALAIKUM

Selamat pagi korang.. seperti biasa...bila da pagi pagi je..bukak laptop..mesti bukak FB. takde mende laen dah. hahahaa.. Then, bila bukak je FB tadi..ternampak lagi satu note yang aku rasa amat wajar la dikongsi bersama supaya kita tahu apa yang kita makan seharian tu..samada bersih ke atau..ewwww!..x reti aku nak cakap. so, lets cekidout je laaaah ye..


AYAM BRAND SARDIN!!

Ni adalah petikan daripada note tu je laa..nanti aku bagi dia punya link dkat bahagian bawah..

" Jab. ----- ----- pernah buat serbuan di kilang memproses ikan sardine.Apa yg di jumpai amatlah memeranjatkan. Kalau kenkawan bau kuah sardin tu hanyir n lagi satu sedap kan …nak tahu apa recipenyer…kalau x percaya terpulang lah…..tau kenapa org cina suka mkn katak??? So agak2 kenkawan dapat x jawapannya….kilang tu telah mencampurkan daging katak sebagai perasa untuk menyedapkan lagi rasa kuah sardin tue..huhuhu. .itulah yg ---- jumpa tapi amat sadis kenkawan bila pegawai yg bertugas hantar report…report tu telah di ‘zip’ oleh pihak tertentu atas sebab akan merugikan pihak ‘besar’. ..kenkawan tau sardin jenama apa??? ..yg paling mahal n glamer…’
AYAM BRAND’…itulah hakikatnya…abg ipar kawan saya pun x mampu untuk buat2 apa kalau report telah di zip..apa yg mampu diheboh mulut ke mulut untuk menjaga ummah semua….."


Pehhhhh....memang seriously aku takkan beli da sardin ni.... hampehh hampehhh... arghhh...nasib baek aku jarang la jugak layan sardin-sardin ni.... slalu beli BOTAN sbb buat goreng. tp, yg ni kadang2 je. hadoiii..
Pastu....seterusnya.....minuman kegemaran setiap insan! arghh. tmasuk aku...iaitu... jeng jeng jengg..


MILO!!!!! HOMAIGODDD!!

"N lagi satu serbuan telah dibuat di syarikat membuat makanan yg ternama….kankawan tahu apa yg dijumpai…agak2 pernah x rasa daging cacing?????. ..mesti kenkawan selalu minum milo kan .....yes. .daging cacing telah di campur dengan serbuk milo…..kalau ada bau hanyir itulah dia…kalau kenkawan nak lgi confirm try buat macam nie….milo + gula sahaja lepas tu tengok ada x minyak/lemak kat milo tu…kalau ada confirm…ini apa yg diberitahu oleh abg ipar kwn saya jer…
Tp saya x tahu tahun bila mereka buat serbuan…???..dan adakah pihak yg bertanggung jawab telah mengambil tindakan yg sewajarnya untuk mengikut garis panduan halal yg telah ditetapkan oleh jab. Agama Islam m’sia… wallahhualam…"

Alamakkk..alamakkkk..lepas baca sume ni.. naik loyaa da tekak aku..memang aku takkan sentuh daa. seriouss! baek aku minum VICO je.. lagi tedap! HAHA. tapi, sejauh mana kebenarannya ..Wallahualam...hanya sebagai perkongsian...kalau korang nak baca secara fulll... nah.. click link ni >>> SINI<<<

p/s : babai korang..aku nak gi KL dahh.doakan aku berjaya dalam temuduga tu tau :)


40 comments:

Jejaka Terhangat said...

baca buleh..percaya? =p

Admiral Hafiz said...

ntah
boleh cye ke?


Entry Terkini: Aksi Mesra Blogger Mendapat Bantahan!

baincardin said...

good luck for the interview.

hqfizulhqkim said...

btolkah? kalau betol,ish3. g kl interview apa?

Afsar said...

Gud luck dengan interview... pasal sardine ngan milo tu, entahlah, mmg kurang pun minat, sebab kadang2 mmg loya~

Cahaya Qaseh said...

pasal milo tu..mula2 ck percaya gak coz ck wat experimen tp logik la kalo b'miyak pun coz milo kn ada masuk minyak sayur..tu y npk b'minyak..pe2 pun,t'pulang lah..

p/s:beli la brgan buatan mesia..hihihi..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

baca boleh..percaya ikut suka..tapi apa tindakan ??? :D

cik ewun said...

huaaaaaaaaaaa!selamat salu makn sadin cinta! tp skng tgah minum milo hohoho..
loya jugakkkkk!

suffer8zine said...

boleh caya? ish, kalau ni semua tipu berdosa besar tu

Terkini : Video Makhluk Asing Mati Di Rusia

suffer8zine said...

boleh caya? ish, kalau ni semua tipu berdosa besar tu

Terkini : Video Makhluk Asing Mati Di Rusia

D i n said...

errrrr....nk muntah kat sini jap T___T""

Alan said...

lawaknya cerita ni..tapi aku sokong baca boleh tapi percaya jangan ^_^"

nurAMALLINA said...

x kan kot?

ADfeez said...

giler kentang kot.... aku da la selalu makan milo cmtu jer.... X_X

Ewan said...

kalo mkanan sedap ni, susah je nak percaya.. hahaha.. XD

miss coffee mania said...

saya rase boleh percaya. sebab menda2 gini memangla nampak mcm rumours tapi, pokok takkan bergoyang tanpa angin kan? so possibility utk jd benar tu ade. bese la, menda ni tak officially announced sebab takut pihak tertentu akan rugi. menda2 mcm ni apa lagi, rasuah la. mmg xkan aman negara selagi rasuah berleluasa...

puteri ain said...

betul ke ni ? loya betul nak makan bnde tu lepas ni..

Solihin Zubir said...

aku minum milo dari kecik.., so aku xnk caya.. haha..

weyh.. gudluck! all da best!

dyg said...

yai..sangat menggelikan..ptut la sy tak suka sardin! haha

missh aryeika said...

makk aihh !
bia betol neyh ?

misluvcoklat said...

loya tengkak ku dahh..
haha..
sardin tu oke, koz i xmkn sardin cap tu.
but miloo nihh...setiap ary mnum kot=.=

but,bleh caya ke?hmm ..

btw, gud luck utk temuduga tu yerk :)

Noraien said...

waaa,seramnyer..dahla peminat milo..adoiiii...!!

sedih + loya !! :'(

good luck 4 the interview :)

♥sophie♥ said...

yekew ??????? huhuhuhu

♥sophie♥ said...

ehh lupe nk ckp ! gudluck ~

cik pulau said...

yg sardin tak pernah dgr..
tapi yg cacing mmg pernah dgr gak..

andd.. sumpah.. memang terus tak minum milo dah lepas tu..
sampai sekarang.. tak boleh langsung..
family pn dah tau dah..
bila hidangkan milo..
air lain mesti ada gak.. lalala~

mmg susah nak caya.. tp once dah tau.dah tak boleh nak patah balik..
psiko.. lalala~

noraliza said...

kalau sardin pernah gak dgar citak pernah bukan2..tpi milo tak pernah...tpi betol ker erk sume nie?

Syafiq Rosli said...

haha..adeh

c-tea said...

ha...em...yeke??takut la kalau betul..kalau salah..em..tak tau la...

CikBulat said...

nyum.. sedapnya cacing.. hahaha

lock the man !?? said...

seriously, aku mmg suke milo..
tapi lepas dah bace...tak tau nk kate aper..?
nk caye ke takk..?

nadea said...

kalo betul..
mmg da x sentuh da milo ngan sardin tu...
better minum hot choco and makan sardin HPA aje~

www.fierapirot.bolgspot.com said...

perghh!!..terok tol..geli,loya.meroyan semue ade bile bace..thanks derr atas info..=)

Siti Safiyyah said...

len kali beli sardin brand PERTIMA yer.. boleh cari kat tf.. milo aku memang dah lame tak minum sampai kezen aku datang umah tanye ade milo tak? hak3

~yayaLOVA~ said...

yeuwwwww, da la fav gila kot makan sardin ngan milo. waaa, lepas ni serius dah taknak lagi..

fyna said...

erk...
btol e?
eeiiuuww...

Faizal n Fashitah said...

Phewhhhhh nasib baik la aku tak makan/ minum dua benda tu huhuhuhu...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

betul ke ni? kena betul² siasatlah..terutama pihak JAKIM kenalah amik tindakan..kalau x diaorang tanggung dosa psl kedua² produk ni bercampur dgn bhn haram..

a i m z said...

erkkk. cacing ok la dari katak.
tapi... ...

Anonymous said...

brinkka2011 says: My daughter willnot like to see this here.

mardhati zuber said...

Sikap berhati-hati umat Islam sekarang harus di puji namun jangan pula timbul perkara FITNAH

ni feedback dr ayam brand n milo

http://layarminda2.blogspot.com/2011/04/benarkah-sardin-katak-milo-cacing-e110.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...