Sunday, January 30, 2011

SEGMEN : Jom Syok Sendiri



1.Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?

-Nama Glamour sy dalam dunia maya ini SG atau SyedgraphiX

2.Kenapakah anda memilih nama tersebut ?

- "Sebenarnya saya memilih nama tersebut kerana ya, sy amat berminat dalam bidang designing dan photography..Disebabkan minat sy yang mendalam yang juga baru sy sedari sejak di sekolah menengah, sy berhasrat untuk menggunakan blog sebagai medium bagi memperkenalkan nama sy. Oleh itu, sy telah memilih SyedGraphiX sebagai nama yg terbaik untuk menaikkan nama sy"

3.Kenapa anda berblogging ?

- "Tujuan utama sy berblogging pada mulanya hanyalah sekadar ingin mencuba. Sy mula menyedari akan pelbagai manfaat yang boleh didapatkan di dalam blog.  Namun, Tujuan yang mulanya hanya ingin mencuba.. kini berubah kepada Hobi.. sy berasa puas melalui penulisan sy selain memperoleh ramai kawan maya yang lain dan boleh berkongsi ilmu sesama kami."

4.Siapakah pemberi semangat anda ?

-" Pemberi semangat sy adalah datang daripada diri sy sendiri. Disebabkan rakan2 sy  tidak berminat menceburi dunia blog, Maka...segala perjalanan sy dalam dunia blog ini dilalui oleh sy sendiri dengan tabah.. hanya rakan-rakan dari blog sahaja pendorong bagi sy untuk terus maju".

5.Sudah berapa lamakah anda berblog ?

- "Saya mendaftar akaun blog ini pada 2.1.2009 dan masuk tahun ni sudah genap 2 tahun sy berblogging"

6.Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?

- " Idola sy dalam dunia blog ini adalah Ben Ashaari . Sy sukakan blognya yg tampak simple dan berminat dengan segmen-segmen yang dianjurkan. Beliau juga seorang yang tidak sombong dan tidak pernah kekurangan daripada idea . Beliau juga salah seorang yang telah menaikkan nama sy sehingga sy berjaya dalam dunia blog ini.."

7.Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?

- "Banyak kenangan manis yang sy perolehi dalam blogging ni sebenarnya. Antaranya ialah pengalaman berjumpa dan berkumpul ( gathering ) bersama-sama rakan blogger yang lain.. memang satu pengalaman manis yang tidak dapat sy lupakan"

8.Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?

- " Kenangan pahit sy dalam berblogging ni adalah apabila ada salah seorang blogger yang 'copy-cat' hasil kerja sy tanpa keizinan sy. Selain itu, sy juga dimaki leh blogger jgak yang tidak menunjukkan profile-nya di artikel sy. Maklumlah, bukan semua yang suka kpd kita kan?

9.Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?

- " Pencapaian terbaik setakat ini ialah, sy telah menjadi salah seorang top blogger di malaysia.. Pengunjung yang datang ke blog sy pada setiap hari adalah sebanyak 1500 terdiri daripada seluruh negara.. Rate comment pada stiap post sy pula adalah tidak kurang daripada 300

10.Selain berblog , apakah minat anda ?

- "Saya minat akan permainan online. Sy juga memiliki forum sy sendiri untuk berbincang soal game dan sy setakat ini masih berjaya membahagikan masa antara blogging dan bermain game..."

11.Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?

- " Bagi sy, blogging adalah sepanjang masa. Sebaik sahaja ada masa lapang untuk sy post entry, sy akan gunakan masa itu.... dan jika tiada masa.. sy akan cuba untuk mengurangkan aktiviti yang lain ...Aktiviti sy yang lain juga tidak sekali akan sy abaikan.."

12.Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini 

-"Dunia blog pada harini semakin mendapat tempat di Malaysia.. dan, ya..rakyat Malaysia sangat kreatif! sy kagum terhadap beberapa blogger yang menggunakan blog sebagai medium bagi menulis novel dan mempamerkan hasil penulisan karya yang hebat dan menarik! "

13.Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri 

-" Untuk mereka yang ingin memiliki blog sendiri. sy warwarkan supaya gunakan bahasa yang menarik pembaca dan jangan sesekali menggunakan blog anda bagi tujuan untuk menjatuhkan orang lain, dan jangan juga blogging hanya sekadar mendapatkan keuntungan. tetapi, blogging lah kerana minat! . dengan minat, anda lebih lama bertahan didalam dunia ini. terima kasih.

23 comments:

Tieka Nadira said...

huyoo.. kena interview ngan abg ben =P

ZWAN SABRI said...

1500++ pengunjung setiap hari?
WOW! Anda sungguh hebat..
zwan just dpata 200++ jer pengunjung sehari.. huhu

PriNcesS SunShine said...

sy pn nak jwb gak..bleh tak??

cik Ladies said...

ahak ..
segmen syok sendiri ?
best !!

:P

Miss Ran said...

bkn 2009-2011 2 taun je?
hehe


dtg dr blog abg ben

Awangku Johan said...

apa rasanya d temuramah oleh wartawan?? best ke??haha..
saya pun join.. mai singgah blog saya ek

iLa VaNiLLa said...

ske bce pencapaian.. ehhehehe..
ila follow.. salam perkenalan..
dh bce ila pnye interbiu??

http://vanillasynus.blogspot.com/2011/01/jom-syok-sendiri.html

Lulu caldina said...

semangat memalam kena temuramah..ngee

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

hehe..sama2 la kita di interview ye. Bagus2, jawapan yg baik :)

redzuan said...

siyes ayat kipas beb :) wakakaka.. adoi, lawak la bro ayat ko skema gler, anyway aku suka baca entri ko yg ni, skema tahap dewa kot. kih kih

SEGMEN TRICK : CARA MENINGKATKAN KELAJUAN INTERNET ( LOADING PAGE) SEBANYAK 20%

SyedGraphiX said...

redzuan : HAHA. bila aku bace balik. tgelak2 aku! hahaha. besela, ayat interview.. nak masuk majalah ni :P

SyedGraphiX said...

zwan : tu berangan pnya visitor. hahha.bukan real punya tuu

aima in luv said...

piwitttt,, masuk majalah tue.. hehe..
aima pon join,, sempat gak rasa ditemu ramah.. ^_^

SyedGraphiX said...

Miss Ran : trima kasih ingatkan.. SG da btulkan da :P

SyedGraphiX said...

Aima : da la yg interview ni same je name dgn abg ben ni ha. haha

lunaticg said...

Salam.
visitor 1500? Fuyooooh!!! Ni mesti tiap bulan masyuk lebih RM2k ni. Nak kena panggil LHDN ni....

nur aisya humaira said...

Anda boleh maju ke depan lagi syed...sye sebagai pendokong awk percaya, awk mampu gah dimata blogger2 lain...wakaka...sye sebagai pemerhati untuk segmen ini..hak2

NadiRah said...

fuiyoo..banyaknya pengunjung...thmubs up!!!

..hizamirahim.. said...

wah.
blogging mmg best.
XD

~Queen Of Heart~ said...

Abg AG mnag hebat...kan3....
follower pn dah bnyk...
coment pn tiap ari pnuh jwer..huhu

Afzainizam said...

yuppppp blog orang semua canggih-cangih beb..... nak gak jadi macam blog ben asaari tu....

tapiiii tak mampu lahhhh ...

aku tabik blog ko kerana ko sampaikan apa yang nak ko sampaikan jujurrrrr tuuuu

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kodet said...

Padat jawapan ko siap dgn sehari 1.5k visitors . bnyk tuh ...kagum aku kenal ko ... hehe ..

Mari Join Kita Bloggers untuk mendapat trafik serta blogwalking di sini samping santai di chatroom BCR .

woot woot said...

wadd thee,biar betik 1500 sehari ?? komen kurang dari 300..erk..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...