Monday, January 10, 2011

Kemenangan Penuh Kontroversi


PANASS PANASS PANASSSS! aiyarkk. panas ke? bolehh laa.. ape cite nihh? keputusan AJL 25 tidak memuaskan?? aq x tengok through the television malam td.. tp ak cume dgr mlalui radio je. sob.. tp, aku pun actually msih TIDAK berpuas hati dengan keputusan AJL yg ke 25 nih! .. berikut senarai pemenang ;




Persembahan Terbaik
Faizal Tahir [ Lagu Hanyut]


Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Vokal Terbaik
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta]

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Juara
Ana Rafali [ Lagu Tolong Ingatkan Aku]

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Naib Juara
Meet Uncle Hussain + Black [ Lagu Drama King]

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu AJL 25 Tempat Ketiga
Hafiz [ Lagu Noktah Cinta]




Tapi, korang tau x..ramai diantara mereka yg tidak berpuas hati diatas kemenangan Ana Raffali kerana menduduki tempat yg pertama sekaligus bergelar juara..wah, dipercayai..adegan baling2 kerusi dan pertama kali dalam sejarah AJL dimana pemenang di 'BOO' ketika nama diumumkan sebagai pemenang!

what the.. hoi! yang korang emotional sgt knp hah!? relax doe! msti laa ade sbb knapa dan mgapa juri tu x pilih artis yang lain as pemenang..mesti lah ade something different yang korang x pernah nampak kat anna raffali pada lirik lagu dia or watever la.. korang mahir sangatkah pasal seni?? smapai nak kritik bagai??

even aku x stuju pun.. aku x de la smpai siap tubuhkan page kat facebook menentang kemenangan Ana Raffali macam NI! .Beginilah manusia... bila yg dihajatnya x mnang.. x dapat.. mula lah..! macam2.. think positive beb... rational lahh..

yang paling x leh blahh. diorang ckap juri AJL buta seni!? .wehh, kalau diorang buta seni.. how come diorang bleh jd juri la wehh! pikir la sikit.. jgn gune low-minded thinking ko tuhh...yg jd juri tu pun da mahir da.. da bape puluh tahun dalam bidang ni..korang x payah nak pertikaikan kekredebiliti diorang sbagai juri hanya disebabkan artis yang korang sangka akan menang x menang!

Ana, u have a big talent! nice voice and, when i think back. yeah, u deserve to be a winner! just like wat the adjudicators said ..lirik lagu yg kuat ada lah punca kpd kemenangan ana! sy sokong..korang ingat AJL ni
kalau nak menang kna tgk drpd artis la?? popular ke x... meletop ke x.. lawa ke x..? macam tuu? heyy!
salah bebb.. AJL nihh more to song!. kalau da lirik lagu die mmg kuat dan menyentuh jiwa dan perasaan juri serta org yg mendengarnya..so, kalau korang x puas ati, tahun dpan...gi register jadi juri ok!?

p/s : terasa mcam dok kat Indonesia bila rakyat Malaysia macmni =.="

42 comments:

-[miracle]- said...

agree :))

aZIEra itu aKu.... said...

xde la fanatik sgt....tp suke gak la ana Rafali menang... menang kalah 2 adat bertanding la kan =)

SyedGraphiX said...

miracle ; tol2 ;)

SyedGraphiX said...

aziera : sy x tgk plak prfomance die mlm td. hehe

daylachan said...

biasa2 je takde nak protes sgt...jemput bace my new entry jugak=)

~naddy~ said...

i xberapa hepi dgn result, tp takpe...chillexxxx!positif~ nk gado buat apa, yg mng ttp mng, bkn buat lg skali pon AJL tu..hehe~
*xberapa fhm dgn org yg buat fanpage tu..ntah pape.(xhepi dlm diam2 dah la) :)

SyedGraphiX said...

daylachan : nak protes ape.. dah adat ptandingan.. biar je la kan? hehe

SyedGraphiX said...

naddy : aah.. tau x pe.. bajek kalau die buat fanpage tu.. dapat tukar blek pemenang je. haha

Isteri Yang Comel said...

tak puas hati gak biler dapat tahu anamenag.. tapi biler dipikirkan balik ana ni memang ada bakat tersendiri... sebab semua hasil ciptaan dier...

SyedGraphiX said...

lirik die pun not bad la kan? hehe

CouLeur de Chiqu3 said...

ntah mende la wat fanpage yg useless tu..i just see a low minded people..fanatic pada benda yg ntah apa2...relax sudehhh...

SyedGraphiX said...

tau x pe.. keputusan juri da muktamad da kan. so, trima je la. hishh

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”
Anugerah Juara Lagu kali ke 25 semalam dah habisss…Apapun luar jangkaan.. keputusan muktamad… juri dah kata ana rafali yang menang nak wat camner kan…. Pasni pasti ada ramai yang tak puas hati…rumah dah siap tapi pahat masih berbunyi..

yanalililala said...

ish.. siap ade page lg kat fb.. mcm ni lah sikap org melayu. mkin sarat la fb.

SyedGraphiX said...

haha,tepat skali

SyedGraphiX said...

yanalililala ; padan laa fb nak tutup da. haha

nasri said...

yup agree..walaupun sya lebih sker hujan or indie band lain menang tp da bkn rezeki diorg trima je la lagi pun m.nasir sebagai ketua juri x kan la m.nasir buta seni??

fara feroza said...

lagu dia best..lirik pun not bad...tapi sy rase takde la smpai boleh juara...ntah la pendapat masing2...yg penting juri lebih tau...




AJL kak pah manang.!!

SyedGraphiX said...

@nasri .. aahh.btul2..trima jela dgn hati yg tbuka.ish.

SyedGraphiX said...

@fara : aah en. btul jugak.hanya juri yg tau XD

Gayahspears said...

ntah ape2 la dorang kan syed...
name pon pertandingan, ade menag, ade klh.. besa la tu.. walaupon Yuna kalah, Gayah cool ja..huhu

SyedGraphiX said...

aah..tau x pe..
buat dont know je sudaa. ahaha

Zaiya said...

keputusan dah dibuat.. no komen jer la... hek3...

SoutulMujahid said...

segelintir masyarakat malaysia ni bodoh betul. benda mcm ni pon nak kecoh. majlis maksiat plak tu

ieMa ackLes said...

biar la die menang..
klau orng laen menang pn bukan die bg duit 2 kt korng...
haha

SyedGraphiX said...

zaiya : betul3..

soutulmujahid : menda maksiat ni la yg diorang suke =.=

iema ackles : tau x pe... macam org tu nak kasi duit tu kat korang je. haha

efa said...

sokong tu..mcm la bila dh wat fanpage tu leh tukar pemenang kan...ish2 mcm2..btw tahniah pada ana rafali yeah

SyedGraphiX said...

tau x pe..
tu la yg jadi bila da taksubb -.-

YOUsoF said...

Aku tetap sokong Kak Ana!!

Kalau diorang yang bijak tu rasa celik seni, cepat² la bida jadi juri tuk tahun depan ye.....

iniialahaku said...

lgu ni not badla..lirik dia pon ok..tpi try quotes pa yg cheryl ckap msa last 2...

Umie Natasha said...

kesian ana raffali..peminat fanatik punye pasal bakat die yg org pertikaikan..terima jela hakikat die lebih bgus dri artis yg bertanding mlm tuu..kalo camtu bgus sgt fb nak tutup...hahah..

SyedGraphiX said...

yousuf : stuju! nak sangat pertikaikan... p jadi juri la! hehe

SyedGraphiX said...

iniialahaku : ntah la, x prasan..x tgk pun sbrnye..tgk yg dkat utube je. hihi

SyedGraphiX said...

umie : tapi, kalau nak ikutkan perfomance. mmg la x segempak yg lain..

Faisal Admar said...

Agak kecewa Hanyut tewas

princess miLo said...

like banyak2.....!!!!

SyedGraphiX said...

faisal : tul2.. kecewa la jgak.. da la siap berenang. bestt. ehhe

SyedGraphiX said...

princess : hahaa. like laa XD

Solihin Zubir said...

mesti kebanyakan yg x puas aty adalah peminat Faizal Tahir.. hehehe...

Syed & Yuss said...

marahnye syed,,,xpe2 ana raffali mmg deserve to win pun,,,

SyedGraphiX said...

haha..mmg ar marah.. diorang ni.. tah pape tah

Hahazirah said...

muke ana rafalli mcm muke cikgu dilla. btul x syed? hee~ ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...