Wednesday, March 30, 2011

NUFFNANG NAK MANJE2 DENGAN AKU JE


Assalamualaikum dan selamat pagi.. dan jugak hello! :) . sehari sudah x update blog! WAAA. seriously. sehari aku rasa macam setahun x update! HAHA. kenapa aku x update? actually...aku mrajuk dgn Nuffnang laaa :'(
sbb ape? korang akan tau kalau korang slalu ikuti perkembangan blog aku. aiceh...dan jugakk. korang akan tau kalo korang klik dkat sini --> NUFFNANG DAH TAK SUKA AKU . 

Korang dah baca?? dah baca kan? ok aku tau korang da baca *prasan*. korang tau x? x smpai 2 3 hari pon nuffnang da balas ticket aku yang aku send dkat dia! waaaa..  gila la. biasanya even aku mark kan question tu as urgent skali pun. dia ttp ambik masa 2 3 hari untuk reply ticket aku... dan, semalam.. hanya ambil masa sehari je OKAY!? sehari wehh! ok aku batak skit laaa...dah la dia dah tarik aku nye status glitterati.. Aku rasa dia nak pujuk aku la tu.. sbb tu la dia balas ticket aku cepat cepat. kan kan kan? HAHA..korang nak tau x? ape yang mengejutkan aku.. Nuffnang balas aku punya ticket dengan BAHASA MELAYU ok!? haha. selama ni. aku da antar dalam 3 ticket kat dia. sume dia balas dgn bahasa inggeris! hahaha. korang pcaye x ni? kalau x caye. nahhh.. aku kasi tgk bukti bukti kukuh lagi tidak boleh disangkal lagi!..


HEHEHE. pcaye x?? yeahh, soalan aku sangat terjawab disitu! aku punya blog digugurkan status glitterati sbb, aku punya blog jiwangke.blogspot.com takde letak pun iklan tu.. even satu unit iklan.. padan muke ko syed! . salah sendiri pastu nak tuduh2 nuffnang plak. sian kat nuffnang kann..TAPI, yang aku peliknya di sini.... ni haa.. korang tgk ayat dia kat atas tu..dia cakap...

..Keahlian akan dikembalikan kepada anda dalam masa 4 hari

dia cakap keahlian aku akan dikembalikan kepada aku setelah 4 hari! HAHA. tp, yang aku surprise gila babeng nyee.. aku punya status glitterati terus dpat bila aku dah letak satu unit iklan dkat blog aku yang lagi satu tu! HAHA. i lebiu la nuffnang. korang mmg saje nak manje2 dengan aku kan? =P . lagi satu, aku punya penat menyusun ayat dalam bahasa inggeris.. tapi dia balas bahasa melayu je!? waaa. x caye? nah tgk ni..


Ayat yang aku send kat dia berbunyi macam ni "i have my glitterati status for a long time. but now. suddenly it reverted into non exclusive. i need an explanation from your side pls"

HAHA. hoii! sape gelak kat ayat aku ni? mehh sini aku sepuk! kah3.. (actually aku pun gelak jugak bila aku baca ayat aku sendiri. demm!) ..ape ayat aku ni.. macam bodoh gilaa.. patut la BI x dpat A+. sobbb =(..
I tu spatutnya huruf besar la.. adoi.. pastu.. ayat "glitterati status for a long time" tu macam x kena je kan?. lagi satu, "but now." tiba2 je titik. salah tanda baca pulak tu! . eja explanation pun salah jgak! pastu lagi.. tetiba je boleh pulak aku guna shortform "pls" kat situ... ok fine! aku hantar tiket seriusly menunjukkan yang english aku broken habess!! patut la ko balas dalam bahase mlayu eh Nuffnang! HAHA...

Mesti diorang gelak je baca aku punya ticket ni.. adoii3.. maluu2.. x pe la..aku tulis time tu sbb nak cpat gila. sbb nak kuar p bandar time tu.. sbb tu la aku maen hentam je keyboard ni.x pkir da typing error ke hape. kah3...i got my lesson. learn from mistake.. btw, thx Nuffnang coz sudi manja2 dengan AKU :)

p/s : aku manja2 dengan Nuffnang dpat duit.. ko manje2 dgn pakwe/makwe ko dpat hape!? XD


26 comments:

husna mukhtar said...

HIHIHI GEDIK LA NUFF NI

AfiQ said...

hahaahha,,syed2.. gelak golek2 aku! hahaahaha

Jejaka Terhangat said...

wakaka..jiwangkeapetuh..=p
yg ko pg gatal2 tak letak iklan nuffnang..tp pg register buat ape. ahaks..tp nice info ni..bleh jadi teladan kat anak2 satu masa nanti..=)

Fariq said...

aku slalu je submit tiket guna bahasa melayu.. saje taknak bagi diorang pening pale dgn BI aku yg bombastic sangat tu.. ngeh.. daftar 1 blog je la kat nuffnang tu. kalo byk2 kang mcm susah nak dpt BE.. diorang pon pening nak bagi kat blog yg mane 1... :p

fyna said...

erkk...mcm tue pown ade ke...





(jap2..nk check status nuffnang sendiri...

taufiq helios said...

aha...ala2 ko ni suga daddy nuff..haha!!

budak kampung said...

wahhhh dah dapat balik status tu yer...huhuu...udah2..jangan majok2....cepat update entry besh2..aku nak copy kah3..jangan marah..gurau jer....aku punye blog xdpt BE pon...metered earning pun baru 34 ringget...cisss..nak antar tiket takreti nak buat ayat english cam ko lah keh3....ajar2 aku cepat...ngeh3

yampe(^,^) said...

len kali check btul2 dlu ye. haha.

cik ewun said...

heheheh jgn cepat megalah hehehe..
tp pada kiko if tnya ape kat pigak nuff ade je jawapn nya :)

Myvitrd said...

wah ni mungkin staff baru yg ganti robb ni.. sebab kalau robb mesti reply dalam BI punya..

Siti Safiyyah said...

heh sape cikgu b.i ko dulu ni? ;p

suffer8zine said...

thara tu new staff nuffnang, org melayu, die tau kau tu melayu tu yg bagi jawapan melau, hehhe

Terkini : 5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

~ Cik Azz ~ said...

Kenapa nak malu kalau salah tulis in BI..? Biarlah orang nak gelakpun, yang penting kita mencuba..

Akak ada jugak tulis kat Nuffnang ni bertanyakan pasal cek.. Akak tulis in BI jugak, ayat lintang pukang jugak.. Yang penting dorang faham apa yang cuba kita sampaikan dan membalas persoalan kita tu...

Nak letak nuffnang kat blog lain jugak la.. Untung2 mengena.. huhuhu..

►AdamXis◄ said...

assalam... haa kantoi ade blog jiwang...hak3

Solihin Zubir said...

errr... manje2 ngan nuffnang?
nuffnang tu pompuan ke?
err.. jgn ckp ko gay.. haha.. ;-p

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

Hahahaha...
Memanje ngan nuff eh..
Syed jiwang ke? hehheh

cik nurussalwa said...

haha~
ops, sowe.. tergelak..
=)
itu hasil emosi.. sbb tu ade errors tu..

hihi

Faizal n Fashitah said...

Wahhh...ayat english ko kat dalam ticket tu.. satu je aku nak cakap.. "ekekekeke!!"

HazHand said...

hahha,bpak sdeyh gile ko an!! haish

C I K . F Y Z A said...

kehadapan encik syed,

di sini saya,cik fyza dengan penuh syahdu dan comelnya,ingin menjemput saudara untuk membaca entri terbaru saya berkaitan dengan hadiah untuk para pemenang 'contest' baru-baru ini.Memandangkan saudara merupakan salah seorang daripada pemenang,so please make it ASAP kerana hadiah akan diposkan bermula minggu hadapan.

Sekian,wasalam

Along Usop said...

ko ni pon syed....

bace balik betul2 die tulis...

"dalam 4 hari"

kan???

maksud nye sebelum 4 hari la..

paling lambat die buat 4 hari..

tu la.. brangan nak jadi omputeh.. bahase mlayu pon ehem2 lagi..
=p

qin said...

hahaha,gile nuff main2 ngan kau..
ape2 pon,cngrates la dah dpat blik status glitterati kau:)

Shazwan said...

aku submit ticket pn dalam bm..

Nurul Afifah said...

nice la...kna sekali mcm tu..mmg komfem diam tutup mulut ketat2.. :P

Nurul Afifah said...

=.=' silap komen entry~ =.='

Nurul Afifah said...

kna menuntut ni ilmu nak manja2 dgn nuffnang~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...