Thursday, March 17, 2011

SEGMEN : Best Ke Jadi Budak Kampung?


Assalamualaikum! hahaha, *tiba je gelak* oraitt! malam ni aku nak masuk segmen dari Niq.. segmen dia bertajuk Best Ke Jadi Budak Kampung??? dia cakap kann...dkat entry diaa

"kat sni mesti ramai kan budak yang berasal dari kampung..so ape kata korang join segmen nih..saje nk mengimbau kenangan mase zaman kekampungan dulu.."

Ayat dia macam x kasi org bandar je masuk segmen dia! grrr.. panas ni! haha. ceit. aku ni org kampung ke org bandar? aku rasa bandar la kot.. sbb dari kecik aku duk dkat bandar TEMERLOH ni.. x panggil pun kampung TEMERLOH. so, aku declaired kan sebagai bandar! yess, sebab aku masuk segmen dia ni adalah sebab aku nak jadi budak bandar yang perasan budak kampung! x kiraa ahh..kalo ko reject aku sepak ko. fuhh. gila ganas.. #jokingbeb.. So, soalan dia seperti yang tertera di papan skrin.. erkk

soalan pertama dia...adalah ;

1] Adakah anda budak kampung?

  • Ape ni? kan da ckap kat atas.. aku budak bandar yang perasan nak jadi budak kampung..haiihh.
2] Kampung anda di mana?
  • Kampung aku kat Temerloh, Pahang Darul Makmur.. nama kampung tu.. Kampung Dato' Shariff Ahmad. mesti ko x  tau kan? hihi.. lagi satu kampung aku pun area sini jugak.. nama kampung tu Tembeling.jemput la datang beraya..
3] Apa yang best tentang kampung?
  • Apa yg best ekk tentang kampung aku? aku rasa mcam x de ape pun yang best. haha. yg best sbb ade sungai je la! boleh mandi. hoyeh. tapi banyak x best la. sbb line x dekk. uhukks..
  • Lagi satu, err..time ade event macam kenduri kawen ke ape.. suka laa kat kampung . sebab makanan sedap! hahaha..
  • Pastu ade buah banyakkk..kalau time musim buah tu.. petik2 je. toksah nak susah2 pi cari dkat pasar malam bagai. hahaha...
4] Tempat slalu lepak kat kampung?
  • Lepak? aalaamakhai. x penah pn melepak2 segala.. sbb, ramai budak2 kecik je kat kampung aku nihh.. T__T . org sekitar pun aku x kenal. aku ni bkan mesra alam..kena org tego dlu baru aku tego. kalo x mmg aku x kan tego laa.. haaa. sbb tu susah ak nak cari kawan..
5] Permainan kampung?
  • Permainan kampung?? serius..aku x pnah pon men pmainan kampung dkat kampung.. time dkat kampung kan. aku dok diam diam je.. ye la, x de geng... geng dgn budak2 kecik buat ape. errrkkk.. duk diam sambil terperup dkat rumah jelaa...
PERSOALAN da abes.. hahaa. walaupun pendek. tp, aku bahagia! dan.. aku nak bagi jawapan bagi segmen ni.. dia aku rase.. jadi budak kampung BEST kott!.. kenapa?? haha. maybe sbb free from pollution kot. pastu ade buahh. dapat makan buah banyakk2. sedap gilaa..hehe..cukup sampai sini ekk.. babaii. kalo nak sahut cabaran. klik kat SINI

17 comments:

senyumSOYA said...

huuhu...ganaz la bdak temerloh ni~ hihihi peace~

Hafizatul Asyrah said...

ish8 .. nikmat tau jadi budak kampung .. hek3 , at least bleh la jugak tengok pemandangan langit yang terbentang luas .. :)

Terbaru di Hafizatul Asyrah Blog ialah Antara Benci dan Rindu Yang Tiada Jawapan

darxniq said...

sengal..name pon best ker jadi budak kampung...so aku nk tnyer la pendapat budak yang pernah dok kat kampung..hkakakkakaka...

yg kata2 aku tuh bukan soklan la weii...

SyedGraphiX said...

@darxniq HAHA. kata2 ape nihh.. alahh, kira ok la jwapan aku ni. not bad.. hehe..

SyedGraphiX said...

@Hafizatul Asyrah aah kann. btul2.. tp kat kampung sy... x de gengg! x sronok :(

SyedGraphiX said...

@senyumSOYA ganaz skit je la! hahaha

Fakhrul1409 said...

HAHAHHAHA! BUDAK KECIK WEI!!!

SyedGraphiX said...

@Fakhrul1409 mane dak kecikk? mne mne??

cik nurussalwa said...

haha.. mmg free from pollution pon..

~aYeeN & SuE~ said...

kampung boy...

kampung aku skg da tercemar gan gas dr petronas,habuk, kilang2..yg best de pantai jew..

darxniq said...

syed budak kecik..hahhahaha

Nabila Shamsudin said...

uit dak temerloh gak...
tibe2 jadik confius temerloh2 bandar ke kampung..haha

faraa halim said...

dapat mkn sedap je yg taw nye ye, hehe

ZWAN SABRI said...

HAHA..
owang kampung perasan nak jadi owang bandar..
tapi syed plak, owang bandar perasan nak jadi owang kampung.. HAHA


MySuaraBlog: Setelah 2 minggu tak.....

NaNaoSaKi said...

saya budak kg jgk.. kt perlis.. :) sonok jd bdk kg.. tp klu duk kt kg baru kt KL tu kg jgk kn ?? :p

aried said...

subhanaAllah..best blog ko ni bro.. kagum... huhuhu... 1st time datang sni n my 1st impression trus rasa nk follow! hehhehe.. bro, leh email tak? ni email aried, nt bro email aried ek.hehhehe

ariedrifke@gmail.com

Solihin Zubir said...

kalau kampung je, mesti ada sungai kan.. heheh..
masa aku dok kampung dlu pon aku dok tepi sungai..
lpas tu dusun buah..
syok woo.. byk kenangan..
adeyhh.. nostalgia btoi..
rindu plak zaman dlu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...