Friday, December 10, 2010

Header LaLa Halim

Salam semua! , xde paper lahh hari JUMAAT , SABTU , AHAD . So,apa lg kerjanya. dok depan laptop DESIGNDESIGNDESIGN. Semalam, lala ade suh buatkan header utk die.. ingatkan nak buat dlam pukul 2~3 pagi smalam. tp, aku sibok layan blog aku plak 2~3 pagi td. so, baru start design header die pagi td lol. pkul 8 KOT. idea? idea x banyak.. ntahla, ak edit tu lawa ke x. aq rase mcam x perfect pon =.=" . btw, jap aku upload pic Header yg ak da design untuk Lala. harap korang boleh bagi sedikit komen lah ye! =)



Okay, ni 1st header yg aku design untuk Lala.. Disebabkan name title blog die to the freedom, so.. aku rase. Burung adalah simbol yg terbaik la bagi blog die. knp burung? sbb, burung kan melambangkan erti sebuah Kebebasan.. kaler kuning tu plak. aku ltak sbb, aku tgk. lala punya blog baanyak kaler oren n kuning macamtu.. tp, gmbar ni akan lawa sekiranya stroke pd burung tu aku nipiskan lg. masalahnya, ak tlupa nak SAVE =.=" . So,theres nothing to do lol.. ok, seterusnya design Header yg ke-2


Hah, ni header yang kedua.. aq masih mengekalkan tema sama. iaitu burung..menurut aq lah, burung yang kat atas ni.. maybe adik bradik/kazen/waris tdekat kpd burung twitter nih. HAHA. sbb, muke die same kan??lebih kurang laa =P..Header ni actually, amat berkait dgn title si lala nih.. yela, cube tgk burung tu.. yang laen tperap lg kat dlam tu. seko je yg dapat kluar. so, sekor tu la yg melambangkan kpada title To the Freedom tu. tak gitu? btw, aku buat banner ni un dalam otak yg masih beku.. x de idea. idea x dtg plak pagi2 camni.. aduihh. spatutnye idea bykla dtg time pagi.. hihh. kemusykilan aku disitu..
walaupapepon. aku rase header lala yg ade skarang nih. yang die design tu. lg chantekk kot.. dr yg ak buat nihh.. siyez ckap.. *lawa weh header ko* ..korang x caye? ni... tgk kat blog diaa lala Halim . mmg superb la...so, lpas ni. aku kene lebih byk practice utk meningkatkan lagi hasil kerja aku yg msih dthap bwahh skali!! yarghhh.. need to work hard! TTFN.

14 comments:

Lala Halim said...

hoho betoi jugak kate ko..burung melambangkan kebebasan..apesallah aku xterfikir~ anyway thnx sesgt...banner tuh~ sgt chantekkk~ sgt suka-suki~ :)

SyedGraphiX said...

hahaha. aduii xP ..u're wlcomee :D

hans said...

aku suka yg no 2
cantik dan kemas

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

SyedGraphiX said...

thx hans :)

Abang Suara said...

wahhh cantek2....bila la nk ada heAder chantek2 ni

SyedGraphiX said...

tak lame lg ade la tu :P

~ Tieqa~ said...

nice header....

SyedGraphiX said...

thx yep :D

puteri.diyana said...

hoho..
nice header la bro design..
=) smart2..
n kemas..
edit gne pe je??

SyedGraphiX said...

thx3.. hihii...
edit pakai adobe photoshop je :)

+d.O.Y.A.h+ said...

keep up the good work :)

SyedGraphiX said...

thx ;)

Dark Half said...

nampak pro habess.gua pun x sampai level ni lagi :)

SyedGraphiX said...

x delaa... x pro pon. biasa2 je kot.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...