Saturday, January 22, 2011

Bloggers Chat Room Menghubungkan Sesama Blogger


jom kita borak2 di room meebo bloggers room! hehe, ehh..ape aku nih. stat2 trus ajak org borak2. haha. aduih, ok.camni...korang nak tau x ape kelbihan chatroom meebo nih? jom kta tengok jom..


Apa yang bagusnya meebo chatroom ni??
  • Boleh mengurangkan spam
  • berchat sesama blogger dari blog masing2
  • Boleh tahu blogger yang tengah online kat blog masing2.
  • Link url blog masih boleh dipromote kat situ..
  • Boleh private mesej/p2p antara dua blogger..

Adakah point tu tak cukup lagi membuktikan benda ni sangat berguna? para hadirin yang saya hormati sekalian. tidak payah la bersusah payah anda semua untuk pergi register ke sana ke mari lagi. Just copy je embed chatroom yang ada. Warna chatroom tidak boleh ditukar dan telah rasminya menggunakan warna kelabu . 

Hanya size saja yang boleh ditukar mengikut kadar size sidebar masing2. chatroom ni di monitor oleh Jejaka Terhangat. Jemput semuaa bagi memeriahkan lagi majlis ye! hehe..



p/s: aku ade plagiat skit ayat2 daripada Jejaka Terhangat


trimalah banner yg x seberapa ini hasil sumbangan aku :P



14 comments:

Umie Nadhirah said...

sayangnye nama Umie x de kat situ time chat..HAHAHA!

SyedGraphiX said...

umie : x pe. cuba laen kali. haha

mimie said...

ermm ble nak ltk menatang ni kat blog tah.hehe! nnt lg kuat chatting r.huhuhu!

SyedGraphiX said...

mimie : ok la tu... hahaa. mengeratkan silaturrahim. mana tau jmpe yg bkenan. ngee~

Umie Nadhirah said...

wakakakak.iyelahhhh.

SyedGraphiX said...

umie : laen kali kalo x smpat jgak.. tggu taun dpan ea. haha

HonEyBuNNy said...

bagus juga eh...

SyedGraphiX said...

btol2 jom la kite rapatkan ukhwah.. hehe

Fariq said...

patut la aku terbatuk2 dlm mimpi tadi,, ade entri pasal ni rupanya,

SyedGraphiX said...

fariq : haha. tu la psal :P

Jejaka Terhangat said...

thanks to syed untuk entri ni thanks jgk sponsor khidmat banner utk BCR..hehe..

Kenapa Aku Terketar Bila Tengok Perempuan Seksi?

►AdamXis◄ said...

Thanks utk banner juga...ku dah update letak banner BCR kamu di blog,and tgk di entry ini, ade link kamu syed ►Tutorial : Meebo Chat Vs Cbox

SyedGraphiX said...

JT : hee. no hal lahhh..

adamxis : thx ye ;)

Bulat said...

ok sedang cube tips kamu...sedang mencari traveller tegar di dunia blog..... hopefully this is the best platform!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...