Thursday, March 10, 2011

Kenali Blogger MAN YUSOEF


Assalamualaikum.. errrr...selamat pagi kepada semuaa! ehh, selamat petang.. (kes baru bangun tido la ni) harini aku nak review blog abg Man Yusoef anak kepada pakcik usop..dimulakan dengan maklumat dirinya yang aku rembat dekat profile blog dia..

male/ 22 / kampung di batu pahat / now work di petaling jaya / 174cm / 58kg / leo / KMJ 06-07 Sains hayat/ UPM 07-10 Biotek / Stellagen Sdn Bhd - Production Operation Executive /pasta / laksa / mee related food ^^

dah name pun man yusoef mesti laa male.. ape la die nih . aihh. -.-" . umur plak padahal 23 nak muda2 pasal? . ishh..tinggi 1cm rendah dari aku.. berat sama ngan aku la plak .. kerja ape tu.. aku pun x tau aa. pelik2 je name. hahahaha. pasta tu camne? aaa.. kampung sungguh aku.. 0k abaikan..
Korang nampak x header dia tu? hahahaa. mcm kanak2 rite? pdhal dah TUA  besar dah..haha. ok2. meh aku nak try tafsirkan skit header dia...


Aku tafsirkan 3 item yang ada dekat blog abg MAN nih..1st, yg ada matahari tu.. err. aku rase abg Man ni seorang yang cepat panass.. tp, die cepat melupakan kemarahan dia dgn senyum.. yang kamera tu plak.. aku tafsirkan abg man ni seorang yang suka kepada  photogedik photography. Lepas tu..yang ada bunga dan kumbang tu..maksud dia...kumbang tu dia.. bunga tu awek dia.. tu je dia nak bagitau sebenarnye.. ok next..


haa..part header dia yang ni... yang ade crown tu..maksud dia.. dia pemilik blog ni! korang jangan gatai2 nak declare manyusoef.blogspot.com tu korang punye blog. nnt dia marah. haha..pastu.. yang ade gambar awan yang tengah turun hujan tu..maksud dia.. abg man ni seorang yang cepat tacing jugak kadang2.. bila dia tacing dia nangis..pastu nanti dia bagitau mak dia. tu je...lepas tu, yang ade gmbar macam spray2 tu.. nak menunjukkan yang abg man ni seorang yang suka melukis.. dia dulu ada gi kursus utk belajar wat graffity. tp, bakat x berapa menyerlah, so kena la reject.. dapat buat header ala2 lukisan camni pun jadilahh...

yang ade budak botak bersama tulisan 'i love you' tu.. dia nak ckap kat aku sbenarnya...dia kan syg kat aku sbb aku buat post utk dia. demm! haha . woiit, tu dia nak cakap dkat bakal bini dia lahh.. dia kan da tuaa. x kawen2 lagi..so, dia sedih la sperti gambar kat atas tu.. sbb jodoh x sampai2 lagi..tu pun x faham ka? ishh. yang sebelah gmbar budak botak tu.. ade gambar 'FEED' kan... die suh feed blog dia laa tu maknanya. hahaa...yang gambar dia BESAR-BESAR tu plak.. nak menunjukkan yang dia da tua.. korang x nampak ke janggut tuhh? eeee. haahha. pastu ..rambut dia tu, kalo prasan nampak cam uban2 skit.. tu je dia nak bgtau..

Okay, habis part header.. part blog plak.. aku suka blog dia..kaler putih.. sejuk mata memandang best.. pastu yang best lagi..ada gambar Grad dia kat tepi tu.. macam ni


nampak? dia siap tanye lagi korang tengah usha ape.. baikkan abg man ni? hahahaa...pastu, aku ketegorikan blog dia ni.. blog ' masa lampau ' sebab ape? korang cuba usha post2 dia..semua pasal cerita dia masa kecil.. maen polis sentry laa.. poligami origami laa.. game yang dia suka maen laa.. haiiihh. MOTIF dia tulis cerita camtu?? haha. ape lagi motifnya.. kalau bukan..dia dah menyedari yang usia dia da tua...so, mengimbau kenangan time muda-muda adalah satu kegembiraan baginya. hua3.. tpi, aku suka baca kisah muda dia..even aku PAUSE sampai 3 kali baru abis...sebab panjang beb entry dia. hahaa. Aku selalu jadi SILENT READER aje. lalala~...Pastu..semalam follower dia dah genap 1K. pehh! 1000 tu.. banyak dol!..aku x sempat nak printscreen follower ke 1000. tp ade printscreen yang ke 999


wah wah... 1 lagi tu.. hahaha. taktik aku unfollow dan follow balik tidak berjaya .. so, aku hanya mampu menjadi follower abg man yang ke 1001 . waaaa. sedihh2. baru nak tuntut mekdi, piza kat dia. hahaha... cerita lagi.. boleh tengok gambar kat bawah ni


Berdasarkan post di atas.. boleh x aku nak labelkan abg man ni sebagai 'caring?' demm. hahaha! .Aku x tau ape motif dia post bagitau semua org yang aku tgh tunggu result SPM.. haihh. tp, aku masih nak labelkan dia sebagai caring sebab die bagi nasihat ape ntah kat bawah tu.. macam abg aku plak. da la aku x de abg. puiii. hahaha...thx for the advice bro .. =') . Agak terharu la. *perlu ke -.-"..

Ohhh, dah panjang2 aku tulis baru aku perasan yang aku lupa nak bagitau korang.. aku kenal dia dekat Sahabat Blogger..oklah, aku rasa da ckup panjang da aku tulis pasal abg man ni.. kalo korang nak kenal or nak ngorat dia.. bleh terus je follow diaa dkat blog...


p/s : kalo korang nak tau.. mak dia panggil dia kat rumah 'Adik MAN' 
p/s utk abg MAN : x pe ak panggil ko abg kan? HAHA. jgn maraaa -.-" 
p/s untuk semua : ade ke orang baca panjang2 camni?. haiihh

27 comments:

man yusoef said...

bongok!!! HAHAHA

darxniq said...

aku xder???..ok fine!

nur aisya humaira said...

hahahaha...panjang lebar SG duk crita...kah2...adik man????:)

cik pieja hut said...

syed : suash nak dapat abg yg caring mcm abg man ni.....jage dye baek baek ek..agagga

taufiq helios said...

aku??? #sentap!!!

haha~ nice la korang..sweeett!! mmg anje dgn adik laaaa :)

iManAzRaf said...

hahahaha... tebaek ah!
cam sesuai lak korang 2 neh...
hahaha...

iManAzRaf said...

eh, tapi nape xde gmbar kombo die kat tepi dah? ;D

amier azrul alias said...

utk aku mne?
hoho..

aku knal la die..
senior aku dlu...
kihkih

missh aryeika said...

SWEET gyleee ...
sesuai if korang jd adekk & abgg ..
haha ,

syairahmohdanuar said...

popular la abg man pasni.haha

Bella Bell said...

man yusoef...kacak! hehe~

cik Ladies said...

bende gak aok merepek niey SG .. ?
XD kahkah!

.Bintang Biru. said...

waah waaah, blog aku pulak bila syed ? HAHAHHAHAHHAHA

conbellydiobeterisme said...

caya lah hahaha ,weh nak header sbijik hik3

ainaa.syafiqah27 said...

hehe.. pape pown.. good luck..

nur amalina bt athman said...

HAHA.. AGK MELUCUKAN

Amira Anorah said...

@man yusoef adikkk....:)..comel je...;)..anje panggil man adik..awww..comel noks!

Amira Anorah said...

hahahah..comel2!!..
adik man..oopppss..
abang man ngan anje nak bergurau2 senda dalam entri..bapak comel!!

amboii syed mengata ke Man..Syed pon dah tua jugak..lalalallala~~

Siti Safiyyah said...

erkk ni ko nak lawan man ke buat entri panjang2 ni? hahaha, wahh gosip SB sudah melarat ke blog nampaknye,, ;p

niesz said...

niesz kenal die..hehe..rileks bro..ekeke..

Cik Leen said...

wahhh, yg ke 999! huks. patutnye kena tunggu la jadi yg ke 1000. hhuhu. man tamau wat pasal follower ke 999 ke? chantek ape number tuh. haha

h A n Y S said...

HAHAHA! aku ingat ang nak review fully blog dia, tp byk nye pasal header die..?

muniraksasa (; said...

wahh. hensem nye abang man. baiknye abang man. caring nye abang man. hebatnye abang man. sukenye abang man. *nahh aku dah comment. sekian, aku dipaksa baca entri ni. okayy bye.

efa said...

tudia...semua dah terbongkar pasal header tu man femes la lepas ni eceh..erk ko wat yea header tu syed?huhu

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

syed...adakah ko demam ?? :apa

suffer8zine said...

terjah kjp blog die

Terkini: Solat Jumaat Kini Boleh Dilakukan Di Pusat Membeli-Belah

sicomot-comel said...

hahaha

abg man ni sronok gak sakat dia kat twitter tuh..keh3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...