Wednesday, January 26, 2011

Apa Yang Ada Pada K-Pop??

Assalamualaikum kpd semua pembaca dan pengunjung setia SG punya blog. oraiit, pd tgh hari tadi, dekat BCR aku tengok2 orang ckap psal korea.. aduhh, aku bukan la ape..aku ni da la x suke korea.. pastu..boleh plak diorang chit chat psal korea dkat BCR tu. abeh aku nak wat pe. so, aku pun luahkan ketidak puas hatian aku terhadap kpop!. opps, bkan x puas hati ye.. x minat je. hihi.

ohh lupa, rupanya bkn aku sorang je yg x minat dok layan kpop ni...ade lg sorang..perkenalkann Cik Safiyyah
Alasan kami untuk tidak meminati k-pop telah ditolak bulat-bulat , bujur-bujur dan petak-petak oleh kipas susah mati k-pop.. sebelum tu, jom usha gmba dlu



Ehh, Apasal semua pempuan ni?? buat penat aku scroll ke bawah je..
 *kata salah seorang pempuan kaki k-pop*. ok lahh ok ok! aku kasi la korang tgk yg laki plakk..


mesti tersenyum tu kan??? hehe. aku tau da..kan kan? satu je ke? alahh .satu cukup la. mane boleh lebih.

PERSOALAN DISINI.. apa yg ada pd k-pop sehingga begitu menular di Malaysia?? bagi pendapat aku la.. meh sini aku list kan sebab musabab knp mereka minat k-pop, disebabkan peminat k-pop ni rata-rata daripada kaum perempuan.. aku listkan utk prempuan jela ea..

1) Sebab pelakon dia ensemm
2) Sebab pelakon dia ensemm
3) Sebab pelakon dia ensemm

aikk? knpa ada 3 point yg sama?. ohh, sorry.. aku da x tau da ape yg ada pada k-pop ni sehingga anda semua begitu tergila-gilakannya melainkan sebab pelakonnya yg boleh tahan la ensem nya -.-"

Orait..jom kita pergi kpd kenapa aku benci akan k-pop

1) Ya, sperti yg kita tau..perbezaan bahasa yg melampau antara kita dgn mereka! eh, aku bukan ciluk isi SS tau. tp, aku ade huraian aku sendiri.. Agak menyampah aku rasa apabila kdengaran orang mempraktikkan bahasa korea dgn menghafal segala jenis perkataan. oh, aku tau! mmg la x salah. tp..why not korang pergi belajar bahasa Arab.. bahasa Al-quran tu.. dapat pahala bila membaca tau.. dikira ibadah lagi tu..
*take a note. Aku x halang pun korang blajar bahase korea. cuma, tu lahh.. ade bhasa yg lebih baik untuk dipelajari..*..

2) Blogger skarang ramai lahh gilaa yang minat korea! , hadui..sries. aku rase mcm da ta dpat nak nolong je.. kalau aku bw je, aku nampak la muke min ho la... ape lg ntah aku x knal da.. pastu.. template siap guna tmplate korea..shoutbox korea. uiikks! jap2. ko tau ke? ENTRY die pun psal korea?? camne la aku nak drop comment kat blog ko kalau 10 entry ko..10 sume psal korea..Bertambah menjengkelkan lagi apabila profile FB turut menggunakan gmbar mereka.. uhh, tidakkk!. aku boleh gila. ye, GILA! -.-"

3) Kalau point ke 2 psal blogger yg obses melalui template dan segala design blog nya..ni plak aku nak cakap psal mereka2 yang dok mngabiskan duit pergi beli segala album-album k-pop! wad the fish la weh! mmbazir duit KOT aku rase.. baik ko makan guna duit tu.. kenyang pon kenyang.. pd beli mende yg tah hape hape..pastu, tambahan lagi dengan artis kpop yang ada tubuh fanclub kat mlaysia nih..korang tau x? diorang siap kumpul duit nak kasi adiah tuu dkat artis ksayangan mereka! fuhhh.. sungguh obses..

4) yg ke 4, Aku x suke jugak psal pemakaian dia.. korang tau x yang anak2 gadis skang ni ramai gillaa kot yang terikut cara pemakaian diorang.. elok ke tu? x kan? pk2 lahh...korang faham2 la pemakaian diorang mcamane..dan apabila da ade yg obses.. smpai snggup plak nak ikut cara pemakaiann..

korang baca tu dia tulis ape? seee?? korea punya pengaruh mmg dah menebal dalam diri korang.. -.-" . Cara pemakaian pun da terikut da tu..kalau nak tgk ape die tulis .. click je kat gmbar tu okayy?..

Last but not least, di hujung entry ni .aku nak mintak maaf kat semua kipas susah mati k-pop.. dan segala gmbar yang ada dalam ni aku google ok!. dan, kalau nak bgtau aku ape lg yg ade pd korea.. sila bgtau aku ye..Skali lagi diingatkan. ini pendapat secara PERIBADI! . thanks for reading ;)

53 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

adeh, budak2 slalu nya minat sbb hero dye ensem, macho.
tp ok jerk kalu stkt lyn lagu ngn cter dyeorg jrg2,
menympah gak kalu terlalu obses neh! xD

Siti Safiyyah said...

hahaha giler ah ko kutuk SG..mesti terbakau jek CL ngn CG tu..haha, ;)

conbellydiobeterisme said...

haha ,awek korea comel ,tapi tak la sampai gila2 ,aku tgk cite jek ,tu pon sebab akak aku yg tgk hak3 ,tapi tak minat sgt..~

cik gadis said...

wow!SG ko ltak gmbo husband aku lah..JUNSU OPPA SARANGHE!!terharu lak aku bla nmpk gmbo husband aku kt sni...ulalala~~

cik Ladies said...

korea ttp comel .. lalalala ~~

YannaLuRVe said...

hehe.. klaka nyee... duh2.. bia la dorg SG... org skrang ni pyah skit.. xbley nk tgk bnda yg bkn2.. cb la jd org melayu sepenuh nye... hihi~~ tpi.. kalo tu dh dorg nk terpulang la.. huhuh

Nieza Micha said...

saye minat korea... tp takde la terlalu obses... takat suke dgr lagu n tgk cite dia jek... tak salah kot kalau minat...

qin zyie said...

dlu x mnat pown..tpi kwan ajak tgok skali trus mnat..tpi xla t'llu obses smpai dress pown nk ikut korean pnye..btw,korea lakonan mntap,sye ske plus plakonnye jgak cntek2:)

SyedGraphiX said...

fariehan ibrahim : nyampah kan? aduihh..

SyedGraphiX said...

SS : diorang ckp diorang x kisah,
-.-"

SyedGraphiX said...

conbellydiobeterisme : xyah minat la..x de keje minat mende ni. lalala~

SyedGraphiX said...

CG : aku x letak pon. lalala~

SyedGraphiX said...

CL : dah dahh, comel la sngt.. x kan sbb tu je ko minat kpop?

d_tieah said...

Skrg mmg ramai yg gemar dgn korea ek..
Tak kiralah lagu dia ke, drama dia ke..
Haish..
Tp dorang mmg stylo gak lah..
*Sgt teringin nak tgk drama korea tp tak berkesempatan

cik Ladies said...

CL suka dga bhasa dyirg ..
Bahasa al-quran CL da boleyh bace maksud . CL da dilatih 6tahun Bahasa Arab . selalu A ..
nk hafal bahsa lain ..
belaja la ilmu sampai ke negeri cina .. :)

wakaka

mOoN said...

sy pun minat juga ngan korea but i'm not addicted to it la...huhuhu...kat ofis ada gak kawan2 yang minat sangat ngan korea...tapi 2 drg punya kes la kan...

~naddy~ said...

hmm~ ko mmg xsuka kpop betol nih,hehe! well, tiap org lain citarasanya..cuba pk,nape kpop menular kat ngara kita..
1.sng dpt cd citer korea
2.tv pon dok tayang citer
3.videoklip bersepah
4.follower = teenager
5.formula 4L -lokasi cantek, leng chai(laki ensem), leng lui(pompuan comel), lagu best....
...hmm buleh aih klu buat rncangan mari beljar bahasa arab pakai formula ni...:)

SyedGraphiX said...

YannaLURVE : huaa.biarkan je la mereka mereka :P

SyedGraphiX said...

nieza : x salah..tp, cume jgn tlalu obses..

qin zyie : aduii...msti tgk plakon kan

SyedGraphiX said...

d_tieah : knp x bksempatan?

SyedGraphiX said...

CL : baeklah CL. GRR. haha

SyedGraphiX said...

mo0n : jgn addicted sgt..nnt jadi mcam kat gmbar atas tu

SyedGraphiX said...

naddy : errrghhh.. sngat x suka la. huhuhu

cik Ladies said...

syed , ko punye niey msti da naik traffic kan .. CL tgok traffic hang pun macam best . ! ahaha . sebab ape ? sebab kpop gak , naik traffic hang ..

:p

saperakue said...

owh ini rupanya yang emo tadi.. kah3.. patut la hot...
aku pun peminat tegar kpop..
tp x de la sampai berhabis duet segala nak beli cd diorang, t-shirt yang ada nama diorang, beli tket konsert yang mahal bapak tuh ^_^

*minat sekadar isi masa lapang

Jejaka Terhangat said...

aku pernah tgk cite korea..tp tak dapat masuk..sbb aku tak terpengaruh ngn kecantikan, ketampanan artis korea tu.ahaks..

kalo lagu pon same..diorg meletop sbb hensem je..kalo tak hensem takde meletop punye la..

mofaizmz said...

haha.. syed.. aku xminat k-pop.. tp aku minat awek yg nyanyi k-pop tu bleh? hahaha..

Fariq said...

aku sokong dengan entri ni,, ahakz..

Cuba Jangan Cakap Guna Hidung | Best Ke Kipas Blogger?

mR.sYaH said...

entri terbaru aku pun aku tulis pasal korea.. haha.. aku ske tgk drama dia.. sebab aku mmg suka jiwang2 ni..
tapi pendapat ko pun mmg ada betulnya.. tapi setiap org punya pendapat yang beebeza-bezakan.. mcm aku skang pun xpuas hati kenapa ramai sgt org suka mamat bieber tu.. bukan best pun.. haha.. alamak terpanjang plak..

Mr. TN_SkY said...

aha..i'm not so obeses..cuma ade jugak la lyn lagu dan drama bila bosan..=_=..memang xdinafikan lagu dan rentak muzik diorang agak catchy..cuma budaya tuh jgna la smpai terbawa2 ke sini..tak sesuai..

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

miss.fieza said...

eh ... ?

mengamok suda ??

saye pon suka.
*spe ta suka org hensem n cute kan .. :) hee

tp ta lah obses sgt
smpai nk beli majalh dye tiap bulan
memang NO la kan ..

ala
bia lah klu stakat nak letak kt blog tuh ..ishh ..ape lah ,
dyeorg punya blog ,klu ta suka,tak yah p tengok ..

Siti Safiyyah said...

haha aku pon tak paham kenape ape yg org lain minat aku tak minat. ;p

Nier Zecter said...

aku layan lagu boleh la...
drama terlalu jiwang..hahaha
member perempuan aku minat betul ngn k-pop...pelik aku... =.=

Anonymous said...

KOREA BABI SUMA.. YG MINAT TU BODOH NK MAMPUS..

nasri said...

aaaaa...sye mengaku sejak akhir2 nie sye bnyak post psl korea..ntah la x tau nape?kerana korea jgk gaduh ngn sorang pembaca invisible T.T

Mr. TN_SkY said...

hurm..jika mrah pun xperlu maki2 wahai anonymous:-)..bahasa melambangkan budi..=-=

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

redzuan said...

serius aku xkn al kump ni huhuhuhu. apa yg aku tau kump scorpion, rainbow dgn nirvana mg best huhuhu, ttba wakakaka.

10 SPESIES IKAN TERCANTIK DIDUNIA

syuwai said...

minat ngan korea tp x la sampai ikut2x cara d0rang b'pakaian..

lagi pun crita k0rea ni download kat tenet je, jadi taklah membazir pun..hehe

minat kat sesetengah drama k0rea ja, bkn semua sb da gak drama d0rang yG buring! x.x

SyedGraphiX said...

Anon : da la x de name ko nihh. -.-" guna la bahase yg elok sket.. mcm aku nih

SyedGraphiX said...

syuwai : semua bosan aa.. haaha

nur hidayah isa said...

x minat sangat. rumet aku minat giler hari2 bukak lagu korea sampai aku pon dah terhapal. hahahaha

latest entry,
Mimpi Mainan Tidur

shahsyaz said...

hahahha..

algu diorg bleh tahan syok r..
btw, aku bukannyer die hard fan diorg pon...

sembil9n said...

klo aq hensem then nyanyi n blakon crete korea.... agk3 lh feymes tak??

anamizu said...

gile ramai kPOPO fans kot..ngee~~

recent post : |korek biji mata???|

Umar Faruq said...

hattuyai.. aku pown da muak dgr lagu korea.. tiap2 mase rumate aku psg lagu korea.. camsial btol..

EmanCloud said...

hahah adoi. entahlah no cmt. aku layan jek. tapi x de lah gile. huhu

-[miracle]- said...

cop !!
kpop tuh menatang ape?
saya tatao pon.
ngahaa~
teruk kan? =="

Gayahspears said...

huhu... aku suda jatuh cinta..kah3

Hahazirah said...

sensitip btul isu yg dibangkitkan ni. *mcm politik plak dah. :P ak pun slh seorg k-pop lover yg x terlalu obses. org x bleh nk pengaruhi ak minat korea lbih2 ni, sbb sy xde diskriminasi mane2 artis sluruh dunia. Sy lyn seluruh dunia. haha~

♥ AyaHikari ♥ said...

sy suke korea but rasenye x thp kronik lg smpai leh ckp bhsa korea mcm kwn sy.haha.suke korea sbb dorg pnye lagu bes n talented.boleh menari mcm2 step n nynyi serentak.pyh nak jumpe ni~

han soo kyung said...

minat 2 mmg ar minat....tp x ar smpai nk ikot cre dierorg mkn,pakaian dierorg.....n aper sje yg org korea wat.....kte an org melayu...so wat ar cre org melayu....kan...

Anonymous said...

mampus kau la!!! apa kau tahu? xyah nak kutuk org la.. bodoh!!! kau x study dulu culture diorang.. nak WTF plak!! benci siottt!! blah la..

Anonymous said...

brinkka2011 says: Youre so right. Im there with you. Your blog is surely worth a read if anyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive acquired a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You absolutely put it in perspective for me.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...