Friday, December 24, 2010

Malang TAK berbau

Salam to all readers. wahh,baru lepas tgk konsert melodi cinta rossa kat tv3!
hahaa, ape da. rugi je mereka2 yang bayar mahal2 pigi konsert dia. 
last2, tunjuk kat tv3 jugak. kitorang yang untung tau! hahaa. actually, aku bukan la nak cite pasal konsert yang tah pape tuh. hihi. aku nak cite pasal kejadian 2 hari lepas.. fuhh! . mmg cemas dan agak tragis laa.Sebenarnya dah lama dah aku nak update pasal cerita ni..tp, sibuk buat entry pasal org tag laa. itu la ini la. sampai terlepas peluang aku nak cerita pasal hari tu. hehe. so, ceritanya bermula camni

****************************************************
tgh syok2 aku layan blog. dan akak aku sedang syok menonton video kat Youtube gamaknya. tetiba je, phone berbunyi.. nada  bertajuk 'Coconut' di nset nokia mak aku berdering...lantas akaq aku mencapai nset tersebut.
Apabila akak aku telah mengangkat telefon tersebut. Kedengaran suara seorang perempuan menyuruh kami untuk pergi ke tempat berniaga mak aku..Tempat berniaga?? yaa.. mak aku seorang peniaga..niaga ape? makanan pagi laa. Nasi lemakk. kuih muih.. semua segala nasik la ade! hihi. nak tempah? ckap kat aku tau.lala~. balek pada story.. stelah kami tiba je disana.. tiba2, terkejut la jugakkk..
habis semua mejaa..kerusi...kuih-muih..lauk pauk.. semua terbalik! tempat niaga mak aku mmg licin la!
mcam pakai Clean & Clear je tau! . fuhhh.. aku pun mula2 x perasan. pastu, bile tgk lame2 skit. baru aku perasan yang tempat mak aku niaga jadi macam tu.. kereta? kereta plak jadi macam ni


Wah, kereta aku mandi dengan sambal nasik lemak loh! aduii,


kalau nak ikutkan kereta lainn. aku rase da abih remuk segala dah! tp, kereta ni, ada sikit je calar. dan sedikit 
kemek kat bahagian depan. punca berlaku sedemikian??
ok. puncanya. mak aku nak tekan brake. ttp, die tertekan minyak. haiyoo.. habis melompat kot kereta nih.
sbb, depan tmpat niaga mak aku tu ade longkang.. *aku x dapt tgk waktu kejadian tu berlaku*
ermm.. cite lebih2 pun x guna jgak. sbb mende da lepas lepas la kann. hihi.
so, skarang. pagi2. aku yg kna antar mak aku gi niaga. coz, ade a bit of trauma kat mak aku. haha.
sokay laa.. nak pesan kat korang sume. kalau bwak kete ati2 tau...! jgn tlampau 
bnyak berangan n bfikir ... n yg penting . jgn cuai! thats all! thanks

ohya, lupe plak.. mase tu .. mak aku ade terlanggar anak org skali.. (pembantu dia) .Dan, alhamdulillah. tiada apa yang berlaku pd dia. cuma sdikit kecederaan je. bengkak2.
Nasib baik la Allah melindungi mak dan pembantu dia skali! =)
tengahari dan petang tu...terus aku dgn mak aku bergegas pergi beli meja baru..kerusi baru.. semua baru la.
MALANG MEMANG X BERBAU KAN?

P/s: ANUGERAH SKRINN!! MALAM NI =)

11 comments:

qasehraihan said...

huhu...kim salam mak awak..ciannyerr

SyedGraphiX said...

ok :)
nasib baik mak tak de pape.
syukur sngat.

Azmira Yusoff said...

takpelah rezeki takde hari tuhhh ..

mesti ade perasaan sedih kan ..

SyedGraphiX said...

tu lahh. adus. sedih jgak la.
mmg x de rezeki la kot..
nasib baik kwan2 mak sume x mintak ganti rugi atas kuih2 yang diorang ltak.

Nieza Micha said...

pehh... ingat kan ade orang carik pasal... tgk kete sampai camtu... huhu... cian mak syed... kena ati2 lain kali...<---nasihat kat diri sendiri... hehe...;D

SyedGraphiX said...

haha.btul2.. adui..
bahaye tol kete auto nih.

AfiQ said...

yg penting mak adik x pape.. huhuhuh.. =) syukur..

SyedGraphiX said...

tol2.. tu pun da ckup. :)

auny ngehngeh :D said...

kirim salam mak oiit . hehe :)
igt en epe men de ah tadii .
alhamdulillah mak anda tidak ape2 :)

Kodet said...

terbayangkan kalau kereta kia mak aku pun jdi mcmni....

SyedGraphiX said...

xyah bayangkan la kodett.
seram je kott

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...