Monday, January 17, 2011

Software Review : Internet Download Manager [IDM]

Selamat pagi korang sume! hey. da sarapan lom? huhu. kalau l0m, meh la blanje aku.. aku lapar gile nih. huahua...okay, pada pagi yang indah bertemankan secawan nescafe di sisi aku..aku nak bercerita tentang
software lah pulak...software hari ni ialah... Internet Download Manager.[IDM] . korang pernah dengar x?
of course la penah kan?..da sinonim da mende ni dalam kalangan2 kita nie..tapi, bagi yang takde lagi ..
meh sini aku nak habak mai kelebihan die...IDM ni merupakan software downloader yang termudah la stakat ni...nak tau nape? sbb, kalau contoh la korang nak download video dkat youtube..x yah susah-susah pakai youtube downloader bagai..gune ni je dah cukup..

korang nampak kan bubble kat atas tu? just tekan je.. pastu nnt keluar dialog box macam ni

then, korang tekan je start download...senang je kan??

lagi 1, time korang nak download lagu dkat 4shared..pun sama..
x yah korang susah2 nak tunggu 14 saat tu baru leh download..cume tekan butang play je..and, balloon dkat atas tu kluar..sangatlah mepercepatkan proses download bagi orang2 yang malas macam aku niha. haha..

So,kalau sape yg takde lagi tu...meh-mehh..kita download dkat sini..

1 comment:

mofaizmz said...

antara software terbaik yg aku pernah pakai.. tp jgn update kalau pakai yg crack punya.. klu x dia block terus apps ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...